Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursupdate: AEX op Wall Street

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 30 apr Slotcall: AEX sluit april met verlies af en wachten op vuurwerk Amazon en Fed 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 17 juni 2023 11:40
    De temperaturen zijn hoog, ook op de beurs was het zonnig weer, de AEX zette +1,76% op het bord, daar ging ik ruim bovenuit, Besi trok opnieuw de kar met een weekwinst van 5,06%, dat had ik eigenlijk niet verwacht, dus dat is een dikke meevaller!!
    Ook Aperam ging heel leuk voorwaarts, velen zullen, net als ik, het dividend wel hebben hergeinvesteerd in deze goeie RVSjongen, hun recyklingtak geeft hen een pluswaarde voor mij!!
    Topman Sawan van Shell verhoogt het dividend met 15%, zodat Shell beleggers nog makkelijker en meer in groen kunnen investeren, de koers van deze meest groene olieboer steeg ook aardig naar groen er kwam een plus van1,93% op het bord!!
    Ing profiteert van die ECB rente verhoging, hij schreef 1,69% groen!!
    KPN kon net de groene eindstreep niet halen, hij bleef net rood, met een verliesje van 0,03%!!
    Post nl heb ik uitgezwaaid, dat verhaaltje van die Ing analist, lijkt me nogal luchtfietserij, op de postmarkt zullen de inkomsten blijven dalen en de kosten stijgen en op de pakkettenmarkt is op het ogenblik de concurrentie moordend, dus denk ik dat Post nl voorlopig zijn handen meer dan vol heeft, om uit de rooie cijfers te blijven!!
    Ook de vuilboer Renewi heb ik in hun vuilbak gegooid, die daalde tot onder de 6€, vuil wordt onbetaalbaar duur voor ons!!
    Mijn nieuwkomer Unilever veerde later in de week leuk op, ze moeten wel een giga omzet ijs draaien, met zulk weer, denk ik, bovendien, investeren ze in goed gezond lekker ijs, nu, dat is precies wat Jan zoekt en denk ik, meerderen met hem, want de koers ging 2,54% hoger, dat is lang niet zo veel dan Post nl, maar ik denk, dat je aan deze prettige kwartaal dividender veel minder gauw je handen brand, dan aan tante Herna!!
    De groentetuin is weer aardig bijgespijkerd, op wat kleine dingen na, gieten doe ik normaal heel weinig, maar als je het nu niet doet, dat sneuvelt al het pootwerk, het stuift op den akker, als je schoffelt, zo droog is het, daarom heb ik al mijn schepputten uitgebaggerd, zodat ik makkelijk kan gieten, want de beste dokter aller tijden, een goede frisse veelzijdige groentetuin, moet in topconditie blijven!!
    Morgen rust vinden onder het heerlijke WOORD, de profeten spraken al van de rust aanbrengende HEILAND, zij voorzeiden; ZIJN rust zal heerlijk zijn, allen die HEM kennen zullen met mij beamen, dat dat op heerlijke wijze waar is!!
    Maandag ligt Amerika er uit omdat ze het slavernij verleden herdenken, dan gebeurt er bij ons ook meestal minder, ik moet zeggen, dat ondanks al de wilde verwarrende wrede toestanden in de wereld de beurs, nog altijd aardig overeind blijft, de krant meldde van de week, het verhongeren van zeer veel Noord Koreanen, omdat hun lei(ij)der alleen maar raketten maakt en koopt, op de beurs kan je best nog een boterham verdienen, als je een beetje oplet en ook wat geluk hebt!!, SJALOOM!!!
  2. Troef 17 juni 2023 14:05
    Ik had het grote de forse stijging niet verwacht van Besi. Besi, dat prachtige bedrijft, blijft mij elke keer weer qua koersontwikkeling verrassen. Zelf zit ik er nu niet in. Wel in ASML. Deze moest als enige chipper in de AEX ruim 1% prijs geven. Toch was mijn resultaat deze week ook beter dan die van de AEX. Dit kwam met name door mijn AMX fondsen die met 4,62% stegen. Hier was Alfen die het met een stijging van 10,57% het de afgelopen week bijzonder goed deed, en opgelopen verliezen dit jaar voor een deel goed maakte. Heb afgelopen dinsdag mijn positie in Shell wat vergroot. Verwacht met ups en down dat dit fonds, zeker met het huidige beleid, potentie heeft om het beter te doen de komende tijd dan de AEX als geheel. Heb het verkregen kwartaal dividend van Unilever direct weer ingezet voor aandelen in dat bedrijf. En dat 4x per jaar. Zou deze stabiele factor niet graag missen in mijn portefeuille.
