Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEA: meer aanbod, maar vraag naar olie stijgt minder sterk in 2024

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Dr. Watson 11 augustus 2023 11:42
    De IEA is de laatste 2 jaar steeds politieker gekleurd geworden. Waar moet al deze olie van daan komen?

    Rystadt: "Our estimates show that in the first half of 2023, explorers found 2.6 billion barrels of oil equivalent (boe), 42% lower than the first half of 2022 total of 4.5 billion boe. Fifty-five discoveries have been made, compared to 80 in the first six months of last year. This means discoveries in 2023 have averaged 47 million boe, lower than the 56 million boe per discovery for the same period in 2022."

    De 2.6 B vaten in H1 2023 en 4.5 B in H1 2022 = 14.3 -24.7 M vaten/dag. Dit kan door appraisal verdubbelen maar komt dan nog niet in de buurt van de 100 M vaten per dag consumptie in 2023 en verder. En het zijn barrels of oil equivalent, dus de som van olie, NGL en gas en niet olie alleen. Het gebrek van nieuwe olie vondsten is niet van de laatste twee jaar en betekent dat olie produktie steeds moeizamer wordt.

    www.rystadenergy.com/news/conventiona...
  2. forum rang 7 jan de vakman 11 augustus 2023 12:39
    Dat je je auto op moet laden, bij een laadstation is natuurlijk een groot lachertje, er had allang een goed bruikbaar wissel systeem moeten zijn, dan heb je niet dat wachten en kan je overdag, de lege batterij op zonnestroom opladen, nu gebeurt dat veel al in de nacht, op aardgas gestookte centrales, lekker klimaatvriendelijk!!, dan hebben we het nog niet eens over het lage rendement van zo,n centrale!!
  3. Johannes Hannes 11 augustus 2023 13:09
    @ toril kijk eens op energieopwek.nl langzamerhand begint alternatieve opwek substantieel te worden in noord west europa.

    @ Dr Watson, maak je geen zorgen er is olie / gas genoeg en ook nog bekend waar het zit o.a bij Cyprus en Suriname en ook voor 100 jaar kolen als je de CO2 in lege gasvelden stopt. Maar de saudies kunnen voor 24 dollar per barrel produceren. De rest zit al gauw op het dubbele en neemt dus zolang de saudie oli niet bijna op is geen risico dat is het spel.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links