Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Varoufakis eist schuldenverlichting Grieken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 juni 2015 23:03
    Hoe lang speelt het orchest op de Titanic nog door?

    Te gek voor woorden dat de belastingbetaler opdraait voor de slechte leningen aan Griekenland en de banken er zo mee weg komen. De bankdirecteuren vonden ook nog eens dat ze voor al dit gepruts ook nog eens torenhoge bonussen verdient hadden. Ach ja de belastingbetaler red ons toch wel. Dat de schulden niet terugbetaald konden worden wisten we in 2008 al, maar nee de dames en heren in de politiek vinden hun eigen herverkiezing veeel belangrijker dat het belang van ons land en schoven het probleem van het faillissement maar vooral veeeel jaren vooruit. Wie dan leeft wie dan zorgt nietwaar? Trouwens niet alleen Griekenland is failliet maar ook de US. De schuld daar loopt op met 1000 miljard dollar per jaar. bron (http://www.usdebtclock.org/ Een kind kan zien dat het daar helemaal fout loopt zo. De centrale banken hebben daar iets nieuws op bedacht, negatieve rente. Jaha, u moet betalen als u geld bezit en nog meer als u het niet bezit, wat we vroeger rood staan noemden. Dus flink bijdrukken dat geld en een stevige negatieve rente er tegenaan en alles komt goed. Alleen U heeft straks geen pensioen of AOW meer, want de AOW wordt gefaseerd vanaf 2021 afgeschaft.

    Gelukkig zitten er in Griekenland eindelijk een paar realisten die het goede voorbeeld zijn voor Europa en o.a. de pensioenen proberen te redden. Oei dit is een grote bedreiging voor de huidige zittende politici. Dus wat doen die? De publieke opinie bespelen, zij hebben niks fout gedaan he, de Grieken hebben de schuld van alles en zij slagen hier behoorlijk in moet ik zeggen gezien de meeste reakties op dit forum.
  2. [verwijderd] 7 juni 2015 23:22
    Er staat 200 miljard aan schuld uit en dan komt de rente daar nog bij. Dat gaan die 9,5 miljoen mensen waarvan een groot deel in armoede leeft echt niet terug betalen, dat weet de EU al lang.
    Het gaat er nu vooral om dat er hervormd wordt zodat er in de toekomst niet nog meer geld bij moet.
  3. snuf13 7 juni 2015 23:59
    Het is alleen nog maar Griekenland wat de klok slaat. Je hoort niks anders , je ziet niks anders.
    Denk nou niet dat die Grieken alleen de schuld zijn van dit hele gedonder. Vlak de Europeanen ook niet uit.
    En dan nog maar niet te praten over de vrienden in Brussel, waar geen enkel goed woord voor is.

    Er heerst paniek , armoede en verdriet onder de laagste bevolkingsgroep in Griekenland en de EU gaat over lijken.

    Er moet een oplossing komen....
  4. Mr.Windows 8 juni 2015 06:58
    Hoe lang blijven we als EU geld in een organisatie /land stoppen als ze niet mee willen werken? Al dat gedreig en gedoe. Kappen ermee. Iedereen die nu nog geld heeft in Griekenland had kunnen weten dat deze regering niet mee zal werken want anders worden ze weggehoond door hun stemmers.
    Laat ze maar gaan het zit toch al in de koers verwerkt.
  5. [verwijderd] 8 juni 2015 08:10
    [quote alias=sniper22 id=8540517 date=201506072308]
    nos.nl/artikel/307680-banken-schelden...

    Bovenstaande was in 2011....

    Banken schelden Grieken 50% kwijt
    27-10-2011, 07:46 AANGEPAST OP 27-10-2011, 19:12BUITENLAND
    De leiders van de eurolanden hebben in Brussel met banken afgesproken dat ze 50 procent van de Griekse schulden zullen kwijtschelden. Eerder wilden ze niet verder gaan dan 21 procent. De banken dragen hierdoor 100 miljoen euro bij aan het Griekse reddingsplan.
    Er komt ook een nieuwe lening aan Griekenland, die het land 130 miljard euro oplevert. Dit komt in de plaats van het tweede pakket van 109 miljard. Nu maakt Griekenland nog gebruik van het eerste pakket van 110 miljard euro.

    Banken schelden 50 % van de schulden kwijt aan de Grieken haha
    Sinds wanneer is een bedrag van 100 miljoen 50 % op een bedrag van 230 miljard !!,
    Op mijn calculator is dat slechts amper 2 % de de andere 48 % procent mag de bevolking van de EU doen van het kwijtgescholden bedrag .
    En nu we het er toch over hebben, van de totaal uitgeleende bedrag komt 0 % terug incl 0 % rente dus Grieken bewijs iedereen een dienst en blaas de EU maar op en dan gaan we weer normaal doen ofwel ;
    "ieder voor zich en god voor ons allen"
    en zsm. stoppen met dat geldverdampende EU fiasco.

