Philips « Terug naar discussie overzicht

KW3 Cijfers: Philips overtreft verwachtingen

33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0


AMSTERDAM (AFN) - Elektronicaconcern Philips heeft in het derde kwartaal de verwachtingen van analisten opnieuw weten te overtreffen. De nettowinst bedroeg in de afgelopen periode 524 miljoen euro ten opzichte van 176 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden

Dat maakte Philips maandag bekend. De omzet steeg bijna 10 procent op jaarbasis tot 6,16 miljard euro. Analisten gepolst in opdracht van ANP-Reuters rekenden op een nettowinst van 348 miljoen euro en een omzet van 6,14 miljard.

Philips handhaaft zijn verwachting van een ebita-marge van meer dan 10 procent in 2010. Het bedrijf merkte wel op voorzichtig te zijn over de omzetontwikkeling in het vierde kwartaal.
[verwijderd]
0
quote:

panaman schreef:

waarom -4% bij hogere winsten dan verwacht ????
volgens mij ze kijken ook naar de outlook.
tompoes31
0
Ik had al zo een donkerbruin vermoeden vrijdag. Er was een serie ik geloof de putt nov 24 waar meer dan 13000 stuks in omgingen. Dan weet je het eigenlijk wel. Dan gaan ze ongeacht de cijfers het aandeel gewoon naar beneden drukken want uit die put opties moet winst komen voor de grote spelers. Mijn call is 55% minder waard nu. Hoop dat bij een echte uitbraak van de AEX Philips weer omhoog gaat
[verwijderd]
0
hoe kan dit, beleggingsadvieseuren kunnen wel andere vak kiezen , zelfs ik weet beter
[verwijderd]
0
Dit zeiden ze ook in de 2e kw. Dat outlook voor 3e kw slecht is. Nu is het cijfer goed en dan gaan ze weer zeggen dat outlook slecht is voor 4e kw.
[verwijderd]
0
mijn advies koop wanneer advieuseurs zeggen verkopen en verkoop als ze advies geven als buy, beste econoom ben je zelf daar hoef je niet jaren naar school
frank@9
0
misschien heeft de daling niet eens zo met de cijfers te maken. Wie weet kopen ze draka wel terug van flint beheer?

Nederlandse waakhond schorst handel in Draka
18-10-2010 09:38:31

(dow jones/tijd) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de handel in Draka Holding opgeschort in afwachting van een persbericht. Rond de Nederlandse kabelaar heerst overnamespeculatie.

Een woordvoerder van Draka wilde niet nader ingaan op de situatie en kon ook niet zeggen of het bedrijf vandaag nog met een persbericht naar buiten komt.

Het Financieele Dagblad meldde vorige week dat Flint Beheer, de investeringsmaatschappij van de familie Fentener van Vlissingen, af wil van haar controlerend belang van 43,9 procent in Draka. De familie zette zo het bedrijf feitelijk in de etalage.

Flint Beheer zou zakenbank Lazard hebben ingehuurd om te bekijken wat de beste toekomst voor het kabelbedrijf is.

Oriënterende gesprekken zouden zijn gevoerd met de Franse kabelmaker Nexans, de nummer 1 in Europa, en met het Italiaanse Prysmian, waarmee Draka vorig jaar nog fusiegesprekken voerde. Prysmian ontkende officieel en Nexans weigerde commentaar.

Draka - in 1910 gestart als de Hollandsche Draad & Kabel Maatschappij (kortweg Draka) - viert net dit jaar zijn eeuwfeest. Philips nam Draka in 1970 over maar verkocht de kabelaar in 1986 aan Flint Beheer, die het bedrijf in 1991 naar de beurs bracht.