    Iedereen een goede zondag en een prachtige groeizame nieuwe beursweek toegewenst.
  3. forum rang 7 jan de vakman 17 juni 2023 16:57
    Beste broeder Troef, 2 ouwe knarren hebben het weer aardig gedaan van de week, rustig in goed spul zitten loont op termijn altijd, zeker als je mooi dividend herinvesteerd!!
    Maar ik hoor weer van dichtbij, van een hele bekende, dat hij Shell precies weer op het verkeerde moment gedumpt heeft, bij hem moet het altijd vuur en slag zijn, want als het even langer duurt, dan dumpt het stukje ongeduld zijn aandelen weer, meestal met verlies, want als de boel laag staat koopt hij niet, ik vrees dat er veel van zulke hoopjes ongeduld, op de beurs rondlopen, maar Warrettje zegt; rustig vasthouden, bij het goede spul, komt ook altijd de goede koers, hij is er multi miljardair mee geworden, dan heb ik nog wel een poosje te gaan, maar feit is; geduld loont het beste op de beurs!!
    Morgen ga ik shoppen, bij de Hersteld Hervormden, daar komt een jonge herder, die zijn naam eer aan doet, hij haalt altijd MEER uit dat heerlijke schatrijke WOORD en daar wordt je niet opgejaagd op de rustdag, als we gaan zingen, als ik geluk heb en er zit een goede organist aan de klavieren, dan kunnen we een prachtige Bovenstemlijst om dat lieflijke WOORD zingen, Soli DEO Gloria!!!
  4. Troef 17 juni 2023 20:57
    quote:

    jan de vakman schreef op 17 juni 2023 16:57:

    Morgen ga ik shoppen, bij de Hersteld Hervormden, daar komt een jonge herder, die zijn naam eer aan doet, hij haalt altijd MEER uit dat heerlijke schatrijke WOORD en daar wordt je niet opgejaagd op de rustdag, als we gaan zingen, als ik geluk heb en er zit een goede organist aan de klavieren, dan kunnen we een prachtige Bovenstemlijst om dat lieflijke WOORD zingen, Soli DEO Gloria!!!
    Begrijp het. Een enkele keer per jaar shop ik ook bij de HHK in ons dorp als de predikant hier voor gaat (inmiddels emeritus). Die mij getrouwd heeft. Hij is jaren onze gemeentepredikant geweest en heb voor de scheuring in 2004 jaren bij hem in het kerkbestuur gezeten als penningmeester. Als hij bij de HHK voorgaat komt hij samen met zijn vrouw even langs (koffiedrinken). Vind het altijd fijn dat dit ondanks de scheuring nog kan.
  5. forum rang 7 jan de vakman 17 juni 2023 21:45
    Ja, broeder, bij u is de oorzaak positief, om zo nu en dan te shoppen, bij mij is het helaas negatief, onze moedergemeente schakelt over op modern ritmisch zingen, op halve en kwartnoten, dat is zo gehaast, dat als je na wilt denken over wat zing ik nu eigenlijk, dan ben je gelijk 1 of 2 woorden achter, heel triest, ik zing zo graag uit mijn hart, als dat ontroert wordt door de mooie woorden, dan gaat je mond, als vanzelf, met heerlijke overtuiging zingen, als de Bovenstem er bij komt, dan is dat een voorportaal van de Hemel voor mij, waar geen aandelen waarden aan kunnen tippen!!
    Lieve beleggingsvrienden en vriendinnen, laat ons morgen met vreugd in het Huis des HEEREN gaan, om daar met lof Zijn grote NAAM te danken!!, SJALOOM!!!
  6. forum rang 7 jan de vakman 1 juli 2023 12:31
    Ja, de AEX had er van de week best zin in, hij ging 2,29% omhoog, dat kon ik hem echt niet na doen, omdat 1 van mijn hoofdfondsen, Aperam een geweldige uitglijder maakte, die bonkte op 2 adviesverlagingen maar liefst 8,78% omlaag, terwijl de narigheid op de RVS markt eigenlijk al fors in de koers van Aperam verwerkt was, dat is ook aan de nieuwe adviesprijzen te zien, die daalden naar 35 en 31€, dus zou zo'n reactie als bij DSM meer normaal zijn geweest, al met al moest mijn porto 0,7% terug!!
