Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Er moet meer gebeuren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

273 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juni 2011 16:41
    quote:

    Lecram schreef op 17 juni 2011 15:41:

    [...]

    Ik hoop echt niet dat iemand die ene alinea van Bas over de olieprijs als een concreet advies heeft gelezen!
    ...

    Bas anticipeerde op een doorbraak van een driehoekspatroon - dat is best link, als TA'er moet je eerst een signaal krijgen dat ook nog eens bevestigt moet worden voor je ernaar handelt.
    ...

    Och, als je in de titel van de alinea "Koopmomentje olie" zet is het moeilijk om het _niet_ als een concreet advies op te vatten ;-)

    Mijn probleem met Bas zijn TA (afgezien van het feit dat hij maar één kant op kan) is dat hij inderdaad veel te veel anticipeert.
  2. [verwijderd] 17 juni 2011 16:48
    quote:

    Rosser schreef op 17 juni 2011 16:41:

    [...]

    Och, als je in de titel van de alinea "Koopmomentje olie" zet is het moeilijk om het _niet_ als een concreet advies op te vatten ;-)

    Mijn probleem met Bas zijn TA (afgezien van het feit dat hij maar één kant op kan) is dat hij inderdaad veel te veel anticipeert.
    Weet je nog het beruchte "daarom is dat een koopmoment" op S&P 1340 dat nog bevestigd zou worden...ooit...een keer
  3. [verwijderd] 17 juni 2011 16:54
    Beste allemaal,

    Die griekse tragedie is nog niet helemaal afgelopen. Dit gezien het volgende artikel:

    www.cnbc.com/id/43420949

    De grote vraag is natuurlijk of die banken enz echt vrijwillig een "redelijke" bijdrage zullen leveren. Als ze verstandig zijn doen ze dat wel want anders zijn ze wellicht nog meer kwijt.

    Kortom: er is nog wel degelijk onzekerheid over hoe dit allemaal afloopt met de Grieken.

    Maar .. ik ben nog steeds van mening dat Griekenland moet worden gered!! Cato de Oude.

    De leading indicators mei in de VS waren wel veel sterker dan verwacht. Dat is positief. Ook de huizencijfers van gisteren waren redelijk. Dus er is nog hoop. Ik denk dat die Amerikanen vandaag toch wel flink in de plus blijven. Het valt mij op dat tech het relatief niet zo goed doet. RIMM effekt? De semies staan bv behoorlijk laag volgens mij zeker hier in Amsterdam. Maar ja, koersen, kan behoorlijk lucht zijn. Niet waar Fred en Kolenboer en ...?

    Ja ja, die neusapen zijn een mooie aanwinst voor de Apenheul! Nu krijgen we weer de huilers. Ik bedoel natuurlijk niet de nieuwe shorters hier maar de jonge zeehondjes. Veel werk aan de winkel dus. Ze krijgen haringenpap, duur spul! Wou dat ik zo'n huiler was!!

    Geluk!
  4. [verwijderd] 17 juni 2011 16:59
    Als je naar Bas zijn manier van benaderen kijkt, heb ik het idee dat hij steeds een bodem verder zakt, en die bodem telkens als een nieuwe weerstand pakt. Als je dat doet, is niet zo erg, maar spreek dan niet van een correctie. Die correctie ligt eigenlijk al op zijn gat wanneer die langer dan 1 week aaneengesloten duurt (vind ik).

    Daarna, wordt het voor mij gewoon een dalende trend en bekijk ik het van dag tot dag (short dus). Wat Bas volgens mij doet: Hij pakt de allerlaagste bodem die hij kan vinden binnen 365 dagen, en zolang die niet gebroken wordt, spreekt hij over een correctie. Dat vind ik persoonlijk een beetje misleidend en te optimistisch. Wanneer we terugzakken naar 280 (laagst mogelijke bodem binnen 365 zo even uit mijn hoofd) of nog lager, draait Bas pas naar short. Je kan het natuurlijk op die manier doen, maar m.i. maak je dan echt een enorme klap naar beneden tijdens een "correctie". Wanneer je die correctie max. 1 week laat duren, en dan naar short draait, loop je hooguit wat winst mis, maar verlies je zeker geen kapitalen zoals nu waarschijnlijk het geval is.

    In mijn optiek wordt er door Bas dus gewoon te lang vastgehouden aan het begrip "correctie". Die bodem zou maximaal 6 maanden terug mogen lopen, nooit een heel jaar, zo ver kijk ik nooit terug..maarja, ik ben dan ook geen TAér, ik handel op gevoel en bepaal wat ik doe aan de hand van mijn gevoel en het nieuws (sentiment). Pas wanneer de koersen zo laag zijn als begin 2009, stap ik echt long in.
  5. [verwijderd] 17 juni 2011 17:17
    quote:

    kolenboer schreef op 17 juni 2011 16:42:

    Ik heb de shorts gesloten en ben long Spanje op 10044 en long Frankrijk 3825,25 gegaan. Euro is weg.

    Laagste punt is bereikt, we gaan upperdepup. Ik neem alles mee over het weekend.
    Je durft wel. Vergeleken met die Amerikanen, waarbij de financials ook flink hebben geinvesteerd in Griekenland, staat de DAX en de CAC veel te hoog volgens mijn berekeningen. Bv S&P 0,72 - 0,5 = 0,22 en de CAC staat nu 0,85. Dat is een behoorlijk discrepantie. De AEX is meer normaal!!!

    Zo denk ik vaak als ik trade.
273 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links