Draka is nu Europees marktleider in hoogwaardige auto- en communicatiekabels, in de VS zijn de Nederlanders marktleiders in liftkabels en China zijn ze nummer één in glasvezelkabels.
frank@9
0
het is dus nexans die een bod doet op draka.
dus toch enkel de vooruitzichten bij philips drukken de koers momenteel.
[verwijderd]
0
goede morgen
wat een rust op dit forum, en dat nog wel op de dag van de cijfers. wil bijna niet weten hoe rustig het anders is.
maarja gaat alweer iets beter, de weg naar de 30 kan weer beginnen, al duurt het misschien iets langer dan ik gepland had vrijdag
succes
[verwijderd]
0
Wat een overdreven reactie! Ik heb zojuist de december 21 puts geschreven. Kun je je volgend mij geen buil aan vallen.
[verwijderd]
0
quote:

Dutch Courage schreef:

Wat een overdreven reactie! Ik heb zojuist de december 21 puts geschreven. Kun je je volgend mij geen buil aan vallen.
gaat nergens over -4%. cijfers waren gewoon goed, consument zal wel weer aantrekken mede door beleid VS. dus verwacht in december toch wel koers van rond de 27
[verwijderd]
0
Vanochtend werden de kwartaalcijfers van Philips bekend. De omzetgroei viel tegen, maar de marges waren redelijk. Ik zie de daling van vandaag dan ook als een mooie kans om een agressieve constructie op te tuigen.

www.dekritischebelegger.nl/aandelen/f...
[verwijderd]
0
quote:

F.Nietzsche schreef:

Vanochtend werden de kwartaalcijfers van Philips bekend. De omzetgroei viel tegen, maar de marges waren redelijk. Ik zie de daling van vandaag dan ook als een mooie kans om een agressieve constructie op te tuigen.

www.dekritischebelegger.nl/aandelen/f...
omzetgroei viel tegen? 10% met q2 5× meer dan jaar geleden, beleggers willen te veel tegenwoordig. kunnen niet tevreden zijn met hal mld winst in kwartaal. zal wel aan mij liggen
voda
0
2eUPDATE: Philips winst schiet omhoog, outlook voorzichtig


(2e Update van eerder gepubliceerd bericht 'Philips nettowinst schiet omhoog in KW3, outlook voorzichtig' om informatie, koersreactie en toelichting CFO toe te voegen.)


Door Harm Luttikhedde

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips Electronics nv (PHIA.AE) heeft in het derde kwartaal de nettowinst sterk zien stijgen dankzij een eenmalige bate en betere marges na kostenbesparingen, maar de omzet stagneerde bijna en het concern blijft voorzichtig ten aanzien van het vierde kwartaal, vanwege het aanhoudend onzekere economische klimaat en het fragiele consumentenvertrouwen.

"Ten aanzien van de economische omstandigheden zien wij in de opkomende markten geen tekenen van zwakte", licht financieel topman Pierre-Jean Sivignon maandag toe in een call voor journalisten. "In de VS en West-Europa blijft het consumentenvertrouwen echter onzeker."

Beleggers straffen het aandeel maandag af op Euronext Amsterdam. Rond 09.30 uur noteert het aandeel 4,4% lager op EUR22,84, terwijl de AEX met 0,5% daalt.

De nettowinst in de derde verslagperiode kwam uit op EUR524 miljoen of EUR0,55 per aandeel, tegen EUR176 miljoen of EUR0,19 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

Het resultaat was inclusief een boekwinst van EUR154 miljoen uit de verkoop van het resterende belang in NXP Semiconductors nv (NXP) aan het Britse pensioenfonds van Philips.

De omzet steeg met 10% tot EUR6,16 miljard. Valutaeffecten hadden een positief effect op de omzet van 8%. Autonoom bedroeg de groei 1%. Exclusief de verliesverlatende televisie-activiteiten steeg de vergelijkbare omzet met 4%.

Philips boekte een bedrijfsresultaat voor amortisatie van goodwill (EBITA) van EUR648 miljoen tegen EUR344 miljoen een jaar eerder. De winstmarge kwam daarmee uit op 10,5%, van 6,1% in het derde kwartaal van 2009.