    De vandaag stevig oplopende accijnzen zullen hier de vraag naar elektrisch rijden en daarmee naar nikkel weer flink doen toenemen, dus zal ik Aperam, indien mogelijk gewoon bijkopen, met hun recyklingtak is het voor mij het interressantste RVS aandeel, in dubbel opzicht; op de beurs en bij metaalrecykler Dalm!!
    Voor de rest ging het wel bij mij, alleen mijn nieuwe veilige haven Unilever eindigde ook licht rood, met een minnetje van 0,12%, ondanks een koersdoelverhoging van 50 naar 55€!!
    KPN ging de AEX aardig achterna met een plus van 1,88%, dat komt zeker door het adverteren met supersnel zakelijk internet!!, betrouwbaar is KPN in ieder geval, Ziggo had om de haverklap te weinig wifi en viel elke maand wel een keer uit, KPN gedurende meer dan 1 jaar hard 1x 10 minuten, daarbij leveren ze een 10x mooier TV beeld, voor een lagere prijs en dat op koper!!
    Besi werd door meerdere analistjes terughoudend benaderd, maar ging toch 0,85% vooruit, ik denk dat de chipmarkt nog meer in de volle zon komt, niet alleen door AI, maar ook door de komst van 5.5g, dat vraagt nog meer chipjes, groen licht voor mijn ouwe vlammetje!!
    Shell gaat qua koers nog steeds niet de winstcijfers van het bedrijf achterna, dan moet hij naar minstens 40€, maar hij toverde toch een klein plusje op het bord van 0,69% en van het dividend heb ik Unilever bijgekocht, om ook wat meer veilige spreiding in mijn porto te maken en Unilever behoort ook bij de weinige, prettige kwartaal dividend aandelen, wel zo fijn!!
    Topspeler was van de week ING, die profiteerde van de geruststellende stresstesten, aan de overkant van de grote plas banken, ING ging5,43% vooruit, hun beleggings tak is 10x goedkoper en sneller dan van witteboordcrimineel Rabo!!
    De groentetuin kreeg van morgen weer een hemelse sproeibeurt, een buitje regen is 10x beter voor de tuin, dan gieten, tijdens hun val nemen regendruppels zuurstof op en dat geeft een heerlijke groei impuls!!
    Morgen aandelen bijtanken, die in eeuwigheid hun waarde nooit verliezen, onder het heerlijke WOORD!!
    Maandag hoop ik op een fors koersherstel van Aperam, want ondanks hun afwaarderingen, spraken beiden van een mooi, waardevol aandeel, weer typisch zo'n kortzichtigheidsgevalletje, die afwaarderingen, de rest mag natuurlijk ook lekker sky high gaan!!, SJALOOM!!!
  7. forum rang 4 boer 1 juli 2023 14:54
    quote:

    jan de vakman schreef op 1 juli 2023 12:31:

    Ja, de AEX had er van de week best zin in, hij ging 2,29% omhoog, dat kon ik hem echt niet na doen, omdat 1 van mijn hoofdfondsen, Aperam een geweldige uitglijder maakte, die bonkte op 2 adviesverlagingen maar liefst 8,78% omlaag, terwijl de narigheid op de RVS markt eigenlijk al fors in de koers van Aperam verwerkt was, dat is ook aan de nieuwe adviesprijzen te zien, die daalden naar 35 en 31€, dus zou zo'n reactie als bij DSM meer normaal zijn geweest, al met al moest mijn porto 0,7% terug!!
    De vandaag stevig oplopende accijnzen zullen hier de vraag naar elektrisch rijden en daarmee naar nikkel weer flink doen toenemen, dus zal ik Aperam, indien mogelijk gewoon bijkopen, met hun recyklingtak is het voor mij het interressantste RVS aandeel, in dubbel opzicht; op de beurs en bij metaalrecykler Dalm!!
    Voor de rest ging het wel bij mij, alleen mijn nieuwe veilige haven Unilever eindigde ook licht rood, met een minnetje van 0,12%, ondanks een koersdoelverhoging van 50 naar 55€!!
