Philips CFO: mogelijk meer licentiedeals tv-activiteiten
AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips Electronics nv's CFO Pierre-Jean Sivignon sluit niet uit dat er nog meer licentieovereenkomsten worden gesloten voor zijn tv-activiteiten.

"Het is een mogelijkheid", zo zei hij maandag in een toelichting op de eerstekwartaalcijfers waarbij Philips tevens bekendmaakte dat het een vijfjarige licentieovereenkomst heeft getekend met het Indiase Videocon Industries voor de verkoop van televisies in deze opkomende economie.

Twee jaar geleden sloot concern al een licentiedeal met het Japanse Funai Electric voor de verkoop van Philips-televisie in de VS.

Philips wil zijn tv-activiteiten weer structureel winstgevend maken, na jaren van verlies en heeft daartoe tal van maatregelen genomen, zoals het sluiten van fabrieken en de verkoop van zijn televisies door derden in ruil voor royalties.

Mogelijk dat China in aanmerking komt voor een licentiedeal, aangezien het concern eerder liet doorschemeren dat het daar vooralsnog niet lukt winst te maken met de verkoop van televisies.

Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com

Gaat met de komende WK volgens mij helemmal goed komen met Philips tv verkopen.