Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verplicht meedoen, allemaal kaarten op tafel over Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jelle de Zeeuw 19 oktober 2023 14:19
    Ben pas ongeveer een jaar geleden voor het eerst ingestapt. Heb momenteel slechts 500 aandelen (nooit meer dan die 500 stuks in bezit gehad) met een GAK van € 13,51. Heb wel steeds callopties geschreven vanwege de hoge premies, waardoor ik per saldo de afgelopen 12 maanden € 500,- heb verdiend (€ 3200,- premies minus € 2700,- koersverlies). Ben dus uitsluitend voor de optiepremies in JET gestapt.
  2. Jopo 19 oktober 2023 15:13
    Ik beleg nog maar sinds mei van dit jaar. Medio juli kocht ik 2.700 stuks JET voor ca 14,80 en verkocht ze op 26 juli voor iets meer dan 17,--. Gokje en (beginners)geluk.
    Tussen 26 september en 3 oktober kocht ik 1.600 stuks voor gemiddeld 11,60. Omdat ik m'n portefeuille wilde verhuizen, verkocht ik ze op 10 oktober voor 11,65.
    In de nieuwe portefeuille heb ik sinds 11 oktober 1.050 stuks met GAK 11,79. Heb gisteren even overwogen om ze te verkopen, maar ik ga ze houden. Want ik zeg steeds dat ik wil beleggen, maar ik kom met JET niet verder dan speculeren ;-)
  3. Grote speler 19 oktober 2023 15:41
    Ik blijf bijkopen, eigenlijk al sinds ik in 2020 ben begonnen met beleggen.
    Nu met steeds grotere hoeveelheden, waardoor de gemiddelde aankoopkoers toch vrij acceptabel is voor de lange termijn. Zoals je leest heb ik er 'gewoon' vertrouwen in. Genoeg positieve triggers in het verschiet. Daar kan ik met mijn 30 jaar rustig op wachten. En ja, een huis kopen zou een keer leuk zijn, maar goed, daar heb ik momenteel minder vertrouwen in dan het aandeel JET;)
  4. Peter 19 oktober 2023 16:15
    Ik ben ingestapt bij JET rond €12.5 en heb tussentijds bijgestuurd met JET hefboom Long
    Mijn verlies is dus gering maar heb al weken, zo niet maanden mijn bedenkingen bij de analisten adviezen van de IEX
    Gemiddeld koersdoel €26.61 waar het een tijdlang ruim €30 heeft gestaan. (Strong Buy)
    Of dit advies vast te houden is valt nog te bezien. In elk geval naar de langere termijn schuiven lijkt verstandig........

    Succes allemaal met dit aandeel (!)
  5. forum rang 4 prince john 19 oktober 2023 16:30
    ...geen idee...de naam staat mij tegen...en ik denk het voer ook ;)...tis zoiets als moedermelk, maar dan van Nestlé...nee...de broodjes hamburger, pizza's...thuisbezorgd ook nog...kleffe bende ?...gatsiedrie...niet te vreten toch ? Beter en lekkerder om zelf iets te koken/creëren.
  6. Don 19 oktober 2023 19:38
    als ik eten wil bestellen, bel ik rechtstreeks met het restaurant, als ik spullen nodig heb, maak ik rechtstreeks contact met de winkel, als ik een hotel wil boeken mail of bel ik rechtstreeks met het hotel. Ik heb nooit begrepen wat de meerwaarde is van de mensen die zich tussen de klant en de producent wurmen en van beide walletjes willen mee-eten. De restaurateur moet betalen, maar ook de klant. Dit soort profiteurs laat ik zo veel mogelijk links liggen. Uit principe koop ik dan ook geen aandelen van J.E.T en soortgelijke bedrijven. Gelukkig maar, want J.E.T. is bijna niks meer waard.
  7. ric49 19 oktober 2023 21:24
    Ik beleg bijna uitsluitend in 'relatief veilige' grote AEX of Europese fondsen en hobbie heel af en toe wat met een kleine turbo obv Techn Analyse.
    Bij dergelijke criteria past JET niet. Daarom nooit een positie in gehad.
    Als er sprake is van een positieve "Golden Cross", waarbij tevens de trend van JET BETER is dan de AEX, (dus niet parallell daaraan mee omhoog lopend) is er een kans dat ik een turbo long voor een poosje pak.
  8. InvestoPedia 20 oktober 2023 14:34
    Een en al ellende deze toko. Snap dat jullie er bij IEX zelf inzitten, maar kap is met dat oppoetsen van het aandeel. De koers zegt genoeg. Enkel dat traders en fondsen zijn ermee aan het spelen en langzaam nemen steeds meer hun verlies. Koers is gedeeld door 10 ondertussen sinds de top. Tevens is er eindelijk goed nieuws aangaande de winstgevendheid richting 2024 en nog boeit het de markt geen reet.
    Zoals ik zei bij mijn verlieslatende positie sluiten, you win some you lose some, en niet meer omkijken.
  9. Rày108 22 oktober 2023 15:31
    Ben vooral short in gegaan en daar wel wat aan verdiend..

    Op dit moment onlangs Long gegaan en sta niet onder water ofzo..

    Heb Economie en ICT gestudeerd, maar de Fundamentals doen niets in de hoog- en laagconjunctuur cycli die veelal kunstmatig worden gecreëerd door monetair beleid centrale banken, politieke invloeden en market makers.. allen een vinger in deze macro golven van eb en vloed eens in de zoveel jaren.. En dan ga je lelijk op je bek..

    Daarom ben ik dus geleidelijk aan overgegaan naar T.A.. Met Technische Analyse kun je adhv indicatoren bodems en toppen enigszins zien aankomen en ondanks geweldige potentie / cijfers nabije crashes en ondanks slechte cijfers potentiële pumpers.. Hoewel ik bij laatste sws pas en slechts focus op sterke aandelen..
    Er zijn zat marktanalisten die zich begeven op de sterke kanten van de Fundamentals én de sterke kanten van Technische Analyses in uitsluitend sterke aandelen en daardoor veel sneller bereiken wat ze willen.. Dat is behalve dat het leuk is, ook financiële vrijheid..

    #DoorSchadeEnSchande
    #FA&TA_HandInHand
  10. Paul 23 oktober 2023 14:57
    Ze noemen het een "One Trick Pony* bedrijven met EEN product en in een sector met lage toetredingsdrempel. Iedereen kan op een brommer stappen en Pizza rondbrengen. Toch 3 puts geschreven op € 15.- . Niels en Arend-Jan waren zo enthousiast. De impuls om mee te doen was te groot. Niet erg. Dat is beleggen. Niet elk advies is een winner. En het verhaal JET is nog niet over. Ik blijf lekker zitten op mijn verlies. Hoort er ook bij.
  11. Paul 24 oktober 2023 11:14
    Prima Ric.
    Je hebt een duidelijke strategie. Dat is belangrijk.
    Je stelt voor jezelf een aantal voorwaarden op..
    Ik beleg al heel lang en mijn voorwaarden waren niet duidelijk.
    Dat ging dus soms gruwelijk fout. Soms per ongeluk goed.
    Elke belegger moet voor zichzelf criteria opstellen.
    - In welke sectoren wil ik zitten. Groei versus Dividend.
    - Welk dividend rendement wil ik halen. En is dat houdbaar.
    etc. Maar voor jezelf criteria opstellen. En dat doe je. Prima.
61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links