    KPN ging de AEX aardig achterna met een plus van 1,88%, dat komt zeker door het adverteren met supersnel zakelijk internet!!, betrouwbaar is KPN in ieder geval, Ziggo had om de haverklap te weinig wifi en viel elke maand wel een keer uit, KPN gedurende meer dan 1 jaar hard 1x 10 minuten, daarbij leveren ze een 10x mooier TV beeld, voor een lagere prijs en dat op koper!!
    Besi werd door meerdere analistjes terughoudend benaderd, maar ging toch 0,85% vooruit, ik denk dat de chipmarkt nog meer in de volle zon komt, niet alleen door AI, maar ook door de komst van 5.5g, dat vraagt nog meer chipjes, groen licht voor mijn ouwe vlammetje!!
    Shell gaat qua koers nog steeds niet de winstcijfers van het bedrijf achterna, dan moet hij naar minstens 40€, maar hij toverde toch een klein plusje op het bord van 0,69% en van het dividend heb ik Unilever bijgekocht, om ook wat meer veilige spreiding in mijn porto te maken en Unilever behoort ook bij de weinige, prettige kwartaal dividend aandelen, wel zo fijn!!
    Topspeler was van de week ING, die profiteerde van de geruststellende stresstesten, aan de overkant van de grote plas banken, ING ging5,43% vooruit, hun beleggings tak is 10x goedkoper en sneller dan van witteboordcrimineel Rabo!!
    De groentetuin kreeg van morgen weer een hemelse sproeibeurt, een buitje regen is 10x beter voor de tuin, dan gieten, tijdens hun val nemen regendruppels zuurstof op en dat geeft een heerlijke groei impuls!!
    Morgen aandelen bijtanken, die in eeuwigheid hun waarde nooit verliezen, onder het heerlijke WOORD!!
    Maandag hoop ik op een fors koersherstel van Aperam, want ondanks hun afwaarderingen, spraken beiden van een mooi, waardevol aandeel, weer typisch zo'n kortzichtigheidsgevalletje, die afwaarderingen, de rest mag natuurlijk ook lekker sky high gaan!!, SJALOOM!!!
    mijn pharming is afgelopen week weer wat hersteld volgende week verder herstel
  8. Troef 1 juli 2023 21:47
    quote:

    jan de vakman schreef op 1 juli 2023 20:57:

    Is broeder Troef met vakantie??
    Goed avond broeder Jan, ik zit een beetje in de lappenmand (moet daarom heel rustig aan doen). Was vorige week erg geschrokken dat je post verwijderd was. Heb hier afgelopen maandag nog op gereageerd. dat zal je waarschijnlijk niet meer gezien hebben.
    Mijn rendement deze week is 1,26%. Dus blijf ruim een 1% lager dan die van de AEX. Heb deze week mijn dividend van Shell omgezet naar aandelen Shell. Dus niet naar Aperam wat jij vorige week van plan was. Heb afgelopen vrijdag JDE Peet's (€ 27,20) eruit gegooid. Niet dat ik JDE Peets geen goed bedrijf vindt, maar wilde wat meer liquiditeiten hebben om Aperam gistern te kopen (€ 28,46). Voor deze prijs wilde ik ze echt hebben. Ervaar net als jij dat deze koersafstraffing vrijdag niet terecht was. Mocht ik mij vergissen en daalt hij verder, dan sluit ik niet uit dat ik een ander aandeel eruit gooi om mijn positie in Aperam verder uit te breiden. Heerlijk toch 4x per jaar dividend. Broeder wens jou net als alle andere lezers een hele goede zondag. Hoop dat je het "aandeel" in het Woord vindt dat nooit vergaat. "De Parel" van onnoemelijke waarde.
    Voor volgende week wens ik iedereen veel gezondheid en hoop dat iedereen weet te genieten wat ons de beurs dan weer brengt.
  9. forum rang 7 jan de vakman 8 juli 2023 12:23
    Niet alleen het kabinet is omgekukeld, ook op de beurs zijn bij mij bijna alle plusbomen omgewaaid, alleen ING bleef net overeind, die schreef een plusje van 0,32%!!
