Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Schäuble bezorgd over Griekse banken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 27 juni 2015 22:21
    We hebben toch al een paar keer geoefend met stress-tests van de Grexit....dus gewoon loskoppelen. Ik denk dat er niet zoveel mensen naar Griekenland op vakantie gaan + bedrijven die er zaten inmiddels hun boeltje hebben binnengehaald. Zo niet ....Ik kan me niet voorstellen dat het als een verrassing komt. Er komt een referendum met negatief stemadvies? Hoe kan je maanden onderhandelen zonder ook maar iets op te schuiven. Griekenland is m.i. een tropisch bounty-eiland maar wel zonder geld.
  2. forum rang 6 pietje-2005 27 juni 2015 23:22
    Maar geen grieken de hersens inslaan voor dat geld, want dan moeten er wel hersens zitten natuurlijk.
    Grieken hebben recht op al dat geld en nog veel meer.
    Wij werken graaq voor de grieken tenslotte, want dat doen we al jaren.
    Die duitse dwaas in z'n rolstoel kletst wel raar, maar die houdt ook al jaren van die grieken, want ook hij stuurt al jaren geld op.
  3. [verwijderd] 27 juni 2015 23:59


    Eindelijk toont de EU ballen: het eindeloze getraineer van de Grieken wordt niet meer geaccepteerd. Ze hebben vijf maanden de tijd gehad mee te denken en konden weken eerder een referendum houden. Premier Tsipras dacht als ik het op het laatste moment laat aankomen, binden ze wel in.

    Niet dus, de eurozone kon in 2012 geen Grexit hebben, maar inmiddels staan ook de zwakkere landen er zo goed voor dat het verlies van nog geen 2% van de eurozone geen probleem moet zijn. Dat verklaart de moed van de eurolanden nu een scherpe lijn in het zand te trekken.

    Foutje bedankt, maar de Grieken moeten er nu aan wennen dat hun nieuw verkozen regering misgegokt heeft. De €240 miljard die aan de Grieken is geleend was toch al ’down the drain’, zonder serieuze tegenprestatie komt er nu geen miljard meer bij.
  4. [verwijderd] 28 juni 2015
    De Grieken krijgen straks waar ze voor gekozen hebben toen ze de regering Tsipras wilden in januari als reactie op jaren van opgelegde bezuinigingen. Die bezuinigingspijn is nog maar kinderspel bij wat nu gaat komen en de regering Tsipras zal dat wel niet overleven. Ruimte voor nieuwe onderhandelingen kunnen er dan komen, maar met nog veel strengere voorwaarden.
  5. forum rang 6 pietje-2005 28 juni 2015 00:05
    Niks onderhandelen, maar de grieken eruit is beter.
    Zo'n slim en hardwerkend volk is buiten de EU tenslotte veel beter af.
    Zelden zulke slimme en hardwerkende mensen gezien als de grieken.
    Vooral de "gewone" grieken dan, dat is helemaal te gek voor woorden.
    Dat de grieken voorheen zo dom waren om in de EU te gaan, is me nu nog een raadsel.
  6. vicking12345 28 juni 2015 00:06
    Laat de Grieken hetzelfde oplossen, geen geld meer geven, ze moeten hun eigen huishoudboekje maar eens saneren. En die schulden daar praten we ooit nog wel eens over. Dan gaan de Grieken echt aan het werk om het zelf degelijk op te lossen. Verlate belastingen innen, haven belastingen etc
    En kosten naar beneden.
    Wat kost dat vergaderen wat niks opleverd allemaal?
  7. Bir 28 juni 2015 02:28
    quote:

    pietje-2005 schreef op 27 juni 2015 23:22:

    Maar geen grieken de hersens inslaan voor dat geld, want dan moeten er wel hersens zitten natuurlijk.
    Grieken hebben recht op al dat geld en nog veel meer.
    Wij werken graaq voor de grieken tenslotte, want dat doen we al jaren.
    Die duitse dwaas in z'n rolstoel kletst wel raar, maar die houdt ook al jaren van die grieken, want ook hij stuurt al jaren geld op.
    Wiij werken voor de Grieken? Kijkend naar de vele momenten waarop je opmerkingen plaatst op de verschillende fora hier, vraag ik me af hoeveel jij zelf aandeel hebt in dat wij..........
  8. forum rang 8 aextracker 28 juni 2015 07:27
    De financiele stekkers eruit halen. Daarna kan de EU rustig wachten tot de grieken op hun knieeen terug komen kruipen met een hulpverzoek, goedgekeurd door het volk.

    Dat komt er uiteraard, omdat de grieken vanaf 30 juni failliet zijn.
    Banken geven geen geld meer in de automaat.

    In feite diep triest voor het volk, wat zelfstandig een groep jongleurs heeft aangenomen door voor Tsipras & Co te stemmen, zonder kennis van zaken en consequenties.
    Tsipras en "Varoufakir" toverden met onhoudbare beloftes en grootspraak een sfeer in de griekse commune, waarvan de gevolgen voor het volk vreselijk zijn.
    Nu krijgen ze de keus dezelfde woordkunstenaars weg te stemmen. Voorwaarde van de EU inbrengen ; Griekenland dient dit jaar tevens nieuwe volksvertegenwoordigers te kiezen die het programma gaan uitvoeren. Dit stel politieke dwarsliggers en perse onbetrouwbare clubje jongleurs wil je niet verder aan tafel hebben om econimisch herstel te creeren, ze weten nl. niet hoe dat moet.
    Tsipras & "Varoufakir" neo-communistische principes zijn onhoudbaar en onuitvoerbaar binnen een democratisch en economisch EU stelsel.

    Draai de geldkraan dicht vanaf 30 juni , laat de grieken de ellende voelen en dwing nieuwe verkiezingen af , opdat een nieuwe Griekse regering vanaf september het EU plan helpt mede uitvoeren. Vanaf Oktober dan weer ondersteunen onder de afgesproken\opgelegde voorwaarden; Marshalplan 2 in werking.

    Overigens is dit het beste bewijs , dat de effectiviteit en werking van een volwaardige democratie ook haar grenzen kent. Soms moet er gewoon gedaan worden , wat er gebeuren moet. Als een volk en diens regering dat niet zelf blijkt te kunnen , dien het politiek en economisch "onder toezicht geplaatst" te worden.

    Tracker
  9. forum rang 6 pietje-2005 28 juni 2015 08:03
    quote:

    Bir schreef op 28 juni 2015 02:28:

    [...]

    Wiij werken voor de Grieken? Kijkend naar de vele momenten waarop je opmerkingen plaatst op de verschillende fora hier, vraag ik me af hoeveel jij zelf aandeel hebt in dat wij..........
    Het is je goed recht om twijfels te hebben, Bir.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links