Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Pensioenpot drukt op schouders AEX-fondsen'

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:15 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 18:30 Slotcall: AEX sluit april met verlies af en wachten op vuurwerk Amazon en Fed 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 juli 2015 15:45
    gewoon pensioen verlagen voor top 25% inkomens op basis van middelloon om solidair te zijn met toekomstige werkemers.
    Als je optelt wat die oude generaties wel niet allemaal voordelen hebben genoten mag dit voluit.

    - belastingvoordelen: aftrekposten, vervroegd uittreden, op 57 jr, enorm aftrekken via de ondernemersaftrek in het verleden, starterspremies voor huizenkopers, zwart-geld mogelijkheden waren ruim baan, belastingparadijzen niks was te gek.En huizenprijzen spatten de pan uit.

    Er is nu heel veel begrensd , beperkt, ingekort. Deze ti9jden zijn heel anders geworden voor mensen onder 35 jaar. Nergens meer een voordeeltje, zelfs op vakantie niet vmeer in europa. okee, ze erven misschien wel wat en electronica wordt vaak goedkoper..
  2. [verwijderd] 9 juli 2015 15:50
    quote:

    Tuinboon schreef op 9 juli 2015 15:39:

    Gewoon de hele mensheid uitroeien.

    Ja , M.Rutte weet alles heel efficiënt te maken en vindt je overal , maar de nederlandse mensheid begint daardoor wel een zeikheid te worden door elk afge-
    kepen kanse op beter .

    dan beginnen we maar bij jou om te kijken wat het wordt :-)
  3. [verwijderd] 9 juli 2015 19:11
    quote:

    boedeba schreef op 9 juli 2015 15:45:

    gewoon pensioen verlagen voor top 25% inkomens op basis van middelloon om solidair te zijn met toekomstige werkemers.
    Als je optelt wat die oude generaties wel niet allemaal voordelen hebben genoten mag dit voluit.

    - belastingvoordelen: aftrekposten, vervroegd uittreden, op 57 jr, enorm aftrekken via de ondernemersaftrek in het verleden, starterspremies voor huizenkopers, zwart-geld mogelijkheden waren ruim baan, belastingparadijzen niks was te gek.En huizenprijzen spatten de pan uit.

    Er is nu heel veel begrensd , beperkt, ingekort. Deze tijden zijn heel anders geworden voor mensen onder 35 jaar. Nergens meer een voordeeltje, zelfs op vakantie niet vmeer in europa. okee, ze erven misschien wel wat en electronica wordt vaak goedkoper..
    Ik noem de 65 + generatie niet voor niets de gouden generatie en heb daar vaak woorden over met mijn schoonvader van 95 jaar.
    Die loopt te zeiken en te klagen dat er nu nog maar 3 x per dag iemand langs komt om hem te wassen , uit bed te halen en dat hij nog maar 8 uur per week een huishoudhulp heeft , mooie ruim appartement in super de luxe bejaardenhuis, elke 3 jaar nieuwe scootmobiel enz enz
    Die man is op zijn 59 jaar met vervroegd pensioen gegaan als ambtenaar en heeft dus vrijwel niets bijgedragen en profiteert al bijna 40 jaar overal van .
    Zeg ik tegen hem of hij zelf nu niet vond dat hij veel teveel verwend is geweest laatste jaren , begint hij kwaad te worden want hij vind dat hij genoeg heeft bijgedragen.
    Toen heb ik hem met behulp van de calculator eens voorgerekend dat hij tot nu toe 10 x meer heeft gekost als dat hij ooit heeft ingebracht.

    Onze gouden generatie van 65 plussers heeft alles mee gehad,
    hun huisje van fl.25.000 bracht op € 250.000 ,
    torenhoge pensioenopbouw betaald door de werkgever ,
    mooie bejaardenhuizen en verpleeghuizen en optimale verzorging ,
    mochten gemiddeld allemaal stoppen met 59 jaar met werken enz enz .

    De generatie 30-60 is de pisang want die zullen bij hun kindjes mogen wonen, pensioenen zullen worden afgeroomd ,straks moet je doorwerken tot je 70 jaar , met hun huizen waar ze € 250.000 voor hebben betaald en incl rente en niet te vergeten hun woekerpolissen kost ze inmiddels € 500.000 en zal met zware verliezen moeten worden verkocht , moet ik nog ff doorgaan .

    Verder gaat gelukkig alles goed en morgen mag uw andere been eraf zegt de dokter.

  4. [verwijderd] 9 juli 2015 19:28
    Laat ze nu die 1300 miljard maar snel alle pensioengelden verdelen onder de 13 miljoen echte Nederlanders en dat is €100.000 pp dan moet u eens zien hoe snel die crisis in ons landje voorbij is .
    Kunnen wel beter eerst uit de EU en ons niet verder meer committeren aan de schulden elders gemaakt door een stelletje eikels in de EU want anders gaan daar die pensioenpotten naartoe als ze banken het nog niet gestolen hebben.

  5. Bonost 9 juli 2015 20:10
    Waarom misgun je de voordelen, die de ouderen hebben. Dat is zeker niet wederkerig. De ouderen gunnen de jongeren ook een goed salaris/pensioen etc. De schuld ligt dan ook niet bij de ouderen, want zij hebben de laatste jaren meer dan genoeg bijgedragen in kosten. De schuldvraag ligt eerder bij het uitgavepatroon van onze landelijke bestuurders. Ongevraagd worden er miljarden over de balk gesmeten (aan o.a. EU-bijdrage, sponsoring Griekenland en wat niet meer). Wordt daar kwaad over i.p.v. een 95 jarige lastig te vallen met je misnoegen.
  6. Bonost 9 juli 2015 20:16
    Even terugkomend op het artikel. Dit is natuurlijk een effect, die nu negatief uitvalt. Maar bij een stijging van de rentevoet zal dat omdraaien in extra winsten, door vermindering van de benodigde gelden.
    Dus des te meer reden om die kunstmatig laag gehouden rentevoeten weer hun eigen gang te laten gaan en te stoppen met het door de Centrale Banken geregisseerde beleid.
  7. forum rang 6 andre68 9 juli 2015 21:05
    quote:

    Muppet_Waldorf schreef op 9 juli 2015 19:16:

    Gewoon pensioenregelingen afschaffen. Het netto loon gaat dan omhoog, waardoor de mensen het zélf kunnen opbouwen. Wordt misschien niks, maar mijn pensioenpremie is altijd netjes van mijn salaris ingehouden, en toch wordt mijn pensioen ook niks.
    Dat de appels die jij inlegt slechts klokhuizen worden zal de beheerders van jouw premieinleg een rotzorg zijn. De 2e peiler van de pensioenopbouw (pensioenfondsen en pensioenverzekeraars)zorgen vooral heel goed voor zichzelf. Pensioenfondsen innen vooral de premies, maar besteden het beheer veelal uit aan derden. Bijvoorbeeld aan een club als Alpinvest. Daar werken alleen maar miljonairs. Het is lekker woekeren en graaien dankzij de verplichte winkelnering.

15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links