Philips « Terug naar discussie overzicht

PHILIPS 2017

98 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
[verwijderd]
0
nieuw probleem Philips in VS:
DFTAMSTERDAM - Royal Philips zag zijn marges zodanig verbeteren dat het in het vierde kwartaal een brutowinst van €1,0 miljard boekte. De omzet van €7,2 miljard viel echter tegen. Ook waarschuwde Philips dat het opnieuw met de Amerikaanse autoriteiten in aanvaring is gekomen.

Ditmaal gaat het om de productie van defibrillatoren, waar bij inspecties van de Amerikaanse keuringsdienst FDA onvolkomenheden aan het licht zijn gekomen. De kwaliteit van de apparaten zelf is niet in het geding.:
[verwijderd]
0
vervolg:
Philips is in gesprek met het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat optreedt namens de FDA. Hoewel die discussies nog niet zijn afgesloten, gaat Philips er vanuit dat de kwestie ,,betekenisvolle gevolgen'' zal hebben voor de bedrijfsvoering bij het betreffende onderdeel.

Cleveland
De FDA tikte Philips in 2011 ook al op de vingers. Een fabriek in Cleveland waar medische scanners worden gemaakt, ging daarop tijdelijk dicht. De resultaten zouden daar jaren onder lijden. Volgens een woordvoerder verwacht Philips ,,geen tweede Cleveland'', omdat sindsdien de productieprocessen al aanzienlijk zijn verbeterd.

Topman Frans van Houten zei in een toelichting dat hij geen grote impact voorziet op de resultaten in 2017, ook gezien het beperkte aandeel dat defibrillatoren hebben in de totale omzet. Philips handhaaft ook zijn doelstellingen voor omzetgroei en margeverbetering in de komende drie tot vier jaar.

Kwartaalcijfers
Philips bracht het nieuws vanochtend naar buiten bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers. Van alle divisies noteerde HealthTech de sterkste groei (+5%). Daarnaast profiteerde Philips van valutaverschillen, die ervoor zorgden dat een gelijkblijvende vergelijkbare omzet toch leidde tot een absolute omzetgroei van 2%. Slechts een kwart van de omzet komt uit West-Europa.

Waar Philips een jaar geleden nog een verlies van €39 miljoen boekte, kwam het bedrijf in het afgelopen kwartaal uit op een winst van €640 miljoen. Dat is bijna evenveel als over heel 2015, toen het €659 miljoen winst maakte. In 2016 steeg dat naar €1,5 miljard. De jaaromzet kwam uit op €24,5 miljard.

Ceo Frans van Houten noemt 2016 een ‘bepalend jaar’ voor Philips. Hij toont zich specifiek tevreden over 15 nieuwe langjarige contracten met een totale waarde van ongeveer €900 miljoen.

[verwijderd]
0
ik heb als de bliksem mijn geschreven februari puts 28 en 28,50 doorgerold naar december 25...poeh, dat was schrikken, ik zag die (forse) daling helemaal niet aankomen. Was ik de enige ?
[verwijderd]
0

Philips hard onderuit op cijfers

Geplaatst door Eddy Schekman | 24 januari 2017
Tips

Philips heeft in het vierde kwartaal van 2016 de omzet met 2% zien stijgen tot 7,2 miljard euro.

Over heel 2016 steeg de omzet met 1% tot 24,5 miljard euro. Uit deze cijfers blijkt dat de omzet een versterkte stijging is gaan tonen. De winst steeg over heel 2016 van 659 miljoen naar 1,5 miljard euro. Topman Frans van Houten stelt dat de strategische keuze voor gezondheidstechnologie vruchten afwerpt. Hij is zeer te spreken over de ontwikkeling van de operationele marge bij de zorgactiviteiten. Deze is uitgekomen op 15,3% tegen 10% nog niet zo lang geleden. De autonome omzetgroei van deze activiteiten bedroeg 5%. Dat zijn mooie opstekers voor de haussiers. Op 26,74 euro (is vandaag min 4,1%). De ondergrens ligt op weekbasis op 25 euro.
bezinteergebelegt
0
die oprisping naar 27,40 wordt als de bliksem weer om zeep geholpen. Want stel je toch eens voor dat je met mooie Q cijfers in het groen komt. Daar moet je toch niet over nadenken.........
bezinteergebelegt
0
quote:

