Philips « Terug naar discussie overzicht

TA Philips

896 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
[verwijderd]
2
(Dit is een reactie van een ander forum die hier meer gepast is)

Ik heb een ander programma gevonden voor aex fondsen(bij binck nog steeds onderhoud) dus ik kon Philips toch mooi even bekijken, heb hier helaas geen grafieken met uurcandles. Heb voor mn bevindingen alleen de daggrafiek gebruikt en hierbij gepost

Als ik zo eens kijk zie ik een sterke uptrend vanaf 11 euro naar 27 euro, in zo'n geval zou ik vaak een milde correctie verwachten in dit geval steun op minimaal 23,19 (23,6% fib en lijn B)en maximaal 20,83(38,2% fib). Daalt hij verder dan kun je niet meer echt spreken van een sterke uptrend maar van een normale uptrend (steun op 18,92 het 50% fib nivo lijn A) of zelfs zwakke uptrend(steun op 17 het 61,8% fib nivo) bekeken vanaf maart 2009

Een correctie naar de 23,19 of naar 20,83 past dus het beste in het beeld van de sterke stijging van 11 naar 27 euro. En terug kijkend naar het laatste half jaar laat eigenlijk vooral het beeld zien van een hevige strijd om het 23,6% nivo op 23,19 lijn B. Technish gezien is de strijd 22/23 nov jl voor de 2e keer verloren en beide keren is het 38,2 nivo op 20,83 getest , sinds de laatste test van 20,83 is er een hoger bodempje gemaakt op 22 dus ik zou zeggen dat zolang de 22 het houdt we een nieuwe aanval op lijn B 23,25 mogen verwachten. Wordt hij gebroken en houdt hij stand dan kunnen we verder omhoog kijken, dus een hervatting van de stijging vanaf 11 euro maart 2009, met als eerste belangrijke horde de oude top op 27. Een spoedige break van lijn B zou dus goed passen in het huidige beeld volgens mij persoonlijk. Zolang de koersen boven het dunne blauwe steuntje blijven ben ik dan positief.

Tijdens de sterke stijging heeft de ma50 telkens als steun gediend, daar staan we precies tegenaan, als we die breken is dat heel positief , na ieder dipje werd die weer opgezocht de laatste paar maanden. Men staat dus te popelen om verder omhoog te gaan??

Er zijn echter ook goede reden om te kunnen vermoeden dat Philps lijn A toch wel gaat opzoeken, dat is namelijk ook een oud uitbraak nivo en als ik verder terug kijk in het verleden zie ik dat die toch wel opgezocht werden ondanks sterke stijgingen, en ook het opzoeken van zelfs het 61,8 % (in dit geval 17) was normaal.

Maar goed sinds de test van het 38,2% nivo en de snelle terugkeer boven de 22 lijkt het alsof de koers van Philips vastbesloten is lijn B niet op te geven en toch terug te nemen en daarboven is het grootse gevaar van daling richting 17 wel geweken lijkt me en kunnen we echt weer omhoog kijken.

Morgen heb ik binck weer daarmee kan ik ook de cyclussen tellen en dat geeft hopelijk wat meer duidelijkheid maar het lijkt alsof we in een sterke up dagcyclus zitten, dat zou in het beste geval de eerste van een nieuwe weekcyclus zijn en dat betekend vaak veel goeds. Een slot hoger dan 22,70 maandag of dinsdag zou dat moeten bevestigen. Volgende keer meer daarover. In de weekgrafiek(met weekcandles) lijkt het wel alsof er zich een dalende wig aan het vormen is, dat is een bullish patroon, uitbraak naar boven is de normale gang van zaken en betekend ook veel goeds

Ik heb ook wat kanaaltjes ingetekend(er zijn er nog veel meer) daarop is te zien dat verdere stijging maandag/komende dagen Philips weer in het groene stijgende kanaal zou brengen(die weliswaar niet zo'n sterke bodem heeft maar het blauwe lijntje ligt eronder) ik heb daarin 3 mogelijke scenario's getekend. Voor de langere termijn richting is een uitbraak boven de 23,25 of onder de 22 belangrijk denk ik(horizontaal kanaal die ik niet getekend heb) alhoewel koersen onder de 22 tot nu toe snel weer boven de 22 kwamen.