    Rutte wil stoppen met de politiek, van zachte heelmeesters maken stinkende wonden, als we de asielzoekers nog meer in de watten gaan leggen, dan verzuipen we straks in zeer vele ongure sujetten, die hier de boel alleen maar komen uitvreten, een 10x strengere selectie is een eerste vereiste, want de echte noodgevallen moeten we ruimhartig blijven helpen!!
    Beursdippen zijn maar rimpeltjes wat dat betreft en hoewel ik fors nat ging met een min van bijna 2%, de AEX kon nog een houtje beter zakken, die ging 2,64% onderuit!!
    Het peloton dalers werd bij mij aangevoerd door Besi, die speelde 2,90% kwijt, maar was daarmee toch de minst slechte chipper, alle AI geweld ten spijt, want als ik alles zo hoor en zie, dan komt er een ongelofelijke AI tsunami aan!!
    Aperam kon ook weer geen meters maken en leverde opnieuw flink in, nu 2,03%, zijn grote broer ging nog veel meer nat, Amg niet veel, met een half%, terwijl die ATH staat, bij Dalm gaat veel oud ijzer op transport, al is voor ons de prijs wel weer gedaald!!
    Die ijscoboer is ook niet vooruit te branden, hij verloor bijna 2% van de week, ik denk dat ik pas zo'n lekker Unilever ijsje kan kopen als ik dividend beur, maar dan is de zomer bijna foetsie!!
    Topman Sawan probeert maximaal waarde voor zijn gele schelp te toveren, maar hij moet die kunst schijnbaar nog behoorlijk leren, want hoewel de olie van de week, meer dan 4% in de plus ging, Shelletje leverde1,81% in, je moet wel heeeeeel lang geduld hebben met dat schelpje!!
    Veilige haven KPN liep toch ook averij op, nu wij ons moeten gaan voorbereiden op orkanen, ala zuidelijk Noord Amerika, KPN verspeelde ruim een punt, in het daalpeloton!!
    Gisteren heb ik mijn tuinwerk vast gedaan, want hij geeft vandaag tot 34 graden op en dan blijf ik liever wat in de schaduw, ondanks dat ik dan mijn Sherffpet opzet, op de prairie wisten ze wel, dat je de zon van je hoofd moet houden, de slotfase van mijn sloperij maar inzetten, denk ik, domme, achterlijke ambtenarij zorgt er straks voor, dat ik, als professioneel houtstoker, niet meer klimaat vriendelijk kan stoken, dat zijn al die politieke en ambtelijke mooipraters in de bocht!!
    Morgen genieten van de heerlijke rustdag, bij de grote rustaanbrenger, de HEILAND der wereld, zijn heerlijke Naam verhogen in ons Psalmgezang, vind ik bovenmate heerlijk!!
    Maandag hoop ik dat Markje en zijn mannen en vrouwen toch nog naar een oplossing gaan zoeken, hij is de op 1 na meest geschikte politicus om deze narigheid voor de echte noodgevallen op te lossen, boven hem staat nog 1 top politicus Kees van de Sociale Groene Partij, maar volksbreed willen ze het niet eens proberen met deze goede zanger en humor rijke echte Israelvriend, de beurs zou wel varen bij zijn eerlijke rechtvaardige politiek!!, SJALOOM!!!
  10. forum rang 4 boer 8 juli 2023 13:05
    quote:

    jan de vakman schreef op 8 juli 2023 12:23:

    Niet alleen het kabinet is omgekukeld, ook op de beurs zijn bij mij bijna alle plusbomen omgewaaid, alleen ING bleef net overeind, die schreef een plusje van 0,32%!!
    Rutte wil stoppen met de politiek, van zachte heelmeesters maken stinkende wonden, als we de asielzoekers nog meer in de watten gaan leggen, dan verzuipen we straks in zeer vele ongure sujetten, die hier de boel alleen maar komen uitvreten, een 10x strengere selectie is een eerste vereiste, want de echte noodgevallen moeten we ruimhartig blijven helpen!!
    Beursdippen zijn maar rimpeltjes wat dat betreft en hoewel ik fors nat ging met een min van bijna 2%, de AEX kon nog een houtje beter zakken, die ging 2,64% onderuit!!
    Het peloton dalers werd bij mij aangevoerd door Besi, die speelde 2,90% kwijt, maar was daarmee toch de minst slechte chipper, alle AI geweld ten spijt, want als ik alles zo hoor en zie, dan komt er een ongelofelijke AI tsunami aan!!