Turbo player schreef op 24 januari 2017 13:01:

Ja schiet niet op inderdaad.
Philips doet het trouwens slecht tot nu toe in 2017. Staat al op -6,7 in 2017. Gaat op deze manier natuurlijk niet "gloeien" dit jaar.
bezinteergebelegt
0
En morgen/overmorgen regent het natuurlijk adviesverlagingen, welke trouw gevolgd zullen worden door de kudde. Staat het weer op 26 einde vd week.
[verwijderd]
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 24 januari 2017 13:07:

En morgen/overmorgen regent het natuurlijk adviesverlagingen, welke trouw gevolgd zullen worden door de kudde. Staat het weer op 26 einde vd week.
het lijkt me erg verstandig om deze forse dip rustig te laten uitrazen. En mss staat Philips dan eind van de week inderdaad op 26. Mss is dat dan wel een koopkans !
[verwijderd]
0
Nico PR Bakker ?@TheDailyTurbo 5 min.5 minuten geleden

PHILIPS herstelt aanzienlijk, nu in brede overgangsfase tussen 26 steun en 28 weerstand. Weekly nog in correctiemodus....
[verwijderd]
0


Eerste zwaluw voor Philips (Bel.Bel. 25/1-17) Laman


Philips heeft in 2016 een nettowinst behaald van €1,5 mrd, het beste resultaat sinds 2007. De omzetontwikkeling was op papier weinig indrukwekkend, een groei van 1,1%. Maar de resultaten van Philips Lighting worden nog altijd meegenomen in de jaarrekening. Zonder die resultaten zou de omzetgroei 3,9% zijn geweest, wat al mooier oogt. Het moederbedrijf heet nog 71,2% van de aandelen Phillips Lighting in bezit. Vanwege dit hoge percentage moet Philips de resultaten van Philips Lighting nog meenemen in de boekhouding. Het is de bedoeling dat Philips de resterende aandelen Lighting de komende jaren in stapjes gaat verkopen.
Het ziet er naar uit dat de winstgevendheid en omzetgroei van Philips inderdaad kunnen verbeteren na de afsplitsing van Lighting. Dat maakt het aandeel aantrekkelijker dan voorheen. Maar we houden nog wel een slag om de arm; het is nog niet duidelijk wat voor overnames Philips zal gaan doen. Ceo Frans van Houten heeft aangegeven dat de opbrengst van de verkoop van Lighting in ieder geval voor een deel gebruikt zal worden om acquisities mee te kunnen financieren. Het zal dan gaan om bedrijven in de gezondheidszorgtechnologiesector. Op zichzelf is dit geen probleem, door groter te worden kunnen schaalvoordelen bereikt worden. Maar van belang is de prijs die Philips gaat betalen voor een overname, of meerdere. De beurskoersen zijn de laatste jaren behoorlijk opgelopen, en daarmee zijn de waarderingen van het gemiddelde bedrijf ook hoog geworden. Het is daardoor goed denkbaar dat Philips hoog in de boom moet gaan zitten.
Ambitieus