  6. forum rang 4 DaarIsDePoen 8 juni 2015 09:47
    quote:

    goof2 schreef op 7 juni 2015 18:44:

    Ik geef de grieken groot gelijk om schuldenverlichting te eisen .
    Tot nu toe is vrijwel alle noodsteun van ruim 200 miljard rechtstreeks overgemaakt naar met name de grote banken in de EU die grote bedragen aan staatsobligaties van de Grieken hadden.
    Ze hebben de Grieken na toetreding tot de EU afgelopen jaren volgepompt met goedkoop geld en daardoor onverantwoorde risico's genomen .
    Ze hadden die k*tbanken die deze risico's namen met de shit moeten laten zitten maar nu mag de EU burgers de rekening betalen en heeft de Griekse bevolking echt helemaal niets aan de noodleningen.
    De rijke stinkerds uit Griekenland vluchten met hun vermogen naar het buitenland en het buitenland is zo achterlijk dit geld weer aan te vullen bij de Griekse banken.

    In het normale bedrijfsleven moeten normale bedrijven op de blaren zitten als ze zich branden maar die k*tbanken die de politiek geheel in hun zak hebben chanteren de zaak op een maffia-achtige wijze die ongekend is .

    Dus Grieken laat aub de EU maar de tering krijgen en een dikke middelvinger naar de EU zodat dit hopelijk gaat zorgen voor het einde EU en euro tijdperk en de geschiedenisboeken in kan gaan als de grootste en kostbaarste blunder aller tijden.

    De banken hebben reeds een haircut geslikt. De 200 miljard noodsteun komt van de burgers van de EU (wij dus). Ook Grieken moeten contracten naleven. Zij hebben reeds tweehonderd jaar nagelaten een effectieve administratie uit te bouwen. Foei.
    De Grieken hebben dus de keuze: afspraken nakomen of de club verlaten. Met andere woorden: Ofwel kan Tsipras de achterban van Syriza overtuigen ofwel gaat Griekenland failliet.

    In de tweede helft van Juni zullen we het weten.
  7. [verwijderd] 8 juni 2015 10:55
    Waardoor is de crisis in Griekenland veroorzaakt ?
    a) falend toezicht vanuit EU
    b) falend beleid vanuit EU
    c) vergaande fraude door Griekse regering. Ambtenaren worden daar niet betaald om het land te besturen, maar ontvangen zwijggeld van de elite, teneinde deze witte-boord criminelen alle gelegenheid te geven het geld naar verre oorden door te sluisen.

    Hoe nu verder ?
    * Alle salarissen in de EU halveren en dit geld reserveren om mede Griekse schuld te verlichten.
    * het vermogen en liquide middelen van alle Grieken in het buitenland bevriezen en confisqueren en hiermee eveneens Griekse schulden aflossen.
    * En uiteraard het gehele belastingstelsel hervormen. En dus ook de pensioenleeftijd drastisch verhogen. En de wijdverbreide corruptie binnen het ambtenaren apparaat bestrijden.
    * blijvend en strak toezicht op de begroting van Griekenland. Maar niet alleen van Griekenland, maar van alle EU-landen.

    En ja. De rekening van deze crisis gaat het zwaarst gevoeld worden door 90% van de arme Griekse bevolking. Hebben part noch deel gehad aan oorzaak van crisis, maar dragen wel alle lasten.

    Vanuit de EU-bevolking zal een breed gedragen hulp programma opgezet moeten worden om deze bevolking te helpen. En niet in geld maar in middelen. Als nl. 1 ding duidelijk is. Het land kan niet met geld omgaan en verdwijnt in zakken van Griekse maffia.

  8. forum rang 6 Chiddix 8 juni 2015 15:24
    quote:

    Baskabouter schreef op 8 juni 2015 10:55:

    Hoe nu verder ?

    * het vermogen en liquide middelen van alle Grieken in het buitenland bevriezen en confisqueren en hiermee eveneens Griekse schulden aflossen.


    Als u exact wist hoeveel de rijke elite van Griekenland in het buitenland geparkeerd heeft , zou je van verbazing van je stoel rollen.
  9. gerrit 69 8 juni 2015 15:27
    quote:

    Chiddix schreef op 8 juni 2015 15:24:

    [...]

    Als u exact wist hoeveel de rijke elite van Griekenland in het buitenland geparkeerd heeft , zou je van verbazing van je stoel rollen.
    Dat klopt.
    De schatting is minimaal 50 miljard Euro, maar ik denk eerder het dubbele.
    Deze rijke elite laten hun eigen land stikken en laten Europa lachend voor alles opdraaien.

    www.nu.nl/economie/3675396/rijken-sta...
  10. [verwijderd] 10 juni 2015 13:58
    @san marco, helemaal juist! Broedermoord nu legt de bijl aan de wortel van het EU-instituut (1 voor allen, allen voor 1). Politieke leiding wil absoluut geen Koude Oorlog tafferelen meer. Oom Wladimir wrijft ondertussen de handen warm, al kun je je afvragen of Griekenland geopolitiek deze investering waard is ...
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links