Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine winsten op Wall Street

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 22 juli 2020 22:35
    Een 2e lockdown zal pas effect hebben op de Amerikaanse beurzen, maar als het aan Trump ligt, komt er met de verkiezingen in het vooruitzicht geen lockdown. Funest voor zijn campagne. Toch heeft hij nu eindelijk in de gaten dat hij niet ongeschonden uit deze corona-strijd komt. Eindelijk een mondkapje, zegt dat hij er geen moeite mee heeft. Volledig in tegenspraak met eerdere uitspraken. Volledig onberekenbaar, net als de abnormale koersstijgingen. Maakt niet uit hoe slecht de cijfers ook zijn, het had altijd slechter gekund, dus positief voor de koersen. In een " gezonde" toestand zouden deze cijfers onherroepelijk afgestraft worden. Al een half jaar worden we " gebombardeerd " met corona cijfers. Men is corona moe aan het worden, en verontruste cijfers worden terzijde geschoven. Aantal besmettingen en doden doen er ( bijna) niet meer toe. Het kan alleen maar beter worden, maar daar ben ik zolang er geen vaccin is niet van overtuigd.
    Het gratis geld zit inmiddels ook wel in de koersen verwerkt. Benieuwd wanneer met name Amerika wakker word.
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 22 augustus 2020 05:15
    quote:

    RodolfoBoxo schreef op 21 augustus 2020 22:24:

    [...]

    Die kom niet, Dow + NasdaQ zal straks moeten opgeven. Het duurt te lang
    Het duurt te lang ??????

    Duitsland: Honderden miljarden en een btw-verlaging
    Nadat Duitsland in maart een steunpakket ter waarde van 750 miljard lanceerde, destijds ‘de bazooka’ genoemd door minister van financiën Olaf Scholz, introduceerde het land in juni een tweede steunpakket. Deze extra 130 miljard moet de Duitse economie een flinke duw in de rug geven.

    Als onderdeel van het tweede steunpakket is de btw in Duitsland tot het eind van dit jaar verlaagd van 19 procent naar 16 procent. Ook ontvingen gezinnen eenmalig 300 euro per kind. Verder steunt het pakket gemeentes bij dure projecten en bedrijven die door de crisis extra hard zijn geraakt.

    Naast de twee steunpakketten heeft de federale regering ook geld vrijgemaakt om sectoren in nood te ondersteunen. Zo werd de culturele sector vorige maand 1 miljard aan steun beloofd.

    De enorme uitgaven lijken een positief effect te hebben op de Duitse economie. Uit enquêtes blijkt dat consumenten en bedrijven in het land optimistischer worden. Daarbij vallen schattingen over de verwachte economische krimp steeds lager uit.

    België: Werkgevers klagen over schrale steun van demissionaire regering
    In België gaat in september de derde ronde steunmaatregelen in voor ondernemers en zzp’ers. De voorwaarden om een uitkering te krijgen, zijn aangescherpt.

    Voor zzp’ers gold in maart, april en mei dat zij een ‘overbruggings’-uitkering kregen (1300 euro, met kinderen 1600 euro) als zij hun werkzaamheden minstens een week moesten stilleggen door de corona-epidemie. Voor de zomermaanden geldt die uitkering alleen wanneer ze inkomensverlies kunnen aantonen en daardoor gedeeltelijk sluiten (bijvoorbeeld een cateringbedrijf met geannuleerde reserveringen). Na 1 september vervalt de regeling.

    Ondernemers zoals kappers en café-eigenaren moeten aantonen dat hun omzet minstens tien procent lager is dan dezelfde periode vorig jaar, om een aanvullende uitkering te krijgen tot uiterlijk 31 oktober. Vanaf 1 november hebben alleen ondernemers die hun zaak verplicht moeten sluiten door corona (zoals discotheek-eigenaars) nog recht op zo’n uitkering.
    . Donderdag stelde Voka dat België vooral ‘nood heeft aan een volwaardige regering die de nodige maatregelen neemt’.

    Italië: Belastinguitstel, steun voor de bouw en een toerismebonus
    De Italiaanse regering is in mei met een eerste coronasteunpakket gekomen, van 25 miljard, en vorige maand heeft het parlement zonder noemenswaardige discussie een pakket van 155 miljard goedgekeurd. Een derde pakket is in de maak.

    Dat tweede, forse steunpakket behelst een enorme waaier aan maatregelen. Zo is er een fikse subsidie voor huiseigenaren om hun woningen energiezuiniger te maken en zo de bouwsector een financiële impuls te geven. Om de toeristische sector te helpen, is de ‘vakantiebonus’ van maximaal vijfhonderd euro in het leven geroepen die gezinnen met lage inkomens in Italiaanse hotels en B&B’s kunnen besteden.

    Bovendien kunnen bedrijven het betalen van een aantal belastingen uitstellen, is er steun voor start-ups in de mode-industrie en is er een soort uitkering voor werknemers met vier weken verlengd zodat werkgevers (nog) niet massaal aan het ontslaan zijn. Ook komen er 3500 nieuwe IC-bedden en worden er negenduizend verplegers en verpleegsters aangenomen.

    Spanje: Werktijdverkorting en steun voor auto-industrie en toerisme
    Spanje heeft de afgelopen maanden voor de belangrijkste sectoren van de economie die lijden onder de coronacrisis een waaier aan noodplannen uit de kast gehaald. Onder meer het toerisme en de auto-industrie kunnen rekenen op miljarden noodsteun uit Madrid.

    Ondertussen trekt de staat ook al maandenlang de beurs zodat miljoenen Spanjaarden niet op straat komen te staan, maar kunnen profiteren van werktijdverkorting. De regering zou hier in ieder geval tot het einde van het jaar mee door willen gaan.

    Het kabinet moet zich ‘uit de crisis investeren’

    CPB verwacht minder krimp als gevolg van corona
    De Nederlandse economie krimpt dit jaar minder dan eerder werd gevreesd, voorspelt het Centraal Planbureau

    Handelsakkoord
    EU en VS sluiten akkoord over verlaging reeks exporttarieven

    Nou de AEX mag wel eens omhoog gaan.

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links