Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DNB: economische groei valt sterk terug

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sustainable 19 juni 2023 14:41
    Knot en de DNB weten ook niet echt wat ze willen. In 2022 roept Knot op tot een sterke loonsverhoging om de inflatie-effecten te dempen, vervolgens een half jaar later dat de lonen niet te hard moeten stijgen. Overigens dat laatste is terecht want een loon-prijsspiraal ligt op de loer en we lijken niets geleerd te hebben van de jaren 70 van de vorige eeuw.

    Maar vervolgens doet de DNB uitspraken over de winstgevendheid van bedrijven. Hoe wonderlijk, we lijken naar een centraal aangestuurde economie te evolueren. Volgens mij gaat de DNB hier helemaal niet over en in een echt vrije markteconomie (zonder monopolies) dempen effecten zich vanzelf uit en dient de centrale bank alleen kortstondig het rentewapen te gebruiken om de markt te stimuleren of af te remmen.

    Voor het gemak vergeet Knot dat de centrale banken veel te lang veel te veel geld in de markt hebben gepompt.
  2. Oude School Econoom 19 juni 2023 14:59
    Pot verwijt de Ketel. DNB moet eens meer bedeesdheid tonen. Met hun jarenlange onbekwame geldschepperij hebben zij juist het probleem veroorzaakt. En als mosterd na de maaltijd komen nu met adviezen. Constructieve adviezen/oplossingen hadden zij al veel eerder moeten aandragen.
  3. forum rang 7 jan de vakman 19 juni 2023 16:20
    De grote rem op de economie wordt veroorzaakt door stomme gemene politici en ambtenarij, eerst is de veelbelovende klimaatvriendelijke pulsvisserij vernietigd, door gemene regeltjes uit Brussel!!
    Vervolgens worden onze boeren, het praktisch onmogelijk gemaakt, om nog een boterham te verdienen, door oeverloos gezwam en onmogelijk ingewikkelde regeltjes!!
    Nu is de bouw aan de beurt, het opgang krijgen van nieuwe projecten, wordt zo goed als onmogelijk gemaakt, door niet uitvoerbare onmogelijke troep, waar je 5 jaar geleden nog nooit van had gehoord, de steenbakkers en dakpannenfabrieken, zien hun orders dramatisch terug lopen!!
    Conclusie; de BV Nederland wordt door de aan de zijlijn staande ondeskundige politici en ambtenaren grondig vernield, het erge is, dat deze mooie bedrijfstakken een groot aantal toeleveranciers in hun val meeslepen, dit MOET stoppen!!!
  4. G.errit@ 19 juni 2023 17:45
    Er is geen C02 probleem, er is geen stikstof probleem, er is geen klimaat probleem deze zogenaamde problemen zijn verdien modellen om de burgers tot het bot uit te kleden en de hele economie naar de filistijnen te helpen.
    De lockdown steun moet ook terug betaald worden en dit gaat een hoop faillissementen geven nu de rente ook nog eens omhoog gaat.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links