Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hugo de Jonge wint Douche van Koets 2023

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 26 apr Pas op met de startersvrijstelling
  2. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  3. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. DJ79 8 december 2023 10:12
    Hugo de Jonge is wat mij betreft een terechte winnaar (verliezer). Zijn beleid is dat van een aandachtsgeile narcist die te graag zijn stempel op een ministerie/beleid wilt drukken, zonder de inhoud goed te beheersen. Dat was bij Volksgezondheid tijdens corona al zo (i.e. de CoronaMelder-app) en dit is bij Volkshuisvesting niet anders. Wanprestaties als partijleider van het CDA buiten beschouwing gelaten.
  2. Zitzak500 8 december 2023 10:13
    Lezer 1:

    1: De overheid en in het bijzonder de Linkse politici zoals Klaver die alle grote bedrijven uit Nederland wegjagen en daarmee veel inkomsten en werkgelegenheid. Uiteindelijk betaalt de belastingbetaler dit wanbeleid.


    Jezus, wat een dom geneuzel. Links zit al jaren in de oppositie. Die maken geen beleid. Maar krijgen wel overal de schuld van. Meerdere onderzoeken wijzen trouwens uit dat dit totale kolder is.

    Een goede infrastructuur, een goed functionerende overheid, geen corruptie, een gezonde arbeidsmarkt, goede zorg/verzekeringsstelsel, etc etc zijn veel belangrijkere vestigingsfactoren. Daar betalen bedrijven graag wat extra's voor. Maar als de VVD dat allemaal afbreekt, ja, dan gaan bedrijven inderdaad verkassen.
  3. Swordfish 8 december 2023 10:33
    Hugo de Jonge is zeker de terechte winnaar. De onkunde van deze man kent geen grenzen. Hij heeft gigantische schade aan de woningmarkt toegebracht en het gaat jaren duren voordat dit weer hersteld is, als dat al lukt. Zijn populistische standpunten tav de woningmarkt hebben er voor gezorgd dat grote institutionele huizenbeleggers NL mijden. De NL overheid is niet betrouwbaar gebleken.

    Bovendien worden particuliere woningbeleggers uitgerookt met een heel inconsistent beleid. Met de Regulering Middenhuur mag de maximale huur straks 1100 euro per maand bedragen. Dat is dus 13.200 euro per jaar. Tegelijk gaat de fiscus uit van 6.17% rendement op vastgoed. Dit rendement is alleen te halen bij een maximale woningwaarde van EUR 214k, wat op dit moment nergens haalbaar is. Het geeft goed weer hoe de regering, en Hugo de Jone voorop, de kluts volledig kwijt zijn. Woningzoekenden zijn hier met name de dupe van.
  4. Swordfish 8 december 2023 11:11
    Om mijn punt hierboven wat te verduidelijken: bij een woningwaarde boven de 214k word je verondersteld nog steeds 6.17% rendement te maken, maar dit is niet mogelijk door de cap op huren op 1100 per maand. Echter, de fiscus slaat je wel aan met een verondersteld rendement van 6.17% op de volledige WOZ waarde (dus ook boven 214k), terwijl je dat rendement volgens de regels van Hugo helemaal niet KUNT maken. Vreemd dat De Jonge en Van Rij dit niet een keer met elkaar hebben overdacht.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links