In het afgelopen jaar was de winst per aandeel van Philips €1,56. Voor komend jaar verhogen wij onze wpa-taxatie van €1,40 naar €1,70. Met gebruik van dit laatste getal is de k/w van het aandeel 15,9. Dat is niet hoog als het bedrijf de groeidoelstelling van 4 tot 6% omzetgroei per jaar haalt. De winst zal dan waarschijnlijk nog harder stijgen, want normaal gesproken lopen de kosten minder op dan de omzet, waardoor de winstmarge groter wordt. Als Philips de groeidoelstelling haalt, en de winst nog harder stijgt, dan is het aandeel nu aantrekkelijk. Zeker omdat het dividendrendement vrij hoog is: Philips keert €0,80 per jaar uit, een rendement van 3,0%, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Unilever.
We zijn alleen nog niet helemaal overtuigd of Philips de groeidoelstelling kan halen. In veel ontwikkelde landen wordt geprobeerd de zorgkosten binnen de perken te houden. Een logisch gevolg daarvan is dat de uitgaven aan apparatuur in die landen niet erg zullen groeien, ook al neemt de vraag naar gezondheidszorg toe door vergrijzing. In opkomende landen is meer mogelijk, omdat die nog een inhaalslag kunnen maken. Per saldo kan de groei tegenvallen. Daarom denken we dat beleggers nu niet direct in Philips hoeven te stappen.
Jaarresultaten Philips
In mln € 2016 2015 2014 2013
Omzet 24.516 24.244 21.319 21.990
Nettowinst 1.448 645 415 1169
W.p.a. (in €) 1,56 0,70 0,45 1,27
Bekijk ook: Belbel actueel: Jaarcijfers Philips
________________________________________
[verwijderd]
0
Belegger kiest Philips ondanks fout met defibrillator
Amerikaanse autoriteiten ontdekten fouten in de defibrillator van Philips, maar beleggers op DFT.nl negeren de mogelijke inkomstenderving. Ze houden vertrouwen in Philips.
Bij importheffing door Trump moet Nederland hard terugslaan

Deelnemers aan de poll over de affaire bij het concern dat steeds meer uit welzijnstoepassingen en medische apparatuur wil verdienen, kiezen in meerderheid toch voor het aandeel.
Het bedrijf is in gesprek met het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat optreedt namens de toezichthouder FDA. In 2011 werd Philips ook al gekraakt door de waakhond bij zijn productie in Cleveland.
Sisser: Van alle 1253 deelnemers aan de poll op DFT stemde 50% direct voor de optie trots te blijven op een oer-Hollands bedrijf als Philips. Nog eens 10% verwacht dat de hele discussie met een sisser afloopt.
Daar tegenover stond 29% van de poll-stemmers die stellen dat Philips een volgend echec te wachten staat, omdat het concern een historie van niet waargemaakte beloften achter zich aan trekt.
Nog eens 11% ziet het als een structureel probleem bij Philips.
Philips zelf meldde er vanuit te gaan dat de kwestie ,,betekenisvolle gevolgen'' zal krijgen voor de bedrijfsvoering bij het betreffende onderdeel. Het aandeel Koninlijke Philips noteert nu € 27,76 ( 1,44% winst).
DFT, 25 jan.2017
[verwijderd]
0
Nico PR Bakker ?@TheDailyTurbo 3 uur geleden

PHILIPS in een daily pullbackfase richting de sleepkabel op 28,00, daar oppassen voor topvorming...nu 27,60..
[verwijderd]
0
nu 27,74. Waar hebben we ons toch druk om gemaakt ?
nu staan mijn geschreven puts december 24 en 25 al weer op winst ...
mjmj
0
Voor de liefhebbers: gedetailleerde info over shortposities. In de derde kolom kun je het aandeel selecteren.
Deze info is afkomstig van de AFM en inmiddels in het publieke domein bekend. Je zou eens kunnen kijken naar onregelmatigheden.

mega.nz/#!YF1w1BCb!ro4LL0C846tkr0jsGa...

[verwijderd]
0
quote:

mjmj schreef op 25 januari 2017 19:35:

Voor de liefhebbers: gedetailleerde info over shortposities. In de derde kolom kun je het aandeel selecteren.
Deze info is afkomstig van de AFM en inmiddels in het publieke domein bekend. Je zou eens kunnen kijken naar onregelmatigheden.

mega.nz/#!YF1w1BCb!ro4LL0C846tkr0jsGa...

@mjmj, de link werkt niet op mijn laptop. Wil je svp aangeven hoe groot het aantal shortposities is ? Alvast bedankt.
[verwijderd]
0
Philips sluit aanvullend contract met regionale zorgaanbieder VS
Waarde contract kan oplopen tot 180 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Philips gaat medische technologie verstrekken aan de Amerikaanse zorgaanbieder Bon Secours Charity Health System voor een potentiële waarde van 180 miljoen dollar. Dat maakte de leverancier van medische apparatuur donderdag bekend.

