Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beleggen in kweekvlees

93 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
[verwijderd]
4
Een paar jaar geleden heb ik al eens een draadje aangemaakt over kweekvlees, maar toen waren er nog geen opties om hierin te investeren. Kweekvlees is een opkomende industrie die m.i. alleen maar voordelen biedt:

- Dierenwelzijn
- Klimaat
- Gezondheid
- Kosten

Het verbaast me een beetje dat er nog zo weinig belangstelling is, maar de vleeslobby zal hier ongetwijfeld zijn werk doen. De electrische auto is immers ook een jaar of 25 succesvol tegengehouden door belanghebbenden..
Inmiddels zijn er een paar opties. Ik heb de afgelopen 10 jaar niks meer op de reguliere aandelenmarkt gedaan, maar ik heb nu maar weer eens de stoute schoenen aangetrokken en een beleggingsrekening geopend. Ik heb via de site kweekvleesinfo.nl de volgende opties gevonden voor beleggen in kweekvlees:

- Het Israëlische kweekvleesbedrijf MeaTech. MeaTech richt zich op het kweken en bioprinten van steaks van kweekvlees
- Investeringsmaatschappij Agronomics Ltd., heeft vooral startups die kweekvlees of kweekvis ontwikkelen in hun portfolio. Onder deze startups bevinden zich onder andere de kweekvlees-startups Mosa Meat, Meatable, SuperMeat en New Age Meats.
- Investeringsmaatschappij Eat Beyond, handelt zowel op Canadese beurs als op de Frankfurt Stock Exchange. De Canadese investeringsmaatschappij heeft vooral plant-based bedrijven in hun aandelenpakket. Maar ook hebben zij Eat Just in hun portfolio staan met de kweekvleestak van het bedrijf GOOD Meat.

Ik heb nog niet echt naar de prestaties en het koersverloop van deze bedrijven gekeken, maar waarschijnlijk ga ik wel wat geld steken in minstens 1 van deze 3.
Als iemand verder nog tips of opmerkingen heeft over investeren in kweekvlees, dan hoor ik het graag.
haas
2
quote:

Enzo123 schreef op 6 april 2022 11:51:

Een paar jaar geleden heb ik al eens een draadje aangemaakt over kweekvlees, maar toen waren er nog geen opties om hierin te investeren. Kweekvlees is een opkomende industrie die m.i. alleen maar voordelen biedt:

- Dierenwelzijn
- Klimaat
- Gezondheid
- Kosten

Het verbaast me een beetje dat er nog zo weinig belangstelling is, maar de vleeslobby zal hier ongetwijfeld zijn werk doen. De electrische auto is immers ook een jaar of 25 succesvol tegengehouden door belanghebbenden..

Als iemand verder nog tips of opmerkingen heeft over investeren in kweekvlees, dan hoor ik het graag.
de kweekvleeslobby zal wel zijn best moeten doen,denk ik...............
Maar vaak gááán nwe ontwikkelingen langzamer dan wordt gedacht: zoals u zegt elektrische auto. OF waterstof
In de economie gaan meestal veranderingen net zo snel als de burger "aankan " met veranderingen.
Zelfs de elektrische stofzuiger had veel tijd nodig. Ook de wasmachine van hand naar elektrisch

PS: vooralsnog:
Vooralsnog: zonder energie geeen economie.
[verwijderd]
2
Kweekvlees is hard op weg naar jouw bord: Tweede Kamer wil proeverijen toestaan
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15 maart 2022 06:35
Aangepast: 15 maart 2022 11:00

De kans dat je straks een stukje vlees op je bord hebt liggen zonder dat daarvoor een dier moet worden gedood, is een stuk groter geworden. Vandaag zal de Tweede kamer een motie van VVD en D66 aannemen die proeverijen van gekweekt vlees mogelijk wil maken. Dit kan weleens een doorbraak zijn, zeggen fabrikanten die hopen dat kweekvlees binnen een paar jaar in de supermarkt ligt.

Een kleine tien jaar geleden werd 'ie onder wereldwijde belangstelling gepresenteerd: de eerst kweekvleeshamburger. De Nederlandse vinding van professor Mark Post bestond uit 40 miljard cellen die in een laboratorium was gekweekt uit stamcellen van een koe.

