Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Almaar duurdere aandelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. don55555 17 november 2015 16:22
    kromme redenering: de arb productiviteit is altijd gestegen, vroeger nog veel harder dan op dit moment. Het gaat om de winst, hoe die gemaakt wordt is irrelevant, de concurrent werkt namelijk ook met die arb productiviteit. En daarna om hoe die winst zich verhoudt tot het alternatief (m.n. de rente).
  2. SB-FA 17 november 2015 18:44
    Sales per employee, en daarmee arbeidsproductiviteit houden niet direct verband met de k/w's... Er is zoiets als technologische vooruitgang, het met minder mensen meer moeten doen, hogere opleidingsniveaus (kennis) etc. die er voor kunnen zorgen dat sales per employee omhoog gaan. Hoe dit zich vertaald naar de k/w's is afhankelijk van de kostenstructuur van de onderneming en dus niet slechts met de "metric" revenue/sales per employee ;). Maar wellicht zijn nu en in de toekomst de k/w's inderdaad hoger dan de "gangbare" niveaus. Het is uiteindelijk maar een ratio die je meer gevoel geeft bij het wel of niet beleggen.
  3. Rafter 17 november 2015 19:29
    Interessant stuk wederom, maar of het allemaal van invloed is op de k/w's? Het Chinese droogkapoma'tje zal toch ooit ook verkopen, neem ik aan...(tenzij het haar laatste droogkap was uiteraard)
    Meer van invloed op een vergelijking van k/w's in de tijd is de rente(politiek). Geef mij een mooie rentefunctie als tijdfilter voor een k/w en we kunnen deze gaan vergelijken, dwz relateren resp relativeren. Dat zal zo ongeveer een hyperboolfunctie zijn; des te meer de (10 jaars obligatie)rente daalt des te minder de k/w relativeert- hoop dat iemand t begrijpt en die functie eens ontwikkelt!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links