Over de eerste negen maanden realiseerde Philips een voor herstructurerings- en overnamekosten aangepaste winstmarge van 10,1%. Philips verwacht het margedoel van minimaal 10% verder te overtreffen bij de cijfers over heel 2010.

Bij de healthcare-divisie steeg de omzet autonoom met 4% tot EUR2,07 miljard, dankzij hoge eencijferige groei van alle activiteiten, met uitzondering van het onderdeel dat medische scanners verkoopt. De EBITA-marge verbeterde tot 13,6%.

Consumer Lifestyle zag de omzet op vergelijkbare basis dalen met 5%, maar desondanks wist deze divisie, waar onder meer scheerapparaten en keukenapparatuur worden geproduceerd, de winstgevendheid te verbeteren. De verkoop van televisies nam met 12% af. Philips wijt dit aan een ander seizoenspatroon en hogere voorraden bij afnemers volgend op het WK-voetbal.

De lichtdivisie groeide, over de hele breedte, autonoom met 7%. Vooral de LED-activiteiten zijn een aanjager voor de groei. Met een omzettoename op jaarbasis van 68% waren zij goed voor 14% van de totale verkopen. De EBITA-marge steeg in het derde kwartaal naar 11,3% van 4,8%.

Toch draait de lichtdivisie nog niet op volle toeren, stelt de onderneming. Vooral de verkoop van armaturen in volwassen markten hapert nog. "Het herstel moet hier nog beginnen", aldus de CFO. De constructiemarkt is verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van de omzet van Lighting.


Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com

voda
0
Philips' resultaten gemengd - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van Philips in het derde kwartaal zijn gemengd, waarbij de winstgevendheid uitstekend was, maar de omzetgroei zwakker dan verwacht en de outlook voor de omzet in het vierde kwartaal voorzichtig, stelt Victor Bareno van SNS-Securities. Niettemin ziet hij solide aanjagers voor groei in de belangrijke onderdelen van Lightning en Healthcare, en potentieel voor verdere marge-verhoging. Op basis van de huidige waardering voor de onderneming handhaaft hij zijn buy-advies. Omstreeks 09.50 uur noteert het aandeel 3,7% lager op EUR22,99, terwijl de AEX met 0,4% daalt. (HJL)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Philips voorzichtig over vierde kwartaal
18 oktober 2010, 9:39 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - De verwachte afbouw van voorraden en de zwakke bouwsector leiden er voor Philips toe dat het voorzichtig is over de omzetontwikkeling in het vierde kwartaal. Dat zei financieel directeur Pierre-Jean Sivignon maandag in een toelichting op de derdekwartaalcijfers.

De lichtdivisie is in belangrijke mate afhankelijk van de bouw. Deze sector blijft er in het vierde kwartaal slecht voorstaan, aldus Sivignon. ,,Voor volgend jaar is dit wel goed nieuws, als het dan wel aan gaat trekken.''

,,We zien geen verslechtering optreden in de verkoop van onze consumentenproducten, zoals de scheerapparaten en koffiemachines'', benadrukte Sivignon.

De televisie-activiteiten zullen in het vierde kwartaal weer wat aantrekken ten opzichte van het derde kwartaal, zei Sivignon. Het bedrijf rekent er nog steeds op dat de televisie-activiteiten dit jaar winstgevend zullen zijn.

[verwijderd]
0
aan de omzet zal het vandaag niet liggen, aan de koers zeker wel. hopelijk zijn alle cijfer gokkers/verkopers er nu uit. kunnen we aan het eind van de week weer eens naar de 24
[verwijderd]
0
Mooie cijfers, jammer van die flinke terug val vandaag .... Bied dan wel weer kans om tegen een gunstige prijs inkopen te doen.
33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2024 12:40
Koers 25,170
Verschil -0,060 (-0,24%)
Hoog 25,290
Laag 25,030
Volume 235.511
Volume gemiddeld 2.421.590
Volume gisteren 1.714.515