Stroomversnelling
Sindsdien is de ontwikkeling van kweekvlees in een stroomversnelling gegaan. In ons land zijn nu twee bedrijven bezig met de ontwikkeling van dit vlees. Zoals de start-up Meatable in Delft van oprichter Daan Luining. Tientallen mensen werken daar elke dag aan de technologie. "Kweekvlees is vlees gemaakt van diercellen. Het is echt vlees zonder dat je daarbij een dier hoeft te slachten", zegt Luining.

Bekijk ook: Een hamburger uit een lab, zo wordt kweekvlees gemaakt"We halen stamcellen uit een koe of varken en brengen die in een veilige omgeving. De cellen geven we eten, zoals suikers, zuurstof en warmte zodat ze uitgroeien tot spier en vetten. Na een paar weken is er echt sprake van vlees dat gegeten kan worden."

De voordelen zijn groot stelt Luining: "Minder dierenleed, milieubederf en CO2-uitstoot dus."

Nu nog verboden
Kweekvlees is nu nog verboden in Europa. Sterker nog: onderzoekers mogen niet eens een stukje proeven. De Tweede Kamer wil haast maken met de ontwikkeling. Regeringspartijen D66 en VVD dienen daarom een motie in om proeverijen voor kweekvlees mogelijk te maken.

Een meerderheid van de Kamer (onder andere: PvdD, PvdA, SP en GroenLinks) laat al weten die motie te steunen. Indiener van de motie, Tjeerd de Groot (D66), vindt dat de veestapel veel te groot is en ziet kweekvlees als een uitstekend alternatief. "Met minimaal gebruik van water, land en uitstoot voor broeikasgassen en veel minder dierenleed", zegt de D66'er. "Kweekvlees verdient een eerlijke kans en daarom moeten we proeverijen mogelijk gaan maken."

Geesten rijp maken
Ook VVD-kamerlid Peter Valstar vindt het broodnodig dat de geesten rijp worden gemaakt voor kweekvlees: "Dit is een prachtige Nederlandse uitvinding dat een belangrijke voedingsbron voor de mens kan worden. Maar, zoals bij veel innovaties, zien we dat Europese regelgeving de ontwikkeling eerder remt dan stimuleert, terwijl de rest van de wereld ons met onze eigen uitvinding nu gaat inhalen."

Om te voorkomen dat onze bedrijven naar het buitenland verhuizen, willen we dat er proeverijen plaatsvinden, vervolgt de VVD'er. "De ontwikkeling moet niet stil blijven staan."

Volgens kweekvlees-maker Luining is de komst van proeverijen een ontzettend belangrijke stap. "Je moet overigens niet verwachten dat we op elke hoek een eettentje gaan neerzetten. De proeverijen zullen onder strenge omstandigheden mogelijk gemaakt worden. Maar consumenten kunnen dan wel op uitnodiging een gekweekte worst of burger komen proeven."

Volgens hem zit de smaak heel dicht in de buurt van gewoon vlees. "Dat weten we omdat we gewoon vlees helemaal onderzoeken en zo precies weten wat de bestanddelen zijn en wat we moeten doen en toevoegen voor de smaak."

Maar de smaak kan altijd beter en daarom zijn die proeverijen hard nodig, vervolgt hij. Luining werkt al jaren met kweekvlees, maar ook hij heeft zelf nog geen stukje geproefd. "Maar ik kan niet wachten", lacht hij.

Hoe lang duurt het nog?
Alleen in Singapore ligt kweekvlees nu legaal in de supermarkt. Hoe lang het nog gaat duren in ons land? Het is wachten op de goedkeuring van de Europese waakhond EFSA. "Als we straks proeverijen hebben gehad en de smaak helemaal op orde hebben, kunnen we een aanvraag indienen. Ik hoop dat binnen een paar jaar kweekvlees echt in de supermarkt ligt."

Hoeveel een stukje kweekworst of kweekburger dan gaat kosten? De prijs kan nog een ding gaan worden. Een paar jaar geleden kostte de eerste kweekhamburger nog tienduizenden euro's. "Als veel fabrikanten het vlees gaan maken en aanbieden kan het voor een goede prijs", verzekert Luining.

In de tussentijd is het nog wel hard nodig om de consument te overtuigen. Want een gekweekte hamburger uit een laboratorium zal voor veel mensen nog wel even wennen zijn.

