Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Steunprogramma ECB betwist bij Duits hof

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. ilrenato 10 november 2015 11:51
    Een ding weten we zeker, dit zijn geen Euro's waarvoor ook maar iemand enige arbeid heeft geleverd behalve een druk op de knop.

    Het valt me op dat eigenlijk niemand in de MSM nu eens helder maakt of in ieder geval de vraag stelt waar die Euro's vandaan komen. (Ok ik lees ook niet alles, maar het is natuurlijk opvallend dat als er dan weer een persconferentie is niemand het Draghi Sprookje uitblaast..)
  2. [verwijderd] 10 november 2015 12:06
    quote:

    ilrenato schreef op 10 november 2015 11:51:

    maar het is natuurlijk opvallend dat als er dan weer een persconferentie is niemand het Draghi Sprookje uitblaast..
    Dat komt omdat niemand begrijpt wat er gebeurt. De journalisten niet, het volk niet, maar ook Draghi en zijn adviseurs niet. De huidige economische realiteit is een heel andere dan die welke wij in onze economieboekjes hebben gelezen.

    De samenleving verandert zo verschrikkelijk snel (demografische ontwikkelingen, ingrijpende staatkundige wijzigingen (EU), een razendsnel veranderende arbeidsmarkt, technologische ontwikkelingen die enorme impact hebben en nog zullen krijgen op ons leven) dat burgers en bedrijven bang zijn geworden. Bang omdat niemand weet wat er morgen gebeurt.

    Burgers kunnen elk moment hun baan verliezen, en anticiperen daarop. Tevens is de pensioenzekerheid enorm afgenomen, waardoor ze voor de zekerheid maar meer gaan sparen. Bij het bedrijfsleven zie je dat door automatisering (internet) complete bedrijfstakken binnen één decennium weggevaagd kunnen worden. Ook dat leidt tot voorzichtigheid bij bedrijven.

    Alleen overheden en centrale zijn als een dolle bezig om door de creatie van goedkoop geld te pogen de boel aan te jagen. Maar de burgers en bedrijven zijn bang geworden, dus werkt dat trucje niet meer.
  3. [verwijderd] 10 november 2015 14:15
    Mee eens Alex, alleen sparen is ook een probleem nu. Je spaart immers waardeloze euro's waarvoor je ook nog geen eens rente krijgt. Zelfde met pensioen wat is dit waard over 30 jaar, waarschijnlijk niks. Gelukkig heb ik eerst 20 jaar voor een zwitsers bedrijf gewerkt met een pensioen in franken. Maar dat wist ik 25 jaar geleden ook niet. Ik koop maar goud en zilver in plaats van mijn geld op de bank te zetten.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links