    Aperam kon ook weer geen meters maken en leverde opnieuw flink in, nu 2,03%, zijn grote broer ging nog veel meer nat, Amg niet veel, met een half%, terwijl die ATH staat, bij Dalm gaat veel oud ijzer op transport, al is voor ons de prijs wel weer gedaald!!
    Die ijscoboer is ook niet vooruit te branden, hij verloor bijna 2% van de week, ik denk dat ik pas zo'n lekker Unilever ijsje kan kopen als ik dividend beur, maar dan is de zomer bijna foetsie!!
    Topman Sawan probeert maximaal waarde voor zijn gele schelp te toveren, maar hij moet die kunst schijnbaar nog behoorlijk leren, want hoewel de olie van de week, meer dan 4% in de plus ging, Shelletje leverde1,81% in, je moet wel heeeeeel lang geduld hebben met dat schelpje!!
    Veilige haven KPN liep toch ook averij op, nu wij ons moeten gaan voorbereiden op orkanen, ala zuidelijk Noord Amerika, KPN verspeelde ruim een punt, in het daalpeloton!!
    Gisteren heb ik mijn tuinwerk vast gedaan, want hij geeft vandaag tot 34 graden op en dan blijf ik liever wat in de schaduw, ondanks dat ik dan mijn Sherffpet opzet, op de prairie wisten ze wel, dat je de zon van je hoofd moet houden, de slotfase van mijn sloperij maar inzetten, denk ik, domme, achterlijke ambtenarij zorgt er straks voor, dat ik, als professioneel houtstoker, niet meer klimaat vriendelijk kan stoken, dat zijn al die politieke en ambtelijke mooipraters in de bocht!!
    Morgen genieten van de heerlijke rustdag, bij de grote rustaanbrenger, de HEILAND der wereld, zijn heerlijke Naam verhogen in ons Psalmgezang, vind ik bovenmate heerlijk!!
    Maandag hoop ik dat Markje en zijn mannen en vrouwen toch nog naar een oplossing gaan zoeken, hij is de op 1 na meest geschikte politicus om deze narigheid voor de echte noodgevallen op te lossen, boven hem staat nog 1 top politicus Kees van de Sociale Groene Partij, maar volksbreed willen ze het niet eens proberen met deze goede zanger en humor rijke echte Israelvriend, de beurs zou wel varen bij zijn eerlijke rechtvaardige politiek!!, SJALOOM!!!
    Bedankt voor uw prachtige week update
    het wil nog niks met pharming wel met acerlormittal heb ik van de week gekocht oppassen hoe mooi ook het slot is een goede zondag morgen
  11. Troef 8 juli 2023 15:23
    Een windhoos dinsdag in de buurt van Apeldoorn en een heuse zomerstorm op woensdag met in IJmuiden maximaal uur gemiddelde van windkracht 11 (wat nooit eerder in de zomer gemeente is).
    Toch viel het kabinet nog niet. Pas vrijdagavond. Het was een heerlijks zomeravond met een zacht briesje die het kabinet deed vallen. De beurs in Amsterdam had schijnbaar meer last van deze zomerstorm want die begon woensdag al wat te dalen om op donderdag toen de storm allang weer weg was echt af te geleiden. Over de hele week daalde de AEX 2,64%. Ook mijn portefeuille moest licht terug -1,73. Van mijn AEX fondsen eindige alleen Aegon in het groen +1,3%. Van mijn AEX fondsen daalde ASML het hards -3,41%. Het minst van de chippers daalde het kleine broertje van ASML, Besi -2,90%. Op 19 juli komt ASML als eerste van onze chippers met 2e kwartaalcijfers. Ben heel benieuwd hoe ze dit kwartaal gedraaid hebben en de hoogte van de orderinstroom. Daarnaast kijk ik met wat zorgen naar de export beperkingen die ASML naar China heeft opgelegd gekregen en de reactie van China hierop. China legt exportbeperkingen op aan twee belangrijke grondstoffen voor de productie van chips. Het gaat om gallium en germanium. Om deze grondstoffen te mogen exporteren moet de Chinese regering toestemming geven. Als je bedenkt dat in China 97% van gallium en 68% van germanium wordt gedolven vindt ik dat best spannend. Hoe streng wordt de Chinese overheid en wat wordt de impact op de productie van chips? Voorlopig lijkt de beurs er nog niet echt op te reageren en denkt net als bij de storm van afgelopen