RTL Nieuws / Agnes de Goede en Stephan Koole
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/arti...
[verwijderd]
2
Ik hoop met name dat de huisdierensector hierin gaat springen, een persoonlijke noot: zou fijn zijn als ik mijn katten en honden kan voeren zonder dat knagende schuldgevoel dat daar andere dieren voor hebben moeten lijden. Het lijkt met dat het makkelijker moet zijn om aan de regelgeving voor diervoeding te voldoen dan aan die voor menselijke consumptie.
Leefloon
0
quote:

Enzo123 schreef op 6 april 2022 12:42:

Ik hoop met name dat de huisdierensector hierin gaat springen
Doe je vleesetende huisdieren weg; is veel milieuvriendelijker. Maar los daarvan: wie gaat dan al dat slachtafval en meurende orgaanvlees eten?

Moest ik nu verplicht ion beursgenoteerd kweekvlees beleggen, dan valt mijn keuze niet op je eerstgenoemde. Alleen al door het op het aantrekken van geld gerichte printen, zodat de kans nóg groter is dat je daarmee vooral de luxe levensstijl van de CEO financiert, en het risico nóg groter is dat een theoretische, dogmatische oplossing niet de beste is.
Leefloon
0
quote:

haas schreef op 6 april 2022 12:23:

Zelfs de elektrische stofzuiger had veel tijd nodig. Ook de wasmachine van hand naar elektrisch
Internet of Things, nog zo'n naturel trage ontwikkelingen die daardoor geen thema is op de beurzen.

En nog een voorbeeld: op www.thinkwiki.org/wiki/ThinkPad_History heeft de allereerste IBM ThinkPad-laptop onder andere een solid-state disk. Pas een kleine 30 jaar later breekt dat breed door, mede dankzij de harddisk-martelpraktijken van Microsoft.
Ted
2
Het wordt een spannende tijd voor de kweekvleessector. Nog dit jaar volgt zo goed als zeker wettelijke goedkeuring in de VS. Bedrijven als Eat Just met haar GOOD Meat, New Age Meats en vooral ook UPSIDE Foods staan te trappelen om de markt op te mogen.

Verder zijn ze in Israël ook flink aan de weg aan het timmeren. Naast MeaTech zijn ook zeker Aleph Farms en Future Meat Technologies heel ver om kweekvlees op grote schaal te verkopen zodra wettelijke goedkeuring volgt. Ook in Israël wordt goedkeuring eerder verwacht dan in Europa.

In Europa staat Mosa Meat op het punt om een aanvraag tot goedkeuring van haar kweekvlees in te dienen bij de EFSA, de Europese voedselwarenautoriteit. Meestal neemt een aanvraag wel 1,5 jaar tot 2 jaar in beslag.

Via kweekvleesinfo.nl kun je perfect zien hoe je in deze kweekvleesbedrijven kunt investeren. Ook houden ze je op de hoogte over nieuwe beursgangen van kweekvleesbedrijven en durfinvesteerders die meerdere kweekvleesbedrijven in hun portfolio nemen.
haas
2
quote:

Enzo123 schreef op 6 april 2022 12:42:

Ik hoop met name dat de huisdierensector hierin gaat springen, een persoonlijke noot: zou fijn zijn als ik mijn katten en honden kan voeren zonder dat knagende schuldgevoel dat daar andere dieren voor hebben moeten lijden. Het lijkt met dat het makkelijker moet zijn om aan de regelgeving voor diervoeding te voldoen dan aan die voor menselijke consumptie.
ms ook gaan beleggen in Nestle ?
één van de grootste dierenvoeding producenten
[verwijderd]
2
quote:

haas schreef op 7 april 2022 17:41:

[...]

ms ook gaan beleggen in Nestle ?
één van de grootste dierenvoeding producenten
Nee, het gaat mij om een dier- en klimaatvriendelijk alternatief voor vlees, Nestle staat niet bepaald bekend om zijn diervriendelijkheid.
Daarnaast investeer ik voornamelijk in 'disruptive technologies' omdat die nou eenmaal het meeste rendement opleveren.
Ik ben inmiddels ingestapt in Agronomics. Deze investeringsmaatschappij heeft (o.a.) een venture gestart die zich specifiek gaat richten op diervoeder op basis van kweekvlees.

polaris.brighterir.com/public/agronom...
[verwijderd]
2
quote:

Ted schreef op 7 april 2022 17:24:

Het wordt een spannende tijd voor de kweekvleessector. Nog dit jaar volgt zo goed als zeker wettelijke goedkeuring in de VS. Bedrijven als Eat Just met haar GOOD Meat, New Age Meats en vooral ook UPSIDE Foods staan te trappelen om de markt op te mogen.

