Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Maaltijdbezorger DoorDash beloond voor sterk kwartaal

Lees over dit aandeel ook

  1. 11 apr Beursblik: consolidatieslag onder maaltijdbezorgers lonkt
  2. 15 feb Maaltijdbezorger Doordash stelt teleur

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 februari 2023 06:48
    16 feb 2023 23:15

    DoorDash verslaat omzetramingen door aanhoudend sterke consumentenvraag
    16/02/2023

    DoorDash Inc overtrof donderdag de verwachtingen van Wall Street voor de kwartaalomzet, geholpen door een aanhoudende vraag naar het online bestellen van voedsel, ondanks de aanhoudend hoge inflatie en hogere prijzen.

    Terwijl de vrees voor een recessie in de Verenigde Staten groeit, houden kostenbewuste consumenten vast aan hun pandemische gewoonte om thuis betaalbare maaltijden te bestellen in plaats van in restaurants te dineren, wat de inkomsten van bedrijven als DoorDash en UberEats, het moederbedrijf van Uber Technologies Inc. verhoogt.

    DoorDash blijft zien dat consumenten vaker bestellen, vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan Reuters, en voegde eraan toe dat het in 2022 meer consumenten dan ooit gebruik zag maken van het platform.

    Het totaal aantal bestellingen steeg in het vierde kwartaal met 27% tot 467 miljoen ten opzichte van een jaar eerder.

    De grootste Amerikaanse voedselbezorger verwacht voor 2023 een bruto bestelwaarde - de totale waarde van alle app-bestellingen en abonnementskosten - van 60 tot 63 miljard dollar, tegenover 53,4 miljard dollar in 2022.

    De inkomsten van het in San Francisco gevestigde bedrijf stegen met 40% tot $1,82 miljard in het kwartaal dat eindigde op 31 december. Analisten hadden ongeveer $1,77 miljard verwacht, volgens IBES-gegevens van Refinitiv.

    Het nettoverlies van het bedrijf op kwartaalbasis nam echter toe tot $642 miljoen, of $1,65 per aandeel, van $155 miljoen, of 45 cent een jaar eerder, als gevolg van kosten in verband met op aandelen gebaseerde vergoedingen en personeelsinkrimping.

    Eind november zei het bedrijf dat het ongeveer 1.250 banen zou schrappen, oftewel 6% van het totale personeelsbestand, in een poging de kosten, die door de moeilijke economie zo hoog zijn opgelopen, in de hand te houden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links