Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Staalfondsen onderuit op Europese beurzen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 mei 2017 12:00
    Het resultaat (ebitda) klom naar meer dan 2,2 miljard dollar, van 927 miljoen dollar een jaar eerder. De gemiddelde verwachting van kenners lag op circa 2 miljard dollar. De omzet bedroeg 16,1 miljard dollar, tegen 13,4 miljard dollar vorig jaar. Hier werd door analisten in doorsnee op 16,6 miljard dollar gerekend.

    Het in Amsterdam genoteerde Arcelor verscheepte in de afgelopen periode 21,1 miljoen ton staal, ruim 5 procent meer dan in het vierde kwartaal. Het bedrijf handhaafde zijn prognose voor een toename van de wereldwijde staalvraag dit jaar met 0,5 tot 1,5 procent, na een groei met 1 procent in 2016.

    Op nettobasis werd een winst behaald van 1 miljard dollar. Hier verscheen een jaar eerder nog een min onder de streep van 416 miljoen dollar. Arcelor zag de nettoschuld oplopen tot 12,1 miljard dollar aan het einde van maart, tegen 11,1 miljard dollar eind december. Dat kwam door hogere kapitaalinvesteringen.

    Topman Lakshmi Mittal meldde in een toelichting tevreden te zijn met de kwartaalprestaties, die volgens hem het positieve momentum in de markt weerspiegelen. Hij stelde dat bij alle bedrijfsonderdelen het resultaat vooruitging.

    Mittal verwacht dat de marktomstandigheden in het tweede kwartaal over het algemeen stabiel zullen zijn. Wel is er volgens de topman nog steeds sprake van ,,oneerlijke import'' van staal in veel belangrijke markten van het bedrijf. Mittal hoopt dan ook verdere vooruitgang te zien met oplossingen tegen het dumpen van goedkoop staal, vooral door Chinese partijen.

    Toch blijft het raar dat het aandeel onderuit gaat.
    Manipulatie??
  2. forum rang 4 HogerOfLager 12 mei 2017 12:09

    De aankomende reverse split lijkt me een goede reden om het aandeel fors lager te zetten. De hoogte van de koers wordt in belangrijke mate bepaald door psychologie. Het aandeel is zeer lastig in te prijzen, dus fundamenteel kun je weinig. Op het oog lijkt een koers straks van boven de 20 te hoog gegrepen, zeker zonder dividend. Bij een stabiel fonds hoort toch minstens een dividend van 3%.
    Bij een volatiel fonds kun je dit opvangen met optiepremies, maar als de volatiliteit daalt, valt daar ook weinig te halen. Kortom de muziek verdwijnt, dus een lagere koers.
    Bovendien is de trukendoos helemaal open getrokken. Eerst een emissie bij een koers van 3 en nu een reverse split bij een koers van 7. Toveren met geld noemen ze dat.
    Genoeg redenen om geen wonderen meer te verwachten van dit aandeel.
  3. forum rang 7 Kaviaar 12 mei 2017 13:16
    De split zegt niks. Je inleg blijft hetzelfde, maar je hebt straks minder aandelen, maar de aandelen zijn meer waard dan de huidige koers.
    Dat ArcelorMittal straks € 20 / € 21 kost is niet gek. Kijk eens naar Aperam. Ook een staalbedrijf, maar zonder mijn. Koers is daar dik het dubbele van wat ArcelorMittal straks kost.
    Te hoge waardering straks voor ArcelorMittal? Nee, beslist niet.

    De staaldump wordt aangepakt door Europa en binnenkort ook Amerika.

    Zie hier www.iex.nl/Nieuws/ANP-120517-122/Impo...

    Zal mij niets verbazen als er weer een shorter actief is. Want op deze cijfers zou het aandeel juist flink moeten stijgen als je de afgelopen jaren bekijkt.

  4. Lech1 12 mei 2017 13:57
    In de eerste 5 minuten na opening daalde de koers flink naar de 7.01 met 2.2 miljoen stukken.... lijkt mij gemanipuleerd door machines met die aantallen of dump door een shorter die wist dat bij koersval hele goede winst te behalen valt als hij dan weer instapt. Naar mijn inziens zal AM toch voor 20 mei a.s. met de RS stijgen richting de 10€ .... dan maakt die shorter toch een klapperrrrrrrrrr van het jaar :-).... ook een beetje de wens van mij hoor dat ie iig voorbij mijn aankoop stijgt €8.60. Lets crossed fingers
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links