Verder zijn ze in Israël ook flink aan de weg aan het timmeren. Naast MeaTech zijn ook zeker Aleph Farms en Future Meat Technologies heel ver om kweekvlees op grote schaal te verkopen zodra wettelijke goedkeuring volgt. Ook in Israël wordt goedkeuring eerder verwacht dan in Europa.

In Europa staat Mosa Meat op het punt om een aanvraag tot goedkeuring van haar kweekvlees in te dienen bij de EFSA, de Europese voedselwarenautoriteit. Meestal neemt een aanvraag wel 1,5 jaar tot 2 jaar in beslag.

Via kweekvleesinfo.nl kun je perfect zien hoe je in deze kweekvleesbedrijven kunt investeren. Ook houden ze je op de hoogte over nieuwe beursgangen van kweekvleesbedrijven en durfinvesteerders die meerdere kweekvleesbedrijven in hun portfolio nemen.
Thanks, ik heb ook naar het aandeel Mea Tech gekeken maar dat doet het nog niet erg goed, vandaar toch voor een investeringsmaatschappij gekozen die wat breder in de kweekvlees aandelen zit. Komend jaar komen er vast wel interessante opties bij om in te investeren. Nu m.i. een mooi moment om nog goedkoop in te stappen.
haas
1
quote:

Enzo123 schreef op 8 april 2022 10:02:

[...]
Nee, het gaat mij om een dier- en klimaatvriendelijk alternatief voor vlees, Nestle staat niet bepaald bekend om zijn diervriendelijkheid.
Daarnaast investeer ik voornamelijk in 'disruptive technologies' omdat die nou eenmaal het meeste rendement opleveren.
Ik ben inmiddels ingestapt in Agronomics. Deze investeringsmaatschappij heeft (o.a.) een venture gestart die zich specifiek gaat richten op diervoeder op basis van kweekvlees.

polaris.brighterir.com/public/agronom...
oke, succes met uw keuzes. Wat is uw instapkoers van Agronomics ?
[verwijderd]
1
quote:

haas schreef op 8 april 2022 11:20:

[...]
oke, succes met uw keuzes. Wat is uw instapkoers van Agronomics ?
De eerste aandelen gekocht op 0.205 GBP, maar ik ga nog meer bijkopen de komende tijd, dus gemiddelde aankoopprijs zal nog wat veranderen.
[verwijderd]
1
Niet alleen vlees, maar ook vis:

CellX en Bluu Seafood bundelen krachten
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het Chinese kweekvleesbedrijf CellX en het Duitse kweekvisbedrijf Bluu Seafood bundelen de krachten met als voornaamste doel om kweekvlees èn kweekvis op de Chinese en Duitse markt te krijgen.

Bluu Seafood zal nog dit jaar haar eerste gecultiveerde visproducten presenteren. CellX heeft in 2021 al haar eerste kweekvleesproducten van varkensvlees weten te presenteren. Het grootste kweekvleesbedrijf uit China breidt haar aanbod inmiddels uit naar gecultiveerde kip- en rundvleesproducten.

De samenwerking heeft een integraal karakter en ziet op de gehele waardeketen. Van de inkoop van grondstoffen, naar de bouw van productiefaciliteiten tot aan gezamenlijke leverings- en verkoopovereenkomsten.

Daarnaast zullen ze zij aan zij optreden om de wettelijke goedkeuring in Europa en China te bespoedigen en om de consumentenacceptatie te vergroten.

Bluu Seafood is een zeer interessante partner voor Cellx omdat er nergens ter wereld zoveel vis gegeten wordt als in China. Tegelijk heeft Cellx met de samenwerking met Bluu Seafood vaste grond onder de voeten op de Europese afzetmarkt.