woensdag, dit waait wel weer over. Mijn rots in woelige tijden en mijn huisleverancier van AH wist het verlies te beperken tot -0,16%. Maar het bedrijf waarvan ik veel schoonmaakmiddelen koop en voor heerlijke ijsjes als verkoeling zorgt, zeker een verfrissing op een dag als vandaag, Unilever moest deze week genoegen nemen met -1,97%. Bij mijn AMX fondsen eindigde alleen Signify deze week in het groen +0,47%. Dat dit bedrijf wat steeg is logisch. Dit bedrijf zorgt zowel in de openbare ruimte als in huis voor energie zuinige ledverlichting. Mijn ESG fonds Alfen moest zwaar terug donderdag, maar herstelde gisteren weer een beetje. Op weekbasis was het wel een min van -6,79%. Deze daling kwam mede door koersdoel verlagingen van diverse kanten. Dat de Duitse Bank woensdag nabeurs haar koersdoel op Alfen handhaafde op € 90 ten spijt (koopaanbeveling). Hier werd ook geen aandacht aan besteed. Mijn nieuw aanwinst Aperam moest deze ook in koers verder terug. Premium lezers op deze site konden lezen dat het koersdoel van dit aandeel deze week ook met bijna 7,7% verlaagd werd. Mijn AScX fonds Ebusco steeg met 4,85% het hardst. Dat werd ook wel tijd na al die koersdaling vanaf januari waarmee het met stip het kleinste fonds in mijn portefeuille is.
    Zondag hoopt een gastpredikant uit het hoge noorden van ons land twee keer voor te gaan. Hij zal zoals hij vroeger bij ons langs de deur kwam in de Vijf Heeren Landen met groente en fruit nu het evangelie uitdelen in wijngaard. Volgende week zaterdagavond hoopt zijn zoon (organist van de Westerkerk Amsterdam) de zang te begeleiden ter herdenking van 250 psalmberijming. Zangers zoals broeder Jan, kunnen hun hart hier letterlijk ophalen.
    Waarschijnlijk wordt de hitte zondagavond ons land uit gedreven met het nodige vocht. Van dat vocht kan de natuur heerlijk groeien en bloeien. Wens ieder weer een fijne, maar bovenal gezonde en groeizame (aandelen) week toe. Bedankt voor de moeite om dit verhaal uit te lezen.

    ps; Broeder Jan mocht je komen zingen volgende week zaterdagavond, dan zorg ik voor z'n heerlijk ijsje en hoef je niet op het 2e kwartaal dividend van dit bedrijf te wachten.
  12. forum rang 7 jan de vakman 8 juli 2023 16:59
    Beste oude vriendin, die de naam van een heel edel vak draagt, dat nu ernstig wordt bedreigd door alles verstikkende regeltjes en ook vriend en broeder Troef, allereerst over Pharming, ja, bijna altijd beweegt Pharming met het beurssentiment mee, dus ook nu naar beneden, dat komt gedeeltelijk door het nog ontbreken van echte waarde, dat maakt een aandeel stabieler, vandaar mijn voorliefde voor goede dividenders, daar is waarde vorming bijna altijd op orde!!
    Oude broeder, wat schrijf je een fris groen jong verhaal, ik vond het lezen een verademing en houd van verslaggeving met een beetje gezelligheid en humor!!
    Je aanbod om bij top organist Erik van den Boogaard te komen zingen, met een Postludium van een overheerlijke ijsco van Unilever vind ik geweldig, de geest is gewillig, maar het vlees is zwak, het gaat net als met zwemmen en schaatsen, vroeger heel veel gedaan met de jeugd, nu komt er niet meer van, zo gaat het ook met concerten en samenzang avonden, altijd met lust en liefde bezocht, nu vind ik het heerlijk om vanaf de bank mee te zingen, als ik mijn computer via de hoofdtelefooningang doorkoppel naar mijn bijna professionele stereo, dan is het net of ik er bij zit en doet het heel weldadig aan, om onder het genot van JD Peets spul mee te luisteren en te zingen, s'zondags ben ik altijd in de kerk, ook in coronatijd, zoveel mogelijk, toen behoorde ik bij het kleine groepje zangers, niets zo mooi, dan op de rustdag live, in de Kerk, bedankt voor je mooie aanbod, geef mijn ijsco maar aan een andere goede vriend, dan help je Unilever misschien wel naar de 50€, wel zo leuk, SJALOOM!!!
