Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street begint nieuwe maand met verse records

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 2 maart 2024 12:06
    Ja, de titel boven het Wall street verhaal, kan ik er niet boven zetten, maar veel scheelt het niet, ook bij mij zorgt het chipmenu, voor hele leuke frisgroene lentekleuren, dat is maar goed ook, want de rest bakt er van het jaar nog niet zoveel van!!
    Max Besi scheurde naar een bijna dubbelcijferige plus, de teller liep op tot 9,68%, dus is mijn ouwe vlammetje weer in topvorm, net als die andere zeer snelle Max, ik hoorde in de wandelgangen nog over een enorme boost voor de chippers praten, de roep om AI mobielen begint sterk toe te nemen, volgens mij gaat dat lentezonnetje bij die heerlijke chipjes, nog wel wat krachtiger schijnen en geloof een levenslange amateur landbouwer; Dan komt er gegarandeerd zeker groei!!
    Alleen ING deed nog zachtjes mee aan de race en leverde een minimaal aandeel van 0,27%+, aan de 2%, die ik deze week won, nou AEXje, waar blijf je met je -0,10%, mijn schaduwporto schreef zelfs lelijk rood!!
    Gelukkig viel dat rood, op 2 na, wel mee, KPN profiteert nog altijd niet overtuigend, van de AI sneltrein, maar ik denk dat hij die vertraging wel gaat inhalen, geduld is hier een schone zaak, het minnetje was 0,26%!!
    Alle energiedragers schreven vet groen en ook alle aandelen, die relaties met energie hebben, alleen de gele schelp speelde dat plus verhaal niet mee en sneuvelde vlak voor de eindstreep met min 0,32%, op het koersbord, terug vallende krimp in Europa en dikke plussen in het verre oosten, gaan vast voor een andere kleur zorgen, komt goed!!
    Aperam is de weg behoorlijk kwijt, althans op de beurs - 2,99%, in de cijfers en zeker het beleid, van het bedrijf zie ik het zeker niet, dus zit hij weer dik onder mijn kooplimiet van 30€, ook bij toprecyklingbedrijf Dalm, staat RVS niet slecht, misschien dat het helpt, als ze daar inplaats van die lelijke donkerzwarte petten, mooie groene, met een gouden rand er omheen uit gaan geven, met van die prachtige Statenvertaling letters DALM, of het lukt weet ik niet, want topman Aaike hecht nogal aan die lelijke kleur van de dood!!
    Jumbo, kwam niet met zo heel veel moois op de proppen en dat zal wel mede, de oorzaak zijn, dat die dure ijsboer, voor de zoveelste keer de rode lantaarn droeg, Unilever ging fors op zijn bekkie met een min van 3,61%!!
    Vandaag verder gaan met snoeien van de fruitbomen, door grote drukte ben ik al laat en van het jaar snoei ik steviger, dan normaal, zo nu en dan moet je ook ingrijpen in het gestel, om te dichte groei te voorkomen, want fruit heeft volop ruimte en zon nodig om te groeien en laten we wel wezen, rondom corona en daarna, hebben deze medicijnen van de Schepper, hun onvolprezen diensten bewezen, alleen maar positieve bijwerkingen en alle corona vijanden in het lichaam werden vakkundig neergesabeld!!
    Snoeien op de beurs is meestal pijnlijk, maar soms toch noodzakelijk, om gezond beursfruit, met een hoog rendement te houden, in de natuur moet je wat ziek, zwak en misselijk is, ten alle tijden weg snoeien, op de beurs werkt het heel vaak ook zo, alleen geldt daar, dat je door eigen schuld, teveel ziekelijk spul hebt, koop kwaliteit, is daar het devies!!
    Morgen verder wandelen, op de Via Dolorosa, de lijdensweg van de HEILAND, naar het verschrikkelijke Kruis, hoewel HIJ tot in detail wist, wat voor vreselijks Hem te wachten stond, vluchtte HIJ niet weg, maar ging door tot HIJ voor mij de losprijs betaald had, uit onbegrijpelijke heerlijke liefde, voor arme zondaren, zo als ik, daar wordt ik heel stil en dankbaar van!!
    Maandag hoop ik dat er meer Maxxen, in mijn beursbolides stappen, zodat het een heel fleurig peleton wordt, met een MAXimaal groen rendement!!, SJALOOM!!!
  2. forum rang 7 jan de vakman 2 maart 2024 16:18
    Ja, boer, ik zit natuurlijk helemaal aan de andere kant van het beursspectrum, ik koop kwaliteitsdividend aandelen, die elke 3 maanden een kadootje geven, sommige maar 2x per jaar en Besi is nog steeds antiek op dit gebied, die verrast altijd nog maar 1x per jaar de beleggers, daar staan natuurlijk wel vele koersverrassingen tegenover, gefeliciteert met je successen, ik blijf bij mijn ouwe trouwe strategie, want die werkt heel makkelijk ook prima!!, Vaartwel allen!!!
  3. forum rang 7 jan de vakman 2 maart 2024 20:46
    Ja, belegger, om een vergelijk te hebben, tenopzichte van mijn posities, kijk ik altijd wat de grote AEX fondsen doen, er ligt altijd een verklaring in waarom de schaduwporto het beter of slechter doet, dus funktioneert het bij mij als een controlemiddel, op de achtergrond!!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links