Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

En toen was er duurzame onrust bij Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 5 oktober 2023 12:48
    Ik vind het wel verfrissend, alles is zo gepolariseerd tegenwoordig. Of je moet kritiekloos gaan voor de energie transitie, of je ontkent het klimaatprobleem.
    Het is gewoon vreselijk ingewikkeld en een oplossing is er niet ben ik bang, mooi verwoord in dit artikel.
  2. bdj 5 oktober 2023 12:57
    De toekomst:
    Europa wordt het groene continent (Barstjes wel al zichtbaar in Zweden en de UK). De Europeaan is blij want die krijgt waar hij voor stemt met bij behorende problemen en kosten.

    Shell verhuist het hoofdkantoor naar de VS en de rest van de wereld volgt het pad naar welvaart zoals Europe en de VS al doorlopen hebben. Het zou ook hyprocriet zijn om die mensen hun eerste auto te ontzeggen omdat wij de klimaat ruimte al gebruikt hebben.
  3. Chimpie 5 oktober 2023 13:02
    Terwijl je deze vergelijking altijd maakt AJ, je vergelijking tussen olie/gas en renewables is appels met peren. Renewables zijn vooral technieken waarvan het verdienmodel nog niet volledig uitgekristaliseerd is (m.u.v. waterkracht), met veel kleinere partijen waar het maar de vraag is welke de toekomst hebben. Zie bijvoorbeeld wind waar nu veel problemen zijn door supply chain, rente en te goedkoop ingestoken aanbestedingen. Het belangrijkste dat nodig is voor een eerlijke vergelijking is tijd.
    Bovendien, neem een willekeurige kolen-etf en renewables zien er ineens niet meer zo slecht uit qua performance..
  4. Tja,tja 5 oktober 2023 13:06
    Voor de lange termijn moet Shell uitstekend personeel aan zich binden. In ons land gaat dat al steeds moeizamer. Dat aandeelhouders de koers steunen is voor de korte termijn wellicht van belang, maar excellent personeel vasthouden en en binnenhalen, dat kan met de richting waar deze CEO op wil, een probleem worden. Als de trend die in Nederland aan de gang is in veel andere landen navolging vindt heeft Shell een serieus vraagstuk voorliggen.
  5. BBB 5 oktober 2023 14:22
    Het argument "...voor onze kinderen" is het domste argument wat je maar kunt bedenken. De mens is de oorzaak van alle ellende. Je kunt je thermostaat een paar graden lager zetten, de auto de deur uit, en noem van alles op, maar wat pas echt bespaart, is geen nageslacht achterlaten. Er valt niet op te besparen tegen de ecnlogische voetafdruk doe je achterlaat met generaties aan mensen.

    Iedereen die het argument "voor mijn/onze kinderen" opvoert zou m.i. direct buiten spel gezet moeten worden gezet: die mensen wijzen de verkeerde kant op en snappen echt niet wat de 'root cause' van alle problemen is.
  6. forum rang 6 Lord Apollyon 6 oktober 2023 07:34
    quote:

    C.R. schreef op 5 oktober 2023 12:08:

    wat een slecht verhaal , jammer CR
    Eens, inderdaad een heel mager verhaal met enkel wat open deuren die iedereen kan intrappen. Geen toegevoegde waarde voor iemand die zich meer dan een halve dag heeft verdiept in energievraagstukken. Bladvulling heette dat vroeger.
  7. treasury t 6 oktober 2023 13:25
    Als ik Shell was verkocht ik alle downstream in Nederland aan bv, Aramco.Zou tevens trachten de raffinaderijen te verhuren/leasen aan .....???
    De NAM kan dan omgevormd worden tot een duurzame energiemaatschappij met subsidie van de staat.

    Resterende werkzaamheden Nederland naar Londen en Houston verplaatsen.Dit is de beste oplossing voor de aandeelhouders.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links