Ziliang Yang, CEO bij CellX over de samenwerking met haar Duitse partner:

“We are pleased to form this strategic partnership with Bluu Seafood as an industry leader in cultivated seafood and board member of Cellular Agriculture Europe. CellX and Bluu Seafood have a complementary focus regarding species and market geographies. This partnership will serve as a starting point for deeper collaboration between the two companies and will encourage more collaboration across the industry. We are solving a global issue, and this requires a global solution,”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kweekvleesinfo.nl/2022/04/13/cellx-en...
[verwijderd]
0
En wat te denken van 'kweekkatoen':

Agronomics Follow on Investment in GALY CO.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Agronomics, the leading listed company focused on the field of cellular agriculture, is pleased to announce it has invested a further US$ 1 million into GALY CO. ("GALY"), an existing portfolio company focused on plant cell culture. The Company will subscribe for 364,710 Series A Preferred Stock (the "Subscription") using cash from the Company's own resources. Following this investment, Agronomics will own an 4.11% equity stake in GALY.

GALY is a leading plant cell culture company with disruptive technology for growing cotton from cells in a laboratory facility rather than utilising traditional soil-based methods. It is headquartered in Boston, US, with research also in Sao Paulo, Brazil.

Agronomics first invested in GALY in 2020, with a US$ 500,000 investment in the form of a SAFE ("Simple Agreement for Future Equity"). This SAFE has converted to 909,090 Series A Preferred Shares, representing an IRR of 79% and Multiple on Invested Capital of 4.94.

In aggregate, Agronomics will hold 1,273,800 Series A Preferred Stock in GALY. Subject to audit, Agronomics will now carry this aggregate position in its accounts at a book value of US$ 3.47 million, representing an unrealised gain on cost of US$ 1.97 million. The holding will account for approximately 1.82% of Net Asset Value.

Jim Mellon, co-founder and executive director of Agronomics commented:-
"We're delighted to invest further in GALY to help drive their mission to revolutionise cotton production, safeguard our environment, and disrupt conventional agriculture. GALY has successfully demonstrated its ability to produce cotton from plant cells and Agronomics sees huge potential for other opportunities to arise from this technology. We're looking forward to working with the team on their exciting new growth phase."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
polaris.brighterir.com/public/agronom...
[verwijderd]
1
Nederland doet grootste publieke investering in cellulaire landbouw ooit
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat het stevig gaat investeren in cellulaire landbouw via het Nationaal Groeifonds.

De eerste investering van maar liefst €60 miljoen maakt deel uit van groter groeiplan waarbij de overheid uiteindelijk tussen de €252- en € 382 vrijmaakt om het hele ecosysteem rond cellulaire landbouw te ondersteunen. Niet eerder financierde een overheid wereldwijd zoveel in de sector.

Met het bedrag worden opleidingen, academisch onderzoek en publiekelijk toegankelijke opschalingsfaciliteiten gefinancierd. Verder dient het fonds ook ter bevordering van de sociale integratie bij zowel boer als consument.

Het voorstel komt van het onlangs opgerichtte consortium Cellulaire Agriculture Netherlands, waarvan kweekvleesbedrijf Mosa Meat een van de oprichters is. Naast Mosa Meat maken verschillende academici, non-gouvernementele organisaties, startups en andere spelers uit de industrie deel uit van het consortium. Ook het tweede Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable is betrokken bij het consortium. Andere opvallende namen zijn onder andere DSM, Nutreco, Those Vegan Cowboys, de WUR en de TU Delft.

Ira van Eelen, dochter van de geestelijk vader van kweekvlees Willem van Eelen, hierover namens de Dutch Cellulair Agriculture Foundation:

“We are very excited for the visionary leadership the government is demonstrating today. The Netherlands is the ideal place for cellular agriculture to flourish. It has a rich history in laying the global foundations of cellular agriculture. It is the 2nd biggest exporter of traditional agricultural products after the US. It is a global powerhouse in alternative protein and food innovation. It has a global frontrunner position in biotechnology. And it was the first country to publicly fund cultivated meat research and present a proof of concept to the world.”

Met de investering in cellulaire landbouw mikt de regering op een oplopende groei van het BBP (bruto binnenlands product) van 10- to 14 miljard per jaar tegen 2050, terwijl het ook een significante bijdrage levert aan de klimaatdoelstellingen en de collectieve gezondheid van mens en dier. Met het plan moet in 2050 11,7-12,2 Mton CO2-eq. en 98,1-131,3 Kton ammoniak per jaar voorkomen worden.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kweekvleesinfo.nl/2022/04/15/nederlan...
Ted
2
Naast Agronomics en Eat & Beyond is het overigens ook mogelijk om in CULT Food Science te investeren:

CULT Food Science

Het eveneens Canadese platform investeert specifiek in bedrijven die kweekvlees, kweekvis en gecultiveerde zuivelproducten maken. Kweekvleesbedrijven die de durfkapitalist uit Vancouver nu al in portefeuille heeft zijn MeaTech, Eat Just, Mogale Meat, Novel Farms en Ohayo Valley.