Het contract focust op radiologie, cardiologie, neurologie en kindergeneeskunde.

Bon Secours is onderdeel van de zorgverzekeraar Westchester Medical Center, dat gevestigd is in de Amerikaanse staat New York. Het regionale bedrijf biedt medische zorg in de Hudson Valley.

Het contract komt naast een contract met een looptijd van vijftien jaar dat Philips in 2015 al met het Westchester Medical Center Health Network overeenkwam ter waarde van 500 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
Zwakke cijfers medische tak Philips

ABNAMRO, 24 januari

De resultaten van de medische divisie van Philips in het vierde kwartaal waren zwak. De omzetontwikkeling kwam overeen met de verwachtingen van analisten. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) kwam echter 4% lager uit dan verwacht.

De omzetontwikkeling was gelijk aan de situatie van een jaar eerder. Dit hadden we ingecalculeerd. We hielden immers rekening met een sterk derde kwartaal van 2016 en een sterk vierde kwartaal van 2015. Philips meldde dat het in gesprek is met de toezichthouder FDA over de gang van zaken rond de defibrillator-activiteiten. We denken dat dit een behoorlijke invloed kan hebben op de resultaten. Net als na de Cleveland-affaire werpt het onderwerp vraagtekens op over de interne gang van zaken binnen het bedrijf.

Philips hield vast aan haar verwachte omzetgroei van 4% tot 6% in de komende 3 jaar. Daarnaast denkt het bedrijf de aangepaste EBITA-marge ieder jaar met 100 basispunten te verbeteren. Het dividend blijft gelijk met € 0,80 per aandeel. Dit was verwacht.

Voor het bedrijf als geheel was de omzetontwikkeling als verwacht. De divisie Personal Health presteerde echter beter. De divisies Diagnosis & Treatment en Connected Care stelden teleur.

Wat het bedrijfsresultaat betreft, geldt dat Personal Health en Diagnosis & Treatment iets minder presteerden dan verwacht. De echte teleurstelling geldt voor de onderdelen Connected Care & Informatics. Extra uitgaven voor investeringen zijn daar de oorzaak van.

De vrije kasstroom kwam uit op € 843 miljoen. Dat is aanzienlijk beter dan de € 740 miljoen van een jaar eerder. Het tekort van het HealthTech pensioenfonds steeg licht van € 1,16 miljard eind september naar € 1,19 miljard eind december. De hogere rente zorgde voor een positief effect, maar werd volledig tenietgedaan door de sterkere dollar.

Philips gaf opnieuw aan dat het van plan is het belang van 71% in Philips Lighting te verkopen in de komende jaren. We denken dat het bedrijf het belang op korte termijn tot minder dan 50% wil terugbrengen. Dan hoeven de cijfers niet meer te worden geconsolideerd. We denken dat het wat langer zal duren voor het hele belang van de hand is gedaan.
[verwijderd]
0
16 febr.: Europese Commissie geeft groen licht voor verkoop Lumileds van Philips

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft de overname van een meerderheidsbelang in Lumileds van Philips door Apollo Global Management goedgekeurd. Dit meldde Brussel donderdag.

Daarmee wordt de private investeerder de nieuwe eigenaar van 80,1 procent in Lumileds. Philips houdt het restant van 19,9 procent.

Met deze transactie wordt Lumileds volgens de eerdere aankondiging van de verkoop in december, gewaardeerd op 2 miljard euro, inculsief schulden.

Met de verkoop van het belang ontvangt Philips naar verwachting circa 1,5 miljard dollar in contanten, voor belastingen en kosten.

De overname moet in de eerste helft van 2017 worden afgerond.

Het aandeel Philips noteerde donderdag op een rood Damrak 0,8 procent lager op 27,40 euro.

Door: ABM Financial News.

koers nu 27,74 (- 0,43%); steun op 26,40
98 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 18,850
Verschil -0,045 (-0,24%)
Hoog 18,930
Laag 18,575
Volume 2.144.401
Volume gemiddeld 2.000.692
Volume gisteren 1.751.071