Ik gebruik de uurgrafiek altijd voor de kortere termijn, die heb ik nu niet, morgen meer dus, maar het lijkt alsof Philips zich de komende dagen zal gaan moeten bewijzen, volgens mij ziet het er niet ongunstig uit voor een doorbraak van de 23,25 maar stel dat de 23,25 niet eens aangevallen wordt en we zakken onder de 22(of iets strakker, het blauwe lijntje of ma50 waar we dan boven zitten) dan lijkt het alsof lijn B definitief opgegeven is en dan komt ook het 38,2% nivo 20,83 ook in gevaar denk ik, dan wordt een daling naar lijn A een reëel scenario denk ik. Maandag een slot onder de ma50 zou al een eerste teken kunnen zijn voor dat negatieve scenario, Philips zit er nu 3 cent boven.

Groeten en succes!
Rhino
Bijlage:
[verwijderd]
0
hallo Neushoorn,
Als je naar de langere termijn kijkt en met name naar de SMA (50, 80 ,100, 200 etc.) dan zie je een duidelijke dalende lange termijn trend na de laatste top van bijna 27.00 eind april 2010. En dat blijft uiteraard nu als een zwaard van damocles boven de koers hangen.
Er ligt daardoor zo rond de 22.90 veel weerstand. Zeker als je een dalende trendlijn tekent tussen de toppen van juli en oktober van dit jaar. Er zal veel opwaartse kracht nodig zijn om weer een dal te vormen. En gelet op de volumes zie ik dat niet zo zitten. Ik denk dat ik dan ook als de koers maandag nog wat hoger gaat, even uitstap, althans een scherpe stoploss of trailorder zet om te zien of de stijgende korte termijn trend gehandhaafd wordt. Akzo staat er t.a. gezien veel sterker voor.
succes!
[verwijderd]
0
tja Neushoorn, geef ik net een reactie op basis van t.a. die inhoudt, voorzichtig, stoploss zetten etc. en dan komt in Businessclass weer zo´n vermogensbeheerder die Philips aanprijst op fundamentele gronden en zegt dat de koers de laatste tijd niets gedaan heeft (waar zij de laatste tijd gezeten heeft weet ik niet, maar in ieder geval niet achter het schermpje, want de koers was vol in beweging)
Dan ga ik dus ook weer twijfelen of die korte stijgende trend misschien toch wel doorzet.
groeten!
[verwijderd]
0
voor wat het waard is maar fundamenteel is dat pb van donderdag nabeurs over het aanboren van een nieuwe markt(met hoge marges en ook in china) imo het zetje om voor ta in een uptrend te komen. en dan nog mevr hafkamp erbij. acht de kans op omhoog doorstoten vrij groot mits aex niet erg tegenwerkt. ik praat wel naar eigen positie zmz!
[verwijderd]
0
Dalende trends zijn er om gebroken te worden zeg ik altijd maar :)

Als ik naar de cyclussen kijk dan ziet het er positief uit, ook voor Philips, we zouden dan niet meer onder de 21 euro moeten komen en koersen boven de 23,25 zou een trigger zijn voor (stevig) herstel kunnen zijn

Uit de daggrfiek(uit vorige post hierboven) ben ik positief zolang we boven de lijn staan die de bodems van 29 okt en 12 nov met elkaar verbind(het dunne blauwe lijntje). Mocht daar een candle onder gevormd worden dus ook met het slot eronder, dan ben ik negatief. Een stop zou dan kunnen zijn: zodra er zich een candle onder die lijn heeft gevormd eruit wanneer de koers de dag daarop onder het laagste punt van die candle is. Maar dan kan de koers inmiddels al behoorlijk weggezakt zijn, dus iets onder de 22 zou ook een mogelijke stop kunnen zijn, een vaste waarde in dat geval. Je zou ook kunnen zeggen dat ik neutraal ben onder dat blauwe lijntje tot en met 22, en negatief onder de 22. Maarja, tot nu toe waren dat juist instapmomenten(tot 23,25) en geen uitstap momenten, het blijft moeilijk.
Opnieuw instappen boven de 22 dat kan natuurlijk altijd maar dat is dan wel speculeren op een doorbraak van 23,25 lijkt me, technisch gezien zouden we daarboven moeten komen willen we verder omhoog volgens mij. Een kleine positie met 22 als stop en boven de 22 er weer in en boven de 23,25 verzwaren(op de dipjes) kan natuurlijk ook. Er zijn vele mogelijkheden.

