Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Microsoft koopt maker Activation Blizzard, die TVOH'je doet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 26 apr David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 18 januari 2022 15:47
    In de VS zijn de shorterende hedgefunds weer lekker bezig. Dat hele geneuzel over de rente is geneuzel in de tijd gezien.

    Daalder op dinsdag

    "Als je het mij vraagt wordt er traditioneel veel te veel gewicht gegeven aan de timing van zo’n eerste renteverhoging. Denken we nou echt dat de wereld er anno 2022 heel anders had uitgezien als de Fed de rente niet in december 2015 had verhoogd, maar in maart 2016? Sommige handelaren zullen er miljoenen mee hebben verdiend of verloren, wellicht dat de financiële markten een iets ander verloop hadden laten zien gedurende het jaar, maar zou het de Amerikaanse economie wezenlijk hebben veranderd?

    Hiermee wil ik niet zeggen dat monetair beleid niet van belang is, want dat is het zeker. In hoeverre de wereld er anders uit komt te zien als er in 2022 nou eens drie en niet vier renteverhogingen plaatsvinden, vraag ik me echter wel serieus af.

    Dat is ook de strekking van het Weekly commentary van de week: niet zo zeer het pad en de timing van de renteverhogingen zijn van belang, maar veel meer het totaal aan rentestappen over de hele cyclus. Wat betreft dat laatste heeft de Federal Reserve de afgelopen maanden geen verandering doorgevoerd, terwijl ook de langetermijnverwachtingen in de markt de afgelopen weken slechts een beperkte stijging hebben laten zien. De boodschap hierbij is dat hoewel de Fed zich op korte termijn zorgen maakt over de inflatie, zij op lange termijn nog steeds bereid lijkt te zijn een hogere inflatie te accepteren, in lijn met de eerdergenoemde beleidswijziging van 2020. Anders gezegd, de Fed haalt slechts haar voet van het gaspedaal, maar stapt nog zeker niet op de rem. Dat dat enige volatiliteit in de markt tot gevolg heeft, is niet meer dan logisch, maar het vormt geen bedreiging voor de langetermijnvooruitzichten op financiële markten.

    www.blackrock.com/nl/particuliere-bel...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links