Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: PostNL houdt schade beperkt op bloedrood Damrak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Ben 16 september 2022 18:12
    Het was echt humor vandaag!
    Dat negatieve stuk op IEX (PostNL vergelijken met Fedex, echt, wie verzint het) was nog maar net uit om 14.30 en PostNL begon het verlies van zich af te schudden, bleek sterker dan de AEX en was nog bijna groen gesloten. Omzet vloog omhoog, en men moest in de veiling nog 1 miljoen aandeeltjes PostNL dumpen om dat te voorkomen.
    DAT was de beurs vandaag, en, dat was leuk.
    Soms is het plotseling over met bij lage omzetten lager zetten van een aandeel, en, dat moment was vanmiddag..... :-)
  2. Kritische Analist 17 september 2022 06:54
    Nuanceringen

    Het management van Fedex zegt zelfs dat er een wereldwijde recessie aan komt.
    Wellicht doet het management er beter aan in eerste instantie naar de eigen under-perfomance te kijken, in plaats van te wijzen op een te verwachten mondiale recessie? Om die verwachting dan vervolgens klakkeloos over te nemen van een CEO die z’n eigen hachje wil redden…

    De eeuwige heilige graal van Netto Contante Waarde methode van toekomstige kasstromen als argument voor dalende koersen van Groeiaandelen.
    Welke toekomstige kasstromen? De komende 5 jaar, 10 jaar of 15 jaar?
    (Lees ook: Disadvantage of Net Present Value for Investments)
    Persoonlijk vind ik het veel belangrijker hoe (met name de zgn. Groei aandelen/ondernemingen, dus kapitaalintensief) de toekomstige financieringsbehoefte hebben ingedekt, average Cost of Capital.
    Jammer dat je hier zelden wat over leest. Heeft een onderneming de financieringsbehoefte voor de komende jaren ingedekt tegen een kapitaalmarktrente van 1% of van 4%? Dat maakt nogal uit bij de kwartaalcijfers. Je zelf verdiepen in de kwartaalrapportage (Balans en toelichting) is de enige manier om daar achter te komen. Kijk persoonlijk overigens bij aandelen keuze veel meer naar de Intrinsieke waarde per aandeel. Is misschien niet zo spectaculair maar geeft wat meer houvast op de langere termijn.

    Laten we niet vergeten dat anderhalf jaar geleden zowel de FED als de ECB aangaven dat de inflatiepiek tijdelijk van aard zou zijn. Inmiddels weten we wel beter en elke econoom zou je kunnen vertellen dat de stijgende energieprijzen zich door vertalen bij het tot stand komen van diverse andere producten, vervolgens weer in lonen (om de koopkracht te handhaven etc.)
    Zowel de FED als de ECB zullen het rente instrument gebruiken om de inflatie de kop in te drukken. Echter zodra die doelstellingen gerealiseerd zijn zal men weer net zo makkelijk het rente instrument gebruiken (dus verlagen) om de op dat moment haperende economie weer te stimuleren.
  3. forum rang 5 Jason Voorhees 17 september 2022 07:58
    Post NL houdt de schade beperkt, hoe verzin je het nog geen 2 euro, op naar coronolow van een hele euro.
    Met de kans op een prima dividend, grote aandeelhouder aan boord. Meer mensen die achter de computer bestellen. Indien er een wat doortastender management komt, gewoon een aandeel met potentie.
    Maar kan geen normale analyse krijgen van iex. Het is nix en wordt nix. Ik erger me daar bijzonder aan en ook het gepromoot van Basic Fit, een aandeel waar ik bijzonder weinig vertrouwen in heb op deze koers, maar daar groeien de bomen tot de hemel volgens iex.
    Zeer gekleurde analyses constateer ik.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links