Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Politieke partijen: maatregelen hypotheekrenteaftrek

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 26 apr Pas op met de startersvrijstelling 1
  2. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  3. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Johannes Hannes 29 september 2023 14:54
    Hoe vaak en hoelang discussiëren we hier nou elke keer weer over. In plaats van het steeds ingewikkelder te maken bedenk iets gematigdst waardoor we ooit nog eens van dit onderwerp wat ook weer dwars door allerlei andere discussies loopt afkomen. Stel voor he, ik snap dat moeilijk is; dat we in plaats van de diarree aan regels van de afgelopen 20 jaar die ook onnodige kosten en arbeidspotentieel opslokken hadden bedacht we schaffen de HRA in 30 jaar met 100/30 = 3.34 procent per jaar af. Hoe simpel had het kunnen zijn.
  2. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 29 september 2023 15:22
    Basisinkomen en vlaktaks Is dat nu zo moeilijk?
    En natuurlijk geen belasting op zaken die geen inkomen zijn (zoals een woning) en geen subsidie/toeslagen etc. Ik hoef toch potdomme geen huur te betalen aan de overheid voor een de woning die ik zelf bezit?
    Schaf de huurbelasting ook af, hoeft die ook niet meer gesubsidieerd te worden. En zo kun je eindeloos door met vereenvoudigen en eerlijker maken van het systeem.
    Dan hoef ik ook geen hypotheekschuld meer aan te houden in mijn geval om fiscale redenen (en dat is dan zelfs exclusief de hyptheekrente aftrek)
    Dan kunnen alle financieel adviseurs ook wat nuttigs gaan doen voor de samenleving (sorry Jos) en is er gewoon een eerlijk systeem voor iedereen en is het voor de heren en dames in Den Haag ook wat overzichtelijker aan welke knoppen ze moeten draaien.
  3. Geldaap 30 september 2023 20:35
    Het afschaffen kost de huiseigenaar geen geld, het levert hem geld op!
    Belastinginkomsten zijn nu eenmaal nodig en elke aftrek aan de ene kant wordt gecompenseerd door een hoger tarief aan de andere kant (in dit geval inkomstenbelasting). Kortom, Vestzak - broekzak.

    Maar de winst voor zowel de huiseigenaar als de rest van Nederland bij afschaffing van de hypotheekaftrek is dat dit ook veel duur advies en controles overbodig maakt wat een berg aan kosten scheelt.

    Ben zelf huiseigenaar, heb zelf hypotheekaftrek maar zodra de politiek het lef heeft de hypotheekaftrek af te schaffen, gaat hier de champagnefles open!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links