Om zo kort op de bal te spelen zou ik de uurgrafiek gebruiken, hij zit bij deze post.
De exit punten zijn dan op de rsi14 te vinden, teken een stijgende steun vanaf de bodems onder de 30, wanneer de rsi boven de 70/80 is geweest en hij zakt vervolgens door de steun, dan is dat een exit en zo zijn er nog vele strategieën met allerlei indicatoren, kijken wat het beste bij welke grafiek/fonds past lijkt me het beste hier.

Als ik verder de uurgrafiek bekijk zie ik een aantal interessante omkeer patronen(ook een paar mislukte als ik verder terug kijk), dat wijst dus ook op een mogelijke omkeer van down naar up.
Ik zie een omgekeerd hoofd/schouder met als koersdoel 23,70 zolang neklijn A op 22,12 het houdt en we zitten er nog boven(zie ook hoe hij er toch een paar keer onder is geweest maar de ma's hem toch hielden, het plaatsen van een stop kan daar dus ook riskant zijn)

En ik zie tegelijk met een beetje fantasie ook een cup/handle, de neklijk is lijn B op 22,70 wordt die gebroken dan is het koersdoel zelfs ongeveer 25(!) (zolang lijn B het houdt uiteraard) Er is al een poging gedaan, misschien dat we nu een aanloopje gemaakt hebben voor de volgende poging? of dat we daar mee bezig zijn?

1+1=2 dus je zou kunnen zeggen dat het omgekeerde h/s patroon met als koersdoel 23,70 ons voorziet in het breken van lijn B, dus het koersdoel is eigenlijk 25 zolang we boven lijn A +/- 22 staan.

Al met al ziet ziet het er niet slecht uit lijkt me, oppassen onder de 22 en knallen boven de 23,25 en de uurgrafiek verteld dat koersen hoger dan 23,25 op korte termijn waarschijnlijk is, dat is de korte samenvatting.

Zodra we de week uitgaan boven de 23,50 hebben we ook daar een bullish patroon afgerond, dus ook voor de nog langere termijn ziet het er niet slecht uit vind ik. 27 is het eerste koersdoel uit de weekgrafiek wanneer we een weekslot hebben boven de 23,50.

Groeten en succes!
Rhino
Bijlage:
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
tja dus samenvattend een grijs mist gebied tussen 22.90 en 23.25. Daarboven schijnt de zon, daar beneden is het donker.
We zullen morgen of naar verwachting later deze week zien of we het licht zien danwel het licht definitief uitgaat.
[verwijderd]
0
Ik ben wel aardig optimistisch die 23,25 moet er wel aan kunnen, mede door de recente stijging van de aex, maar misschien dat juist die felle stijging me op het verkeerde been heeft gezet? Mocht de aex even wat terugzakken komende week dan kijk ik hoe Philips er dan bij ligt en stap ik misschien in met een strakke stop, misschien dat het dan te laat is, dan doe ik het niet.
Zolang Philips boven het laagste niveau van vrijdag staan ben ik wel positief.
[verwijderd]
0
Philips in het kort en alleen de uurgrafiek

Om even terug te komen op eerdere post, ik zie zelfs 2 omgekeerde hoofd/schouder patronen en een cup/handle in de uurgrafiek

Koersdoel h/s 1: ca 23,70 zolang we boven neklijn op 22,11 staan
koersdoel h/s 2: ca 24,5 zolang we boven neklijn op 22,53 staan
koersdoel c/h: ca 25 zolang we boven neklijn op 22,70 staan

Hij is terwijl ik dit schrijf toch weer onder de 22,70 gedoken... misschien dat hij er toch nog boven weet te sluiten? Anders even terug naar 22,40? wie weet, morgen weten we meer

Het is maar even dat je het weet, dit is geen advies heb zelf geen positie en een (kleine)correctie op de aex deze week lijkt me niet uitgesloten, wat dat dan ook mag gaan betekenen voor Philips

Mocht de koers toch onder de 22(of ma100?) komen en daar dan ook even blijven dan is een slippertje wel te verwachten.

