Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het H-woord is gevallen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 26 apr Pas op met de startersvrijstelling 1
  2. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  3. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8

Reacties

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jazzy.nl 11 december 2011 20:11
    quote:

    bergen333 schreef op 11 december 2011 13:34:

    [...]

    Welke moddervette subsidiepotten? Voor de huursubsidie geldt een maximum huurprijs en een maximum inkomen, waarboven je niets krijgt. Bij de HRA is er geen maximum: hoe duurder het huis en hoe hoger het inkomen, des te hoger de koopsubsidie!
    Over 'moddervet' gesproken: de HRA kost de schatkist 12 miljard per jaar(!), d.i. 48 miljard in 4 jaar; zet dat maar eens af tegen de 18 miljard die dit kabinet wil bezuinigen in 4 jaar. Zelfs zonder economische crisis is deze situatie volstrekt belachelijk. Maar de heer Koets, en al die anderen, willen het liefst niets veranderen. Nee, zal wel niet, verslaafd als ze zijn aan deze subsidie. Is het niet de VVD, die ons al vele jaren aanspreekt op de eigen verantwoordelijkheid vd burger, die niet afhankelijk moet zijn van subsidies en uitkeringen e.d.? Welnu, hier is uw kans!

    Bovenstaand ben ik helemaal mee eens! Wat een spreker.
    Goed bezig!
  2. Henk30 12 december 2011 00:17
    quote:
    verslaafd als ze zijn aan deze subsidie
    en mijn opmerking:
    en verder eeuwig in dezelfde rondjes blijven draaien zonder het echt op te lossen

    Ik heb al drie huizencrashes meegmaakt - goed voor mij want nooit iets gekocht - en zelfs heel gunstig want ik heb een jaar lang zo goed als gratis in een leegstand onverkoopbaar koophuis als 'kraakwacht' ervan geprofiteert.
    Een paar jaar gelden waren de huurders weer sukkels, nu weer de huizenkopers..

    We hebben een stabieler systeem nodig zonder gejojo waarvan enige ideetjes in het buitenland voor het oprapen liggen:

    A: Waardegroei winst belasting over op korte termijn gekochte en weer verkochte huizen, hoe langer je erin woont hoe lager het percentage
    - zoals de amerikaanse, en duitse beleggingswinstbelasting en de zwitsere woningsverkoopbelasting (80% binnen eerste jaar, dalend tot 10% na 10 jaar, doorrolbaar).

    B: Belastingvrij huissparen over een spaarpensioen. Kapitaalbedrag van pensioen kan als onderpand voor de hypotheek (hypotheekpercentahe reduktie) of direkt in het huis gestopt worden bij eigenbewoning.
    Bij vetrek / verkoop weer terug in de pensioenpot. (Duits, div.Skand, Zwitsers)
    C: De onzin van Huurwardeforfait, en tegelijk Hypotheek aftrek afschaffen. Er zijn nog maar een paar europese landen waar dat onmogelijke gedoe bestaat. WOZ naar box 3 met een vrije voet aftrek voor families, arme lui, of wat dan ook, mag de politiek bepalen. Super simpel.

    Samengevat dus,
    Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

  3. papapipo 12 december 2011 09:01
    Bankspaarsysteem voor starters maar ook voor doorstromers op zetten zodat als men een (ander) huis koopt men niet boven de 90% Executie waarde komt te zitten. Eigen woning forfait boven de 50% WOZ waarde een extra boete geven van 5%. Rente aftrek beperken tot rente - eigenvermogen. Hypotheek schuld elke jaar verplicht verminderen met eigenvermogen. Wil je dit niet dan zal je het geld moeten uit geven en dat is goed voor de economie.

    Niemand TOP hypo, eerst gedeelte lineair aflossen, 2 gedeelte naar keuze, en het sponseren economie.
  4. [verwijderd] 12 december 2011 09:05
    quote:

    ronlindhou schreef op 12 december 2011 08:39:

    Ik ben ook voor "waarom moeilijk doen als het makkelijk kan", maar het Koets-scenario gaat volledig voorbij aan oplossing van het probleem van de hoge hypotheekschulden. Die perverse prikkel moet eruit.
    En daarom moeten huizenkopers die hun huis normaal gekocht hebben op pushen van de overheid en allerlei instanties boeten? Zeker zelf geen huis? HRA kan alleen geleidelijk afgeschaft worden en in combinatie met een hele hoop andere maatregelen
    . Zoals hierboven gezegd. Bruut afschaffen zal ook Nederland in een diepere recessie storten.
  5. [verwijderd] 12 december 2011 09:46
    Zo'n onzin om dit weer op te rakelen, (oh ik heb een huur huis)
    Dat de overheid dit wil oprakelen en dan zeker die linkse partijen P(lasterk)VDA die hebben jaren lang al het geld opgepakt van de dure huizen (overdrachtsbelasting, en alle BTW zowel van de huizen of inboedel). Daarnaast alle verkochte veel te dure bouwgrond alles in de gemeente kas. En al het geld is uitgegeven aan de dure linkse hobby's. En wat heeft het opgeleverd niets kijk naar de economie.
    Dus heren kijk ook eens naar de buren wat daar de huizenprijzen doen.

    En om de villa's aan te pakken dat is een druppel op een gloeiende plaat. Nog geen 150 miljoen????

    En dan te bedenken dat de huizen prijs toch al gaat dalen met minimaal 10% plus de verwachten daling maak je bord maar nat.

    Stop eerst alles in rust en dan kijken hoe je dit gaat beslechten.
    STOP MET ALLE ONRUST!!!!!!!!
  6. [verwijderd] 12 december 2011 10:56
    Zolang er volop geld is voor JSF, miljarden voor de potten van Europa, miljarden voor frauderende landen, miljarden voor ontwikkelingshulp (althans wat daarvoor door gaat), miljarden voor militaire (uh sorry, bedoel vredelievende) operaties en miljarden voor zus, miljarden voor zo .......

    ...... zolang is er geen enkele reden om de lasten voor de betalende burgers te verhogen want er zijn volop potjes waar de overheid op kan bezuinigen zonder dat de belastingbetaler de dupe is.

  7. [verwijderd] 12 december 2011 12:54
    Je kunt volgens mij alleen de hele woningmarkt in zijn totaliteit aanpakken. Delen aanpakken heeft te weinig structureel effect. Naar HRA moet er ook naar de "sociale" woningbouw worden gekeken. Scheefwonen,de voorraad aan sociale woningen,behandeling van de verplichte aflossing in box 3, belastingtarief na afschaffing HRA, doorstroming bevorderende maatregelen enz enz. Alleen de HRA afschaffen of beperken lost het hele probleem niet op. Tenzij het om een botte bezuinigingsmaatregel gaat en niets te maken heeft met het oplossen van de problemen op de woningmarkt....
  8. deschaker 13 december 2011 13:03
    nou kan het niet laten....

    We zijn nu sinds half 2008 al aardig bezig toch met de totale hypotheekschuld af te bouwen (heb zelf een appt tekoop dat al 2 jaar is verhuurd? Er worden geen hypotheken meer afgesloten aangezien huizen niet worden verkocht? Totale bedrag aan hra voordeel wordt dus elk jaar een beetje minder en daarbij lossen de meeste mensen gewoon een groot gedeelte af. Als we nou gewoon voor elke nwe hypotheek totale aftrek termijn per kalenderjaar een half jaar laten afnemen? Dan merken we er niet zoveel van toch? Dan zijn we over 60 jaar er van af.
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links