CULT Food Science is terug te vinden onder het symbool CULT op de Canadian Stock Exchange (CSE).

kweekvleesinfo.nl/duurzaam-beleggen-i...
Ted
1
Kweekvleesbedrijf UPSIDE Foods haalt grootste investeringsbedrag ooit binnen.

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf UPSIDE Foods heeft het grootste investeringsbedrag in een kweekvleesbedrijf ooit opgehaald. Het voormalige Memphis Meats wist maar liefst $400 miljoen op te halen in haar serie C-financieringsronde....

kweekvleesinfo.nl/2022/04/21/kweekvle...
[verwijderd]
0
quote:

Ted schreef op 21 april 2022 19:34:

Kweekvleesbedrijf UPSIDE Foods haalt grootste investeringsbedrag ooit binnen.

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf UPSIDE Foods heeft het grootste investeringsbedrag in een kweekvleesbedrijf ooit opgehaald. Het voormalige Memphis Meats wist maar liefst $400 miljoen op te halen in haar serie C-financieringsronde....

kweekvleesinfo.nl/2022/04/21/kweekvle...
Highlight:
'Het bedrag wordt gebruikt voor de opschaling van het bedrijf. UPSIDE Foods wil er klaar voor zijn als in de VS wettelijke goedkeuring volgt om kweekvlees op de markt te mogen brengen. Er loopt al een goedkeuringsprocedure bij de Amerikaanse regelgevende instanties. Nog voor het jaar verstrijkt wordt hieromtrent zelfs al witte rook verwacht van de USDA en de FDA.'
[verwijderd]
0
Kweek-eiwit:
'On 22 February 2022, Agronomics led the €10 million Seed funding round for Onego Bio Ltd "Onego Bio", a company developing sustainable and animal free egg protein. Following the €6.9 million investment, Agronomics will hold a 19.94% fully diluted interest.'

En eiwitten die in make-up gebruikt worden:
'On 21 February 2022, the Company acquired a 2.05% in Geltor Inc "Geltor", a company focused on producing designer proteins for use in the cosmetic industry.'

polaris.brighterir.com/public/agronom...

Kortom, alle dierlijke producten kunnen eigenlijk gecultiveerd worden in een laboratorium (denk aan leer, bond, dons etc).
[verwijderd]
0
Mosa Meat verwacht nog dit jaar proeverijen van kweekvleesburgers te organiseren
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na het goede nieuws dat de Tweede Kamer afgelopen maart een motie heeft aangenomen dat het proeven van kweekvlees mogelijk moet maken, verwacht Mosa Meat dat het nog dit jaar haar kweekvleesburgers kan laten proeven.
Dit vertelt Mark Post van Mosa Meat in een interview met de lokale nieuwszender 1Limburg.

De proeverijen moeten wel aan strenge voorwaarden voldoen, omdat er nog gewacht moet worden op de goedkeuring van de Europese Voedsel- en Warenautoriteit. Mosa Meat staat op het punt een voorstel tot goedkeuring in te dienen. Naar verwachting zal na indiening binnen twee jaar goedkeuring volgen, waarna kweekvlees ook in Europa aan de consument verkocht mag worden.

Het kabinet lijkt gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld steeds meer doordrongen van de noodzaak tot verandering. Eerst de coronacrisis en nu de oorlog in Oekraïne tonen de kwetsbaarheid van ons huidige voedselsysteem.

Deze realisatie blijkt ook zeker uit het plan van de Nederlandse overheid om stevig te gaan investeren in cellulaire landbouw de komende jaren. Een groeiplan waarin de overheid uiteindelijk tussen de €252- en € 382 miljoen vrijmaakt om het hele ecosysteem rond cellulaire landbouw te ondersteunen. Een plan dat ook een grote bijdrage moet spelen om de klimaatcrisis het hoofd te kunnen bieden.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kweekvleesinfo.nl/2022/04/21/mosa-mea...
93 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%