  13. forum rang 7 jan de vakman 8 juli 2023 17:08
    PS, broeder crxl, als je mijn reactie onder de Slotcall ziet, dan weet je dat ik weinig vertrouwen heb in het Post nl verhaal, die ik zelf volledig verkocht heb voor Unilever, van de week zeker niet slim, want Post nl speelde de pannen van het dak, terwijl Unilever treurig kermde, Vaartwel!!
  14. forum rang 5 Hernia 8 juli 2023 17:14
    quote:

    jan de vakman schreef op 8 juli 2023 17:08:

    PS, broeder crxl, als je mijn reactie onder de Slotcall ziet, dan weet je dat ik weinig vertrouwen heb in het Post nl verhaal, die ik zelf volledig verkocht heb voor Unilever, van de week zeker niet slim, want Post nl speelde de pannen van het dak, terwijl Unilever treurig kermde, Vaartwel!!
    Unilever gaat profiteren van de ijsverkoop. Consument geeft nog steeds veel geld uit. PostNL is en zal wel kommer en kwel blijven, dit met Herna aan het roer. Het is chaotisch en op eigen kracht lukt het niet.
  15. forum rang 7 jan de vakman 8 juli 2023 20:38
    Broeder Troef, over die zeldzame metalen was vandaag op BNR het bericht, dat ze die toch ook wel van elders halen en een belangrijk aandeel komt ook uit de recyclingindustrie en dan heb ik je weer stevig geholpen van de week, want ik heb Dalm voorzien van 11kg printplaten, volgens mij heet die toporganist Evan, heh, Erik is de topspeler in Genemuiden en onze zeer muzikale vrolijke praatgrage papegaai heet ook zo!!, allen een heerlijke Zegenrijke Rustdag toegewenst!!!
  16. forum rang 4 boer 8 juli 2023 21:44
    quote:

    jan de vakman schreef op 8 juli 2023 16:59:

    Beste oude vriendin, die de naam van een heel edel vak draagt, dat nu ernstig wordt bedreigd door alles verstikkende regeltjes en ook vriend en broeder Troef, allereerst over Pharming, ja, bijna altijd beweegt Pharming met het beurssentiment mee, dus ook nu naar beneden, dat komt gedeeltelijk door het nog ontbreken van echte waarde, dat maakt een aandeel stabieler, vandaar mijn voorliefde voor goede dividenders, daar is waarde vorming bijna altijd op orde!!
    Oude broeder, wat schrijf je een fris groen jong verhaal, ik vond het lezen een verademing en houd van verslaggeving met een beetje gezelligheid en humor!!
    Je aanbod om bij top organist Erik van den Boogaard te komen zingen, met een Postludium van een overheerlijke ijsco van Unilever vind ik geweldig, de geest is gewillig, maar het vlees is zwak, het gaat net als met zwemmen en schaatsen, vroeger heel veel gedaan met de jeugd, nu komt er niet meer van, zo gaat het ook met concerten en samenzang avonden, altijd met lust en liefde bezocht, nu vind ik het heerlijk om vanaf de bank mee te zingen, als ik mijn computer via de hoofdtelefooningang doorkoppel naar mijn bijna professionele stereo, dan is het net of ik er bij zit en doet het heel weldadig aan, om onder het genot van JD Peets spul mee te luisteren en te zingen, s'zondags ben ik altijd in de kerk, ook in coronatijd, zoveel mogelijk, toen behoorde ik bij het kleine groepje zangers, niets zo mooi, dan op de rustdag live, in de Kerk, bedankt voor je mooie aanbod, geef mijn ijsco maar aan een andere goede vriend, dan help je Unilever misschien wel naar de 50€, wel zo leuk, SJALOOM!!!
    Ik bedoel de regels zijn dat het alleen maar over beleggen mag gaan. Mij hebben ze ook geblokkeerd maar weer hersteld.
    Ik hoop dat het met pharming aankomende week beter gaat. Het kabinet is gevallen ik weet niet of dat invloed heeft op de beurs
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links