Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere opening in het verschiet, omzetcijfers TSMC

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 26 apr Basic-Fit heeft nu vier miljoen leden
  2. 26 apr Loopt het dividendrendement van Signify gevaar door zwakke jaarstart?
  3. 25 apr Gaat Unilever eindelijk de langverwachte sprong omhoog maken?

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Wat ik denk 8 september 2023 08:52
    Dank voor deze vooruitblik. Ik heb eigenlijk nog 2 vragen:
    1) is er een reden waarom de markt zo lauw reageert op het settlement nieuws van Philips? Eigenlijk toch zeer positief dat dit dossier een duidelijk financieel plaatje krijgt, of mis ik iets?
    2) in hoeverre is de zwakke performance van China het gevolg van westerse economieën die weer re-shoren of uitbesteden naar derde landen (Vietnam/India etc). Maw welk % van het Chinese bbp is binnenlands en welk % export en hoe heeft zich dat de afgelopen jaren ontwikkeld ?
  2. forum rang 5 Tino 8 september 2023 10:07
    quote:

    Wat ik denk schreef op 8 september 2023 08:52:

    Dank voor deze vooruitblik. Ik heb eigenlijk nog 2 vragen:
    1) is er een reden waarom de markt zo lauw reageert op het settlement nieuws van Philips? Eigenlijk toch zeer positief dat dit dossier een duidelijk financieel plaatje krijgt, of mis ik iets?
    2)
    mbt Philips, er is een deel settlement en die kost bijna de hele gemaakte voorziening.

    Er staan nog 2 anders soort claims open waaronder de 'ik wil geld zien want mijn dierbare is overleden door zo een apparaat' en de rechter gaat er in mee in Amerika dan kan dat snel een heel dure situatie worden en zeker voor een buitenlands bedrijf want die krijgen veel makkelijker veel hogere boetes.

    Mijn eerste conclusie was juist dat het iig meer gaat kosten dan gedacht.

    Verder is de koers al flink gestegen op het feit dat GS even 15% aandelen heeft geregeld en aan de Itakianen heeft verkocht.
    Maar onderliggend is het nog steeds niet best met Philips en zeker in Amerika heeft het merk een flinke deuk opgelopen waar het toch al lastig is om als buitenlands bedrijf op te boxen tegen het america first idee.

    Op dit niveau vind ik het geen koop en heb zelfs moeite met een hold gezien de stijging op het nieuws van het 15% belang, zie ik even meer downside dan upside.
  3. Henri Nostradamus 8 september 2023 11:21
    Philips is al 50 jaar het bedrijf van de gemiste kansen. Zo waren ze eind jaren 80 de eerste met een telefoon met chip en internet (in het lab uitgevonden onder de naam ‘Megareader’’). Zelfde als huidige iPhone maar dan in primitieve uitvoering met eigen OS. Ze wilden het pas in productie nemen als de fabriek een order van 100.000 stuks kreeg - aangezien die phones toen 1000 gulden kosten moest er dus een order van 100 miljoen komen. ABN was toen bijna bereid die order te plaatsen want ik had een killer app voor dat apparaat gemaakt waardoor je via deze phone beursorders kon plaatsen en realtime koers info kreeg. (Teletekst was toen nog voor velen de koersen bron) Mooi speeltje voor top klanten. Philips verprutste die order (apart verhaal) en ging daarna reorganiseren (1990) en het apparaat ging de vergetelheid in. Was die order doorgegaan dan was Philips het Apple van nu. Gewoon een voorbeeld van de vele missers die dit door boekhouders geleidde bedrijf in haar historie maakte. HN
  4. Tradingmate 8 september 2023 14:12
    Als de productie van ruwe olie omlaag gaat dan gaat de olieprijs omhoog.

    De ECB denkt dat als ze de rente gaan verhogen, dat dan SA en Rusland denken: "oh, laten we dan maar de olieproductie weer opvoeren"?

    Ik snap dat door rente verhogingen de economie wordt afgeremd en dat daardoor - mogelijk- prijzen omlaag gaan. Het zal Rusland extra blij maken en motiveren om de olieproductie nog wat verder te verlagen zodat het westen de rente langer hoog houdt, en daarmee hun economieën vernietigen (en de steun voor Ukraine zal doen afnemen).
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links