Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Dit is de grootste blunder die ik ooit heb gemaakt"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. klebel 11 augustus 2023 16:34
    quote:

    Peter schreef op 11 augustus 2023 14:49:

    Ik wil de Podcast graag volgen....maar hoe (?)
    Heeft u een link....

    Ik ben het ook zat met die Ned. traditionele banken die over de ruggen van de normale Nederlander zulke grote winsten maken
    Bijna alle bedrijven doen het, olie, supermarkten, bouwmaterialen, bedenk het het en zal zien dat er heel veel TE duur is geworden. En alles onder het mom van Corona, oorlog Oekraïne. Alle materialen komen tegenwoordig daar vandaan. Het is zo dat het duurder wordt maar zie het aan de beurs: minder verkopen maar wel meer omzet en meer winst....!
  2. Troef 11 augustus 2023 17:19
    Wil even mijn grote waardering uitspreken voor de podcast. Vind het bijzonder dapper dat Niels misser bij Alfen erkent. Echt dit vind ik bijzonder dapper!!! Al heeft Alfen mij dit jaar het grootste verlies in mijn portefeuille opgeleverd, is het heel onterecht Niels hierop aan te kijken. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen beleggingen (AJ heel juist opgemerkt) en daarom zeg ik al zou ik in deze met een vinger naar Niels wijzen (wat dus heel onterecht is), wijzen er nog drie naar mijzelf.
  3. forum rang 9 objectief 11 augustus 2023 18:45
    quote:

    wiegveld schreef op 11 augustus 2023 17:38:

    Volgende week graag de top 5 missers van Niels!
    1) Alfen
    En dan graag de nummers 2,3,4 en 5.
    Knashebbers: Cm.com, Bayer, JET, Bristol Myers en ???
    Ik volg liever de winnaars en dat zijn er veel en veel meer. Miet Niels als analist is eigen onderzoek overbodig.
  4. GoedeDag 11 augustus 2023 19:53
    quote:

    objectief schreef op 11 augustus 2023 18:45:

    [...]

    Ik volg liever de winnaars en dat zijn er veel en veel meer. Miet Niels als analist is eigen onderzoek overbodig.
    Geeft inderdaad een mooie onderbouwing. Dan kan je nog zelf extra zoeken als je wil en dan moet je zelf kiezen. Is nog altijd je eigen keuze in welk verhaal je het meest gelooft. Niet alles draait altijd uit zoals de analyses want anders was iedereen rijk.
  5. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 12 augustus 2023 13:58
    Ik heb de podcast beluisterd en merkte al snel dat crypto meerdere malen als een hype en een bubbel werd voorgesteld en dat terwijl jullie je daar geen van allen in verdiept hebben. Dat is nu een typische confirmation bias. We hebben er niet naar gekeken, we hebben geen vragen gesteld, we zijn niet nieuwsgierig geweest, we hebben ook niet vanuit de tegenovergestelde positie geargumenteerd, maar toch weten we 100% zeker dat het niks is en nooit wat zal worden. Er werd zelfs gesuggereerd dat mensen die er niets van weten, dat is dus evenveel als jullie, toch al hun spaarcentjes in een haast willekeurige munt stoppen. Werkelijk jongens, denken jullie dat mensen zo dom zijn?

    Daarnaast is er een verschil tussen een visie hebben, op basis daarvan een verwachting formuleren, en misschien op basis daarvan een investering doen, en een confirmation bias. De confirmation bias wil zeggen dat je onwelgevallig nieuws wegfiltert en alleen nieuws tot je neemt wat je visie bevestigt. Als Arend-Jan risico's ziet bij de Indiase roepie, maar niet bij de euro of de USD, dan is dat een confirmation bias. Als Formule 1 auto's reclame hebben voor crypto-netwerken (en niet voor Ahold) en je concludeert op basis daarvan dat het een bubbel is, dan is dat een confirmation bias omdat je positief nieuws hebt weggefilterd.
  6. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 12 augustus 2023 14:42
    Over bubbels.

    De meesten zullen zich de tech & internet bubbel van de late jaren 90 kunnen herinneren toen allerlei dot.com bedrijven voor krankzinnige waarderingen over de toonbank gingen terwijl tegelijkertijd geen enkele dot.com winst maakte. In 2000 knapte de bubbel en verdwenen er plotseling een heleboel namen van de ticker. Anderen daalden 80%.

    Desalniettemin stammen de grootste bedrijven uit die tijd: Amazon, Apple, Google & Microsoft.
    www.visualcapitalist.com/top-100-bran...

    Maar ook onze eigen tulpenbollenbubbel heeft er toe geleid dat Nederland, tot op de dag van vandaag, het mondiale centrum is voor bloemenhandel.

    Maw, de gedachte dat een bubbel een eenmalig fenomeen is waarna het opgebubbelde goedje de vergetelheid in verdwijnt mag wel enige bijstelling.

    Bovendien beweren sommigen dat bubbels te maken hebben met easy money beleid van centrale banken. Al dat geld moet ergens naartoe. En het easy money beleid van de afgelopen decennia is vooral geïnvesteerd in aandelen en onroerend goed. Ik hoop het niet, maar als die bubbel gaat knappen, dan kon er wel eens wat meer gaan knappen. Niet dat dit het einde zal zijn van aandelen en onroerend goed. Alleen, de komende tijd even niet.
  7. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 12 augustus 2023 16:23
    Voor de emotie kuddegedrag heb ik hier dit plaatje: www.elliottwave.com/Economy/-/media/9...

    We zien de enorme hoeveelheden M2 die de VS de wereld heeft ingeslingerd tijdens covid en we zien een recente daling in de geldgroei die eigenlijk altijd tot een flinke depressie leidt.

    Ook de Buffett-indicator laat zien dat aandelen, in de VS althans, nu niet bepaald een koopje zijn.
    www.longtermtrends.net/market-cap-to-...

    Onroerend goed: www.longtermtrends.net/home-price-vs-...

    Iets zegt me dat de emotie 'angst om te verliezen' wat meer geactiveerd mag worden.
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links