Ahold « Terug naar discussie overzicht

AHOLD: de 3e kwartaalcijfers, donderdag 18 november 2010 zijn ................

32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
De analisten lijken redelijk realistische verwachtingen over de 3e kwartaalcijfers te hebben (zie o.a.:
www.iex.nl/Nieuws/8822830/Vooruitblik... ).

Over enkele uren kunnen we de 3e kwartaalcijfers eens rustig gaan beoordelen. Ik verwacht zelf weinig bijzonders: cijfers in lijn met de verwachtingen en geen spectaculaire koersreacties.

Ik heb Ahold in porto. Hopelijk kan Ahold zich positief over de rest van het jaar uitlaten.

Met vriendelijke groet,

A.Q.W. de Wild
Executive
0
Iets minder winst, iets meer omzet dan verwacht.

Amerika valt tegen. Ben benieuwd wat de koers doet.
[verwijderd]
0
Omzet met 10,8% gestegen naar € 6,7 miljard

Bedrijfsresultaat naar € 285 miljoen (+7.5%)

Nettoresultaat € 223 miljoen ( € 244 miljoen - 2009)

(bron: persbericht Ahold 18 november 2010)
Fred 62
0
morgen allemaal ,mijn vrouw heeft net een kaarsje naast de compu gezet [voor ahold].
zij heeft haar zinnen gezet op een nieuw autootje

maar goed, cijfers zijn niet slecht ,meevallende groeicijfers nog geen last van de jumbo maar de marge is wat gedaald.
was er in 2009 in de v.s geen belasting voordeeltje in Q3 waardoor het nu iets minder lijkt?
het grote gemis vind ik wel wat de bedoelingen zijn in de rest van het jaar [hema aandelen inkopen etc].

dus nog een uurtje dan weten we wat de rest van ahold vind [als belegging].

veel plezier

fred
[verwijderd]
0
De resultaten zijn op zich niet slecht.
Het is natuurlijk , hoe worden ze ontvangen.
Het gaat alleen maar beter worden voor Ahold.
Ik ga er van uit dat we de 10 euro vandaag achter ons laten.
Groetjes Harrie
[verwijderd]
0
Dat wordt een fiets Freddie, sorry!
Is ook veel gezonder, moet je maar denken en je vrouw krijgt mooie benen, ook leuk!

Basta
Fred 62
0
ja het is effe niks maar je moet af en toe ook wat kopen en daar is dit weer een mooie dag voor. en daarmee ben ik de trotse bezitter van een groter stukje ahold.

mvg

fred
[verwijderd]
0
Ahold-CEO: Amerikaanse markt verbetert nietdonderdag 18 november 2010 - 8:48:22 Terug naar het nieuwsoverzicht
AMSTERDAM (AFN) - Topman John Rishton van supermarktconcern Ahold ziet de situatie op de Amerikaanse markt niet verslechteren, maar ook "zeker niet" verbeteren. Dat zei hij donderdag in toelichting op de derdekwartaalcijfers van het concern.

Hoewel de marktomstandigheden in de Verenigde Staten uitdagend blijven, denkt Ahold wel te kunnen blijven profiteren van het sluiten van winkels door concurrenten. "We blijven zien dat de sterken sterker worden en de zwakken zwakker." Rishton zei er bovendien van overtuigd te zijn dat zich de komende tijd mogelijkheden aandienen voor overnames.

De topman verwacht dat de inflatie in de VS iets zal toenemen. "De inflatie is echter per product verschillend. We hebben bijvoorbeeld de prijzen van koffie de afgelopen twee à drie maanden zien toenemen. Dat wordt doorberekend aan de consument."

Verstandig

Rishton zei dat de sterke kaspositie van het concern in het huidige klimaat "verstandig" is. Hij zei te blijven kijken naar manieren om het geld in het bedrijf en de aandeelhouders te investeren. "Zo hebben we een deel van de Albert Heijns een opfrisbeurt gegeven en hebben we een aandeleninkoopprogramma lopen. Ook hebben we vorig jaar het dividend verhoogd."

In België boekt Ahold volgens Rishton vooruitgang. Rishton wilde zich echter niet vastpinnen op een tijdslijn waarbinnen het bedrijf winkels wil overnemen.

