Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Smallcap World Fund groter in Alfen

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Beursblik: aandeel Alfen koopwaardig
  2. 29 apr Markt omarmt update Alfen over vochtprobleem

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 11 november 2023 12:06
    Ja, eindelijk zit Alfen weer eens in de lift, van de week kwam er 7,07% bij, nou, dat haalde ik bij lange na niet, ik ging maar 0,2% voorwaarts en daarmee moest ik de AEX die 1,36% steeg, fors voor laten gaan!!
    De steenlegger voor zo'n klein plusje was Aperam, hij danste van de week alle kanten op, gisteren, met de cijfers ook weer, die lieten zien, dat Aperam in moeilijk vaarwater zit en ook nog eens intern tegenslag had, daarom viel een verlies van 3,14% mij niet eens tegen, als je naar AMG kijkt, die ook dunnetjes rapporteerde, die verloor 20,21% van de week en ook Arcelor, die eveneens magere cijfers presenteerde, die verspeelde 6,50% procent, dus metaal viel niet mee van de week, zelfs edelmetaal niet, armeluis goud; Zilver verspeelde ook4,34% en de beursbarometer koper ging 2,25% onderuit en laten we het over lithium maar niet hebben, bij Dalm is het een rustig stabiel beeld, geen hoge prijzen en toch alles gauw naar de smeltovens brengen!!
    Zouden ze tegenwoordig hout in die ovens stoken, gas ging 14% onderuit, met de winter op handen, dat is vreemd, of zou er een knaap van een recessie, om de hoek loeren??
    Voor Shell was het ook weer black friday, later op de dag volgde herstel, maar het weekresultaat zat dik onder nul, met _1,58%, nu ja, olie leverde heel wat meer in, die moesten meer dan 4% op de koers toeleggen!!
    To(b)pbankje ING bleef ook in het rood steken, hij verloor 0,77%, wel een beetje te begrijpen, , soms werkt het daar super traag en houden ze zeer vreemde koersdoelen aan, zouden ze daar wel eens een tukje doen, in de baas zijn tijd??
    KPN heeft wel goed gerapporteerd, maar heel veel beleggers zien het haas nog niet liggen, hij ging 0,44% groen, nu ja, met groen ben je altijd blij, toch??
    Dan het oude vlammetje, nog eens, hij voerde het chip poloton aan met een plus van 5,70%, opnieuw hadden de A chips het nakijken, Asmi 4,63% en grote broer Asml kwam niet verder dan 1,72% plus!!
    O ja, ik heb ook die ijsboer nog, gelukkig moesten de koelmotoren aan, want hij eindigde 1,64% in de plus, dankzij een leuke koop aanbeveling, schijnbaar gaan er meer zien, dat dat nieuwe koersplan, zo gek nog niet is!!
    Vandaag het fietsenhok van een nieuw dak voorzien, want blikken golfplaten zijn na 40 jaar echt rijp voor Dalm, wie wat bewaart, heeft nog eens wat, er staat nog een restpartij sneldekpannen, die zijn uitstekend geschikt om die groene tweewielers, duurzaam te parkeren, want je weet het; Pak ook de fiets!!, dan vervuil je niets!!
    Morgen, naar dat mooie gebouw, waar alles naar Boven wijst, de torenspits, nog wel het meest, daar moet je zijn, zegt hij zonder woorden, onder die spits gaat het WOORD open, dat heel klaar en duidelijk zegt, de spits heeft gelijk; Al het echte Goede, komt echt van BOVEN!!
    Maandag mag van mij de Telegraaf van het beursschip gerust een paar tandjes hoger, op de rivier kan je zien, dat de gasolie duur is, daar staat de Telegraaf vaak laag, die beursolie is niet zo duur volgens mij, dus daar mag gerust, het gas er flink op!!, SJALOOM!!!
  2. Troef 11 november 2023 16:16
    Goede middag allenmaal, Alfen was de week mijn beste aandeel +/+ 7,07%. Ik heb het positieve dan wel z'n beetje gehad. En het aandeel is voor mij op jaarbasis het aandeel waar ik het meeste verlies op geleden heb. Dus z'n mooi verhaal als broeder Jan kan ik er niet van maken. Mijn portefeuille groeide deze week weer als een koeienstaart. Op weekbasis -/- 2,38%. De grootste bijdrage aan dat verlies leverde AMG -/- 20,21%. Maar ook ABN waar ik sinds kort in zit nadat ik Ebusco en NX Filtration de deur uit gedaan heb was geen verpot -/- 7,39%. Daarbij was Ahold, normaal mijn rots in de branding met -/- 5,56% ook geen steunpilaar tegen verlies. Als ik beleggen vergelijk met een voetbalcompetitie dan doe ik het als trainer van mijn portefeuille net zo goed als de kortgeleden ontslagen trainer van Ajax. Ik heb de prestatie geleverd dat ik de aandelen in portefeuille heb waar de zwaarste klappen zijn gevallen. Dat is ook een prestatie, om te duur te kopen of te goedkoop te verkopen. Voordeel is wel dat een ander hier lekker aan kan verdienen. Moet je naaste als Christen ook wat gunnen, toch?
    Wens iedereen een goed zondag en voor volgende week een beter beleggingsresultaat met zijn aandelen dan ik. Want anders groeit jou portefeuille net als de mijne hard naar beneden. SJALOOM!!
  3. forum rang 7 jan de vakman 11 november 2023 21:43
    Ja, beleggersvrienden, het weer is al weken heel veel regen, de fietsenhok renovatie is al 3 weken uitgesteld wegens stortbuien, maar ze zeggen altijd; Na regen komt zonneschijn, op de beurs voorspellen de topanalisten toch, met klem, dat de eindejaarsrally er komt, ik twijfel niet aan hun kundigheid, maar ik zie en hoor veel om me heen, dat zegt, dat dat hier in Europa wel eens heel mager met die rally kan gaan worden!!
    Het is een feit, dat bij mij de verschillende aandelen goed samenwerken, doet de 1 het niet, dan gaat de ander dubbel omhoog, daardoor lijkt het jaar toch positief voor mij te gaan sluiten!!
    Broeder Troef, Warren Buffeth zegt altijd, alleen verkopen, als je denkt, dat het aandeel(bedrijf) verongelukt, hij heeft weer gelijk, ook Ebusco ging van de week 6,91% omhoog, morgen maar heel veel bijtanken, van het goed dat nimmer meer vergaat!!, allen een rijk gezegende Rustdag toegewenst!!, SJALOOM!!!
  4. forum rang 6 'belegger'' 11 november 2023 23:02
    quote:

    jan de vakman schreef op 11 november 2023 21:43:

    Het is een feit, dat bij mij de verschillende aandelen goed samenwerken, doet de 1 het niet, dan gaat de ander dubbel omhoog, daardoor lijkt het jaar toch positief voor mij te gaan sluiten!!
    Zo zie je maar dat je niet per definitie heel veel posities nodig hebt voor diversificatie. Met de kanttekening dat het heel persoonlijk is. Beleggen als een appeltje voor de dorst is bijvoorbeeld iets anders dan een pensioen in eigen beheer.

    Voor mijzelf blijft het aantal posities nog altijd een punt van aandacht. Met meer posities zit ik ook met aandelen waar ik eigenlijk niet zoveel mee heb, zoals bijvoorbeeld Ahold en Unilever als defensieve waarde. De daling van Ahold afgelopen week zie ik meer als een rimpeling, maar defensieve aandelen kunnen ook veel verder dalen. Zo klapte het Franse Sanofi laatst in één dag met (uit mijn hoofd) 20% naar beneden, alsof het een start-up betreft. Met Ahold en Unilever twijfel ik altijd welke mijn voorkeur heeft, of dat ik ze er alle twee uitgooi en dat deel vervang door een index fonds.

    Verder over Ahold. De verkoop van Fresh Direct, drie jaar na de aankoop, roept bij mij vragen op. Ahold wil met omnichannel inzetten op een mix van online en fysieke winkels. Dan zou ik zeggen integreer het met de fysieke winkes vsn Ahold. Zo vraag ik mij af of die omnichannel strategie de echte reden is van de verkoop.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Alfen N.V.

40,760 30 apr
-0,290 -0,71%
Premium

Markt omarmt update Alfen over vochtprobleem

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links