Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Slechtste dag 2014

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 22 januari 2014 10:22
    •DSM zorgt voor de grote kater. De onverwachte KW4-update was niet goed maar ook niet slecht, maar blijkbaar zien beleggers dit als een signaal dat er wellicht slecht nieuws onderweg is...? Of is het winst nemen? Ja, ik gis. Als u een betere verklaring hebt, graag

    Die cijfers waren wel degelijk slecht. Op het eerste gezicht ziet het er wel vrij redelijk uit, maar dat komt vooral omdat twee sectoren (performance materials en polymer intermediates) na een slecht 2012 weer op een normaal niveau zitten. Komt doordat het weer iets beter gaat met de caprolactam (vorig jaar het grote excuus voor tegenvallers) en doordat vorig jaar een fabriek heeft stilgelegen voor onderhoud.

    Bij de sector waar het allemaal van moest komen (nutrition) is geen enkele voortgang gemaakt, ondanks de overnames. En dàt is de grote tegenvaller. Bovendien zijn de vooruitzichten nogal bescheten. Welgeteld 70 miljoen organische groei (stelt niks voor voor een bedrijf als DSM) die dan net genoeg zouden zijn om wisselkoerseffecten te compenseren. Met andere woorden, voor 2014 wordt netto 0% groei verwacht.

    DSM wordt een beetje een bedrijf waar ieder jaar wel iets is. Als het niet aan de caprolactam ligt, dan zijn het wel wisselkoersen. En volgend jaar zal er wel weer iets anders zijn. Een beetje als een chronisch slecht presterend voetbalelftal waar het altijd ligt aan de bal, de scheidsrechter of het veld, maar nooit aan eigen falen. Ze moeten eens in de spiegel kijken daar in Heerlen en ophouden met die smoesjes.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links