In Nederland denkt Rishton dat de speculatie over de concurrentie van supermarktketen Jumbo "overdreven" is. "We respecteren Jumbo en zijn ervan overtuigd dat we de concurrentie aankunnen."

rabo
johjoh
0
Als je goed luistert naar de CEO hoor je voornamelijk bla bla bla
Het bekende verhaal het gaat niet beter in de states maar het word wel beter
De geschiedenis van Ahold in de states leert ons dat er weer iets mis gaat
Nederlandse bedrijven die uitbreiden in de states schijnen steeds met dit soort cultuur verschillen te kampen, zie ING en AEGON
Ik heb zelf enige jaren in de states gewerkt en het verbaast me niks, de meeste nederlandse bedrijven worden half zacht geleid
Executive
0
Ik begin mijn geduld te verliezen met dit aandeel. Uitspraken van Rishton als "niet vastpinnen" etc. Wanneer gaan ze is wel duidelijk worden? Al 3 jaar aan het wachten op de junp ;-)

Wordt tijd voor Dick Boer.
[verwijderd]
0
koopadvies...

Fonds: Ahold, Kon. Guru: Sanford C. Bernstein & Co
Advies: Kopen Status: Actief
Koersdoel: € 13,00 Score: 0,00%
Startkoers: € 9,91 Huidige koers: € 9,61
Verw. rendement: 31,17% 18 november 2010 - 14:

houdenadvies....
Fonds: Ahold, Kon. Guru: Jefferies & Co.
Advies: Houden Status: Actief
Koersdoel: € 10,00 Score: 0,00%
Startkoers: € 9,91 Huidige koers: € 9,61
Verw. rendement: 0,00% 18 november 2010 - 14:29u

koopadvies...
Fonds: Ahold, Kon. Guru: Royal Bank of Scotland
Advies: Kopen Status: Actief
Koersdoel: € 11,80 Score: 0,00%
Startkoers: € 9,91 Huidige koers: € 9,61
Verw. rendement: 19,06% 18 november 2010 - 14:30u

koopadvies....

Fonds: Ahold, Kon. Guru: SNS Securities
Advies: Kopen Status: Actief
Koersdoel: € 13,00 Score: 0,00%
Startkoers: € 9,91 Huidige koers: € 9,61
Verw. rendement: 31,17% 18 november 2010 - 14:32u
voda
0
UPDATE: Ahold KW3-cijfers stellen markt teleur


(UPDATE van eerder gepubliceerd bericht 'Ahold EBIT KW3 2010 +7,5%, ziet marktaandeel stijgen', om informatie, commentaar CEO en analisten en actuele koers toe te voegen.)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beleggers en analisten reageren donderdag teleurgesteld op de derdekwartaalcijfers van Koninklijke Ahold nv (AH.AE). Met name de prestaties in de VS vielen de markt tegen. Het aandeel Ahold staat rond 11.25 uur 3,2% lager op EUR9,60, terwijl de AEX 0,7% stijgt.

Ahold zag in het derde kwartaal het totale bedrijfsresultaat met 7,5% stijgen, maar de nettowinst met 8,6% dalen als gevolg van eenmalige lasten in het afgelopen kwartaal en een belastingvoordeel een jaar geleden.

Het supermarktconcern zag in het kwartaal volumes en marktaandeel in de VS en Europa toenemen.

De onderliggende operationele marge in de VS daalde naar 3,8% van 4,8% een jaar eerder, onder meer als gevolg van eenmalige voorzieningen voor herstructurering en acquisities, terwijl in Nederland sprake was van een lichte margestijging naar 7% van 6,9%.

De nettowinst over het derde kwartaal van 2010 daalde 8,6% tot EUR223 miljoen van EUR244 miljoen een jaar eerder. Het operationeel resultaat voor rente en belastingen (EBIT) steeg 7,5% tot EUR285 miljoen van EUR265 miljoen in het derde kwartaal van 2009.

De omzet steeg 10,8% tot EUR6,69 miljard van EUR6,04 miljard, onder meer als gevolg van de sterke dollar en de toevoeging van 25 winkels in de VS die Ahold vorig jaar van Ukrop overnam.

Analisten hadden gerekend op een nettowinst van EUR240 miljoen, een EBIT van EUR318 miljoen en een omzet van EUR6,78 miljard.