Groeten en succes!
Rhino
Bijlage:
[verwijderd]
0
Hallo Neushoorn,
je zag vandaag dat een vaste bodem van 22.65 in de laatste minuten nog ondanks veel volume toch het ruim hield. Dat geeft toch perspectief voor een verdere stijging de komende dagen.
[verwijderd]
0
zelfs als de futs weer gewoon groen staan morgen hou ik rekening met wat zwakte komende dagen, daarna kan de boel weer gewoon nog hoger, zoals het het nu naar uitziet volgens mij tenminste(maar luister nooit naar een ander:)

bij een cup/handle is het goed mogelijk dat hij eerst nog even bij de neklijn blijft kwakkelen, ongeveer bij het slot van vandaag dus, en dan ineens omhoog.
philips zou dan terug mogen/kunnen tot 22-22,25
zo zie ik het nu, morgen weten we meer :)
Snijboon
0
[verwijderd]
0
quote:

Snijboon schreef:

Geknipt en geschoren in NY, omgerekend 22,49
nou praat ik wel in mijn eigen straatje maar ik vind het op zijn minst merkwaardig dat de koers niet of nauwelijks gereageerd heeft op het pb van afgelopen donderdagavond. nwe markt, hoge marges en ook china! en neushoorn bedankt voor de technische uitleg!
Snijboon
0
Ik vind de koers sowieso te laag sinds de Q3 cijfers. Ze gingen toen omlaag door het voorzichtige vooruitzicht dat ze gaven. Sindsdien is er niet veel bijzonders gebeurd met de koers, volgt vooral de AEX.
Snijboon
0
Philips moet natuurlijk synchroon lopen met de AEX, dus in de eindveiling nog 6 cent er af.
[verwijderd]
0
TA mini update
Tot nu toe blijft de koers idd zo ongeveer rond het slot van 13 dec kwakkelen(22,67) er heeft zich inmiddels een vlag gevormd in de uurgrafiek, verder omhoog na doorbraak is waarschijnlijk dus, eerste pogingkje omhoog vandaag mislukte maar dat is niet erg. Morgen weer een nieuwe poging?

Mijn favoriete scenario op dit moment; morgen even de steun opzoeken op 22,50, daarna richting 2,80 sluiten we daarboven dan kunnen we in principe vrij vlot door naar 23,50-23,70 (eind volgende week?)eenmaal daar zal de steun op 23,20-23,25(die nu nog wel weerstand is!) zich moeten bewijzen om nog hoger te kunnen. (zie eerdere post voor koersdoelen 25 en 27)

Steun is ook nog te vinden op 22,25 daaronder oppassen en onder de 22 dan heeft deze aanval op de 23,25 gefaald (wat mij betreft dan)
Openen we morgen boven de 22,62 dan kunnen we meteen naar de 22,80(en daarboven sluiten?)

Groeten en succes!
Rhino

(let op, dit is maar een idee/gedachte desnoods een hersenspinsel geen advies oid!)
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

neushoorn1 schreef:

TA mini update
Tot nu toe blijft de koers idd zo ongeveer rond het slot van 13 dec kwakkelen(22,67) er heeft zich inmiddels een vlag gevormd in de uurgrafiek, verder omhoog na doorbraak is waarschijnlijk dus, eerste pogingkje omhoog vandaag mislukte maar dat is niet erg. Morgen weer een nieuwe poging?

Mijn favoriete scenario op dit moment; morgen even de steun opzoeken op 22,50, daarna richting 2,80 sluiten we daarboven dan kunnen we in principe vrij vlot door naar 23,50-23,70 (eind volgende week?)eenmaal daar zal de steun op 23,20-23,25(die nu nog wel weerstand is!) zich moeten bewijzen om nog hoger te kunnen. (zie eerdere post voor koersdoelen 25 en 27)

Steun is ook nog te vinden op 22,25 daaronder oppassen en onder de 22 dan heeft deze aanval op de 23,25 gefaald (wat mij betreft dan)
Openen we morgen boven de 22,62 dan kunnen we meteen naar de 22,80(en daarboven sluiten?)

Groeten en succes!
Rhino

(let op, dit is maar een idee/gedachte desnoods een hersenspinsel geen advies oid!)
thanx, het is voor mij een bevestiging van mijn eigen gedachten zonder exacte koersen dan. geinig trouwens je naam en je nick
[verwijderd]
0
quote:

Snijboon schreef:

Mooi scenario, alleen werken ze in Amerika niet echt mee...
ja das waar. het gaat eigenlijk elke handelsdag redelijk daar en dan net voor sluiting daalt de koers zo dat ie iig rood opent bij aex(overnight valuta schommelingen meegenomen). weet alleen niet of die daling elke x met volume is of niet!
896 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 mei 2024 17:35
Koers 25,340
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 25,380
Laag 25,020
Volume 1.269.517
Volume gemiddeld 2.442.390
Volume gisteren 1.269.517