Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips en Seoul Semiconductor hebben besloten een licentieovereenkomst te tekenen

2 Posts
[verwijderd]
0

Zie onderstaande: slimme deal lijkt mij.. geen rechtzaken meer en gebruik maken van elkaars patenten. Heb zo'n gevoel dat we goede tijden tegemoet gaan, wat denken jullie?

SEOUL (AFN) - Philips en Seoul Semiconductor hebben besloten hun juridische geschillen te laten varen en in plaats daarvan een licentieovereenkomst te tekenen. Dat maakte het Koreaanse bedrijf woensdag bekend.

Onder de overeenkomst vallen patenten op het gebied van ,,specifieke led-technologieën.'' Beide bedrijven krijgen toegang een ,,substantieel deel'' van elkaars patenten. ,,Dit soort overeenkomsten is meestal vertrouwelijk. We hebben dan ook afgesproken geen details bekend te maken'', aldus topman John Bae van Seoul Semiconductor.

Een woordvoerder van Philips bevestigde dat alle patentzaken tussen de bedrijven beëindigd zijn en dat er een licentieovereenkomst is getekend. Ook hij wilde geen details geven over zaken als de looptijd van de verbintenis en het aantal geschikte patentzaken.

Seoul Semiconductor en Philips betwistten elkaars LED-patenten en hadden in ieder geval zaken lopen in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea.
[verwijderd]
0
En nog een leuk nieuwtje:
CHICAGO (AFN) - Philips heeft van de Amerikaanse voedsel- en medicijnenautoriteit (FDA) toestemming gekregen om de zogenoemde PET/MR-beeldvormingssysteem voor het hele lichaam commercieel op de Amerikaanse markt te brengen. Dat liet Philips maandag weten.

Het apparaat verenigt PET (beedvorming met radioactieve isotopen) en MR-scans (beelden via magnetische resonantie) en zal ,,verandering brengen in de manier waarop de geneeskunde in de toekomst wordt beoefend'', aldus Philips. De onderneming heeft tot nu toe wereldwijd 13 PET/MR apparaten verkocht.

Philips was naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat de nieuwe gecombineerde scanapparaten in Europa op de markt bracht toen het CE-keurmerk werd verkregen in januari 2011. Concurrent Siemens kreeg echter al eerder dit jaar toestemming voor commerciële verkoop in de Verenigde Staten.

Prijs

Philips doet geen mededelingen over de prijs van het scansysteem en de verwachte afzet in de VS, zo liet een woordvoerder weten. Wel meldde de zegsman dat er ,,ondanks de economische crisis klanten heel enthousiast zijn en behoefte hebben om te investeren in de toekomst''.

Aan het einde van het derde kwartaal was de totale orderportefeuille van Philips Healthcare (met een omzet van 2 miljard euro in het derde kwartaal) met 5 procent gestegen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 mei 2024 17:35
Koers 25,250
Verschil +0,160 (+0,64%)
Hoog 25,420
Laag 24,970
Volume 1.277.735
Volume gemiddeld 2.448.513
Volume gisteren 2.175.805