In de VS steeg de omzet met 4,8% tot $5,3 miljard, terwijl de identieke omzetgroei, exclusief brandstof, 0,6% bedroeg. Het operationeel resultaat in de VS daalde 16,2% naar $196 miljoen.

Bij Ahold Nederland nam de omzet met 5,8% toe tot EUR2,2 miljard en was de identieke omzetgroei 4,5%. In Nederland was het operationeel resultaat 6,1% hoger op EUR156 miljoen.

In Tsjechie en Slowakije nam de kwartaalomzet op jaarbasis met 1,6% af tot EUR372 miljoen als gevolg van de sluiting van een aantal winkels, maar steeg de identieke omzet met 0,8%. Het bedrijfsresultaat kwam beneden de verwachting van SNS Securities uit. Volgens analist Richard Withagen is dat vooral te wijten aan een lager dan verwacht bedrijfsresultaat van Ahold in de VS. Hij ziet wel dat Ahold in Nederland beter dan verwacht presteert en in beide markten marktaandeel blijft winnen. SNS houdt een buy-advies bij een koersdoel van 9,91.

Ton van Ooijen van Kepler begrijpt de eerste teleurstelling van beleggers over het bedrijfsresultaat in de VS, maar zegt dat de onderliggende cijfers, exclusief de eenmalige posten, met een identieke omzetgroei van 0,6% niet tegenvallen. Hij houdt een buy-advies bij een koersdoel van EUR11,75.

"De economische omgeving blijft uitdagend, met terughoudendheid bij consumenten en aanhoudend felle concurrentie, vooral in de VS", zei chief executive John Rishton donderdag in een telefonische toelichting aan journalisten.

De CEO gaf aan dat Ahold de markt in de VS vanwege de terughoudendheid van de consument "zeker niet ziet verbeteren", maar wel inflatie ziet terugkomen. Rishton vulde aan dat winkelsluitingen van de concurrentie in de VS Ahold helpen om ook daar volumes en marktaandeel te laten toenemen.

Rishton zei dat Albert Heijn in Nederland naar tevredenheid presteert. "We hebben hier in volumes, marges, winst en identieke omzet beter gepresteerd dan de markt gemiddeld", aldus de CEO.

Hij zei verder dat Ahold nog steeds werkt aan de introductie van Albert Heijn in Belgie en wilde niet ingaan op speculaties dat Ahold interesse zou hebben om Hema over te nemen van investeringsmaatschappij Lion Capital.

Hij gaf aan dat Ahold zijn sterke kaspositie van rond EUR2,5 miljard zal blijven gebruiken voor aflossing van schulden, uitkering aan aandeelhouders en voor acquisities "als zich goede kansen voordoen op de juiste tijd tegen de juiste prijs".


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

Fred 62
0
al die cijfertjes maken niks uit.
vandaag word bam beloont , misschien halen ze wel [ break even ] aan het eind van het jaar ze maken wel al een beetje water maar dat zal de belegger een zorg zijn , je kan altijd wat geld ophalen?
ahold daarin tegen stelt zwaar teleur omdat zij de verwachtingen in Amerika niet waar kunnen maken. en 9 miljoen minder winst dus door het putje .
reed idem.

ik neem aan dat die lagere koersen ook bij de groot-aandeelhouders zeer gaan doen je zal maar 80 miljoen aandelen hebben dan verlies je vandaag gewoon 25 miljoen euro.
je kan er ook dan ook voor kiezen om de koers te ondersteunen en er 3 miljoen te kopen? kost het zelfde .

verder valt er van die Riston weinig te verwachten, het zal hem een worst wezen tenzij hij bij vertrek nog een beetje opties of aandelen moet inwisselen .

mvg

een iets minder rijk man dan gister.

fred

[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Had 2 weken geleden ongeveer short turbo gekocht op koers van 9,95. Stoploss op 11,00 euro. Was een spannende rit deze 2 weken, maar heb net winst genomen. Rendement 27%...
[verwijderd]
0
Ik verwacht wel op korte termijn een positieve correctie, dus dan weer in de long turbo's :)
32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 jun 2024 17:35
Koers 28,080
Verschil -0,030 (-0,11%)
Hoog 28,230
Laag 28,010
Volume 2.203.565
Volume gemiddeld 2.157.